Eu cu cine votez?

Holistic

”Zeci de candidați din Bistrița-Năsăud pentru șapte locuri în Parlamentul României: cinci la Camera Deputaților, două la Senat! Concurența e mai ceva ca la Medicină pe vremuri. Toți spun că ei sunt cei mai buni. Dilema e mare: eu cu cine votez? Cunoaște-i pe cei care vor să te reprezinte!

După o tură de alegeri uninominale, în România s-a revenit la votul pe listă. Astfel, duminică, 11 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare, fiecare cetățean cu drept de vot va primi, în secția la care este arondat, două buletine de vot: unul cu listele partidelor pentru Camera Deputaților și unul cu cele la Senat. Liste de partid, pe care sunt nume. Nume de OAMENI. Pe unii îi cunoști personal. Despre alții ai aflat prin prisma faptelor lor. Cu unii te-ai intersectat pe stradă, pentru că îți sunt vecini. Cu alții ai ajuns să interacționezi, prin prisma profesiei lor.

În cabina de vot, când ești numai tu cu tine, cu conștiința ta și cu ștampila în mână, gândește-te că cei pe care îi vei alege să te reprezinte în următorii patru ani în Parlamentul României sunt oameni ca tine. Vin din viața reală. Cine sunt ei?

Camera Deputaților:

1. Pană Adriana Doina – deputat. A fost, în Guvernul PSD, Ministru delegat pentru Dialog Social, Ministru interimar al Muncii, Ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură. În Parlament are 47 de inițiative legislative, din care 15 au fost promulgate legi. Cele mai importante reușite ale sale sunt: Radarul Pădurilor și noul Cod Silvic. Vrea să contribuie la punerea în aplicare a Programului de guvernare al PSD pentru a crește România!

2. Suciu Vasile Daniel – deputat. A avut, în patru ani, 75 de inițiative legislative, dintre care 19 au devenit legi. Creșterea cuantumului tichetelor de masă sau legea voluntariatului sunt realitate. Vrea să-și aducă contribuția, în următorii patru ani, la implementarea măsurilor PSD destinate tinerilor. Să-și facă viitorul la ei acasă.

3. Pugna Alexandru – vicepreședinte al Consiliului județean. Își are rădăcinile pe Valea Țibleșului și nu uită de unde a plecat. În Parlament vrea să propună o lege de protejare şi salvare a patrimoniului cultural imaterial (obiceiuri, tradiții, folclor, meșteșuguri, gastronomie etc.). Programul de guvernare al PSD pune accent pe dezvoltarea economică a României prin folosirea resurselor locale, turism și agroturism.

4. Burduhos Ana Gabriela – medic stomatolog, specialist în ortodonție. Vrea ca serviciile stomatologice de bază și prevenția să fie accesibile tuturor și contravaloarea lor să fie decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate. Susține măsurile din Programul de guvernare al PSD prin care specialiștii din sănătate și IT beneficiază de facilități menite să-i determine să facă performanță în România.

5. Cotul Daniel Mihai – Are o firmă mică și își dorește ca relaxarea fiscală începută de PSD în timpul Guvernului Ponta să fie continuată prin implementarea Programului de guvernare al partidului din care face parte. Reducerea TVA, eliminarea impozitului pe dividende și scăderea taxelor pe muncă sunt argumente serioase să alegi PSD.

6. Nedelea Liana – profesor pentru învățământul primar. Într-o guvernare PSD, bugetarii vor beneficia de salarii care să-i stimuleze să facă performanță în sistemul public și nu vor mai fi nevoiți să plece în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit în privat.

7. Pavel Petru Traian – are o mică fermă dezvoltată pe fonduri europene. Susține Programul de guvernare al PSD care se adresează și celor care îndrăznesc să investească în agricultură sau zootehnie: subvenții acordate la timp, ajutor de la stat dacă vor să cultive pământul sau să crească animale.

Senat:

1. Deneș Ioan – senator. Președintele Comisiei de administrație publică. A inițiat legea prin care indemnizațiile pentru creșterea copiilor a devenit de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (1.250 lei este salariul minim), faţă de 600 lei, cât era înainte de această dată și a eliminat limita maximă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, calculată acum la 85% din veniturile nete realizate. Senatorului PSD i se datorează modificări substanțiale la legislația privind pensiile. Vrea să continue pentru ca Programul de guvernare al PSD să devină realitate.

2. Grigore Ioan Claudiu – responsabil zonal companie multinațională. Vine de pe Valea Bîrgăului și susține proiectul dedicat zonelor montane din Programul de guvernare PSD, privind folosirea resurselor locale pentru dezvoltarea economică a României prin turism și agroturism.

3. Onul Gabriela – profesor și director al Centrului de Informare și Promovare Turistică Năsăud. Știe că tinerii au nevoie de argumente serioase să rămână în țară, să facă performanță aici și nu printre străini. Le au în Programul de guvernare al PSD. Pentru tineri, PSD a gândit facilități pentru cei care vor să muncească în agricultură, credite avantajoase cu dobânzi subvenționate de stat, finanțări pentru start-up-uri, reducerea fiscalității pentru cei care își construiesc o afacere, scăderea impozitului pe muncă.

4. Ceclan Oprea Ciprian – director de dezvoltare firmă. Crede în capacitatea PSD de a dezvolta clasa de mijloc în România, prin măsurile incluse în Programul de guvernare: creșterea salariilor, atât din mediul privat cât și în cel bugetar și reducerea fiscalității în zona privată.

Unde îi găsești? Pe poziția a patra pe buletinele de vot, pe listele PSD. Cu votul tău, ei sunt Aleșii tăi! Te reprezintă!

www.indraznestesacrezi.ro”

(PE) PSD Bistrița-Năsăud

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Adrian C.

  Nu vă votez !

  Pentru că reduceti impozitele pe dividende.
  Pentru că reduceți TVA.
  Pentru că cresteti salariile personalului didactic cu 10%+15%+30%.
  Pentru ca rezuceți impozitele de la 16% la 10%.
  Cei cu salarii mari vor avea de câstigat. 6% din 15.000 = 900 lei cadou de la PSD
  6% din 2.000 = 120 lei cadou de la PSD.
  Voi nu îi reprezentați pe cei cu venituri mici.

  (0)
  • Adrian C.

   Cine câstiga din reducerea TVA? Cei cu salarii de 2000 lei, aproape că nici nu o să resimtă economia pe care o fac când merg la cumpărături, in schimb cei cu salarii de 15.000 de lei sau mai mari o sa resimtă reducerea TVA.
   Cine câstigă din reducerea impozitelor pe dividende?
   Amărâtul care are acțiuni in valoare de 1500 lei la SIF Banat Crişana? El câte zeci de lei are de câstigat?
   Dar cei care au acțiuni in valoare 100. 000 lei? Câte mii de lei vor câstiga din reducerea impizitului pe dividende?
   PSD sărăceşte bugetul țării, făcând cadouri celor care NU DUC LIPSĂ DE BANI !
   PSD nu îi reprezintă pe cei cu venituri mici.

   (0)
  • thinking head

   Esti pe langa Adriane! Nu pricepi nimic din treba cu TVA-ul. Reducerea TVA-ului insemna reduceri de preturi si costuri pentru toti.Habar nu ai, te mai dai si economist.
   Voteaza cu cine vrei!
   Ba nu! Voteaza PER! Astia au sanse mari! MIRCEA ARCHIUDEAN -DEPUTAT!

   (0)
  • Adrian C.

   @Mircea Archiudean
   Tu crezi că în Danemarca, Suedia, Norvegia au pus TVA la 25% de proşti ?
   L-au pus la acel nivel, pentru a colecta bani la buget. Altfel nu poți să acorzi burse pentru toți studenții şi spitalizare gratuită.
   Nu aş fi comentat nimic dacă propunerea venea de la PNL. Liberalii nu fac protecție socială, nu acordă gratuități sau burse, nu au nevoie de sume considerabile la buget.
   Dar socialdemocratii au nevoie de bani la buget, pentru a micşora diferențele dintre bogați şi săraci să nu fie aşa de mari.

   (0)
  • postac

   @thinking head , ai simtit o reducere de pret a produselor ce au 9% tva ? Vezi sa nu ! Primesti placinta frumoasă la exterior dar inauntru mucegaită. Psd e un partid socialist , se ocupa de bunastarea oamenilor , psd e majoritar in sudul țării si moldova , asa este ca sunt niste regiuni foarte dezvoltate? Oameni buni , dezvoltarea unei tari se face prin munca nu prin ajutoare sociale si pomene electorale care nu se pot acoperi! Avem 5400000 de pensionari si 3500000 de angajati , cat timp crezi ca va mai „supraviețui” bugetul cu un deficit imens ? Daca era asa de cumsecade , partidul psd , de ce nu a creat locuri de munca in atatia ani de majoritate parlamentara ? Infrastructura 0 , resurse umane tot mai putine si de slaba calitate ! O seara buna

   (0)
 2. ECO- verde

  Daca nu-i gasiti pe ei , cei de care v-ati saturat VERZII sunt la pozitia (5) cinci. Nu va opreste nimeni sa votati cu cei normali, care doresc un MEDIU sanatos pentru voi.

  (0)
  • Iulian Tabara

   Stai relax, o sa decida altii pentru tine! Dupa 11, te asteptam, sa ne spui ca esti nemultumit de clasa politica!

   (0)
 3. Matei

  Eu stiu cu cine nu votez. Nu votez cu PSD!
  De ce? Pentru ca atunci cand au guvernat au furat si saracit tara si pentru ca a fost si este condus de PENALI: Iliescu, Nastase, Ponta, DRAGNEA. Nu mai vorbesc de cei din partid care sunt condamnati si urmariti penal cu sutele!
  Azi, 9.12.2016, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

  (0)
  • Danciu

   Nimeni nu te obligă sa votezi cu psd. Dar la ora actuala ei sunt cei mai potriviti pt a fi votați. Poate nu exact toți dar cei mai mulți din acest partid.

   (0)
  • florin

   Pentru cine ?? „potriviti”…
   DA, au rupt tot ce am avut din 1990 pana in 2000, pentru ca ei au fost majoritari, si-au impartit totul si macar daca ar fi facut ceva cu ce au furat !! Dar totul s-a dus la fier vechi.

   (0)
 4. bugetari amarati

  Nea Dragnea a promis tuturor romanilor care vor vota cu PSD cate un domeniu ca al lui pt saraci : vila cu 200 de camere , teren de tenis cu nocturna , piscina etc.

  (0)
 5. Eugen Pasca

  PSD e un partid corupt , nereformat . Cand vrei sa-l pui premier pe Dragnea – condamnatul te excluzi din logica UE . PSD mizeaza pe asistatii social care depind integral de ei , pe comunisti si pe pensionarii de lux cu pensii mai mari decat salariile pe care le-au avut cand lucrau . Promisiunile lor denota disperarea ca pierd . Mai trebuiau sa promita ca ne dau gratis curentul , gazul , apa , mancarea , hainele , benzina si motorina si tacamul era complet . Ei mizeaza pe naivitatea oamenilor . Cu alte cuvinte : NE CRED PROSTI !!! Mai vedem !

  (0)
  • Mihai

   „Profund corupt”, vorba lui Base in cazul Ponta.
   Asa e si partidul PSD, profund corupt si bazat pe un sistem de organizare mafiot.

   (0)
 6. Sorin

  thinking head

  9 decembrie 2016 la 16:08
  Esti pe langa Adriane! Nu pricepi nimic din treba cu TVA-ul. Reducerea TVA-ului insemna reduceri de preturi si costuri pentru toti.Habar nu ai, te mai dai si economist.

  „Nici dumneavoastra nu prea aveti habar de economie” scaderea TVA-ului inseamna ca firmele introduc procentul cu cat scade TVA-ul in ADAOS COMERCIAL si pretul ramane la fel pana nu se monitorizeaza acest fenomen de catre organele de control pentru a obliga firmele sa scada cu adevarat preturile la raft, probabil magnatii din Bistrita precum sunt KAUFLAND, LIDL, PENNY etc. nu o sa scada nimic

  (0)
  • citizen75

   Daca nu il scad, atunci ii mananca aia mici, pentru ca ramane o marja mai mare in care pot concura magazinele de cartier. Plus ca oamenii raman cu mai multi bani, deci pot cumpara mai mult => cerere mai mare => (momentan) importuri mai mari => investitii in productie pentru acoperirea cererii (devine mai interesant sa produci daca exista cerere pe piata interna)=> reducerea importurilor => exportarea surplusului => economie in crestere reala. Asta inseamna economie de piata. Nu ii poti obliga sa reduca preturile, ca ne intoarcem de unde am plecat in 89.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.