Elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” au sădit o pădure la Sărata

Holistic

(FOTO) Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa au pus umărul, alături de alţi voluntari şi de silvicultori, pentru apariţia unei păduri noi în arealul Pepinierei Sărata. Acţiunea de împădurire „Creştem împreună!” a avut loc de Buna Vestire la iniţiativa Direcţiei Silvice Bistriţa.

„Astăzi, 25 martie 2017 a luat fiinţă o nouă pădure pe o suprafaţă din arealul Pepinierei Sărata, Ocolul Silvic Bistriţa. Ajutoare de nădejde: liceeni de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Am plantat gorun, paltin de munte, cireş, frasin şi salcâm. Mulţumim tuturor participanţilor, inclusiv cadrelor didactice care au muncit cot la cot cu elevii, precum şi partenerilor noştri”, a scris Direcţia Silvică Bistriţa pe Facebook.

Direcţia Silvică Bistriţa a început deja plantările pentru că timpul a permis. „Am început în forţă pentru că schimbările climatice de la nivel global au dus la dispariţia primăverii. Am intrat practic în sezonul cald cu temperaturi de peste 18 grade Celsius. Vom împăduri 15 hectare şi vom face regenerări naturale pe 28 de hectare, deci în total pe direcţie avem 43 de hectare, iar în pădurile administrate de noi avem 36 de hectare, deci în total vor fi aproape 80 de hectare pe care le vom împăduri”, a explicat pentru Timp online inginerul Valentin Trişcă.

În 25 martie, Direcţia Silvică Bistriţa a celebrat Ziua Internaţională a Pădurilor cu plantarea de la Pepiniera Sărata.

AICI PUTEȚI VEDEA UN ALBUM FOTO.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.