Emil Neia Lăcătuș: Vitalia să angajeze romi și să ofere servicii de calitate, dacă tot vine cu pretenții

Holistic

ACTUALIZARE consilierul județean PNL Emil Neia Lăcătuş, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistriţa-Năsăud, a făcut un apel către conducerea SC Vitalia Servicii pentru Media SA să angajeze romi, ”care nu sunt așa de gingași”, și să ofere servicii în domeniul salubrizării la nivelul prețurilor mărite.

”Vitalia să găsească soluții pentru a angaja din rândul romilor, care moștenesc această meserie, această tradiție de a lucra în domeniul salubrizării. Fac un apel pe această cale către conducerea Vitalia, dacă are nevoie de personal să ia din rândul comunității noastre, romii nu sunt așa de gingași și dornici să lucreze pe mașini, la groapa de gunoi dacă este necesar. Cer firmei Vitalia ca serviciile lor să fie la standardele cerute, dacă tot au mărit taxele, să presteze serviciile așa cum trebuie, ele încă lasă de dorit. În multe zone, pe lângă containere vedem gunoaie aruncate, neridicate. Dacă au pretenții și măresc prețurile să onoreze și serviciile”, a menționat el într-o conferință de presă.

ȘTIREA INIȚIALĂ Emil Neia Lăcătuș: Vitalia să angajeze mai mulți romi

Preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistriţa-Năsăud, consilierul județean Emil Neia Lăcătuş, cere oficial conducerii SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA să găsească soluţii în vederea optimizării prestaţiilor acestei firme către cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud.

El propune directorilor de la sucursala Bistriţa-Năsăud să angajeze mai mulţi romi în posturile de pe teren, colectare şi transport, ”ştiut fiind faptul că romii se ocupă de ani buni de această activitate şi o fac foarte bine”, se arată într-un comunicat.

”Nu ne este ruşine să muncim, aşa că am şi eu o propunere către şefii de la Vitalia, dacă tot zic ei că vor îmbunătăţi activitatea de colectare a deşeurilor, deşi aceasta suferă cel mai mult în aceste zile – angajarea de muncitori romi, specialişti în colectare şi transport. Eu nu fac analize asupra managementului acestei firme de salubrizare, dar ştiu că din septembrie anul trecut şi până în luna august a anului curent, această activitate trebuia să devină o afacere profitabilă pentru firmă dar şi pentru noi, locuitorii acestui judeţ. Din ceea ce văd şi aud, există o lipsă crasă de organizare, ceea ce nu este permis la acest nivel!”, a spus Emil Neia Lăcătuş.

Preşedintele Partidei Romilor spune că la Vitalia se vede ”lipsa de organizare şi comunicare”: deşeurile lăsate de izbelişte ale comunităţii de romi din comuna Nimigea de Jos. ”Oamenii au lăsat sacii cu deşeuri lângă pubele, dar angajaţii Vitalia au refuzat să ridice sacii respectivi. Păi, atunci să nu ne mai mirăm că aceste gunoaie ajung pe câmp, în păduri sau pe malurile apelor. Totuşi, pentru că e vorba de romii mei, am sunat la firmă, şi din telefon în telefon, am discutat cu responsabilul de zonă, acesta promiţându-mi rezolvarea de urgenţă a situaţiei. Sper că aceasta s-a rezolvat, dar subliniez faptul că nu trebuie să fie nevoie de telefoane pentru ca o firmă să îşi facă treabă”, a afirmat Lăcătuş.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Trolenborg

  Serioooos?!!! Ca se ocupa de ani buni cu gunoaiele stiam, dar ca o fac bine, permiteti-mi sa nu fiu de acord! Faptul ca s-au adaptat la scormonitul in noile tomberoane nu inseamna ca o fac bine. Ca sa nu mai vorbim de maturatorii de strazi, care imping toate mizeriile pe spatiul verde si in curtile oamenilor.

  (0)
 2. ADI

  Vitalia doreste sa scape de toti romii in frunte cu Marius Pasca. Au venit impreuna de la Urbana unde la fel s-au ocupat numai de furturi si colectat de fier vechi.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.