Actualitate

După patru decenii de la înființare, Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița intră în reabilitare

Înființată în toamna anului 1977 când avea 836 elevi repartizaţi în 25 clase şi 77 cadre didactice, Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița va intra, în sfârșit, în reabilitare. Acum, școala funcționează în două clădiri și are 38 de clase.

Primăria Bistriţa a semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr. 4”, care se va derula până în 30.04.2021.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional și are o valoare totală de 20.585.490,31 lei, din care fonduri europene nerambursabile – 17.066.308,72 lei, fonduri nerambursabile din bugetul național – 2.610.141,32 lei, iar contribuția municipalității – 909.040,27 lei.

Se vor face următoarele lucrări:

  • Sporirea capacității infrastructurii de învățământ pentru deservirea unui număr maxim de 900 elevi, după finalizarea proiectului, prin reabilitarea / modernizarea, echiparea și dotarea imobilelor Corp A regim de înălțime P+2, Corp B regim de înălțime P+3 și Corp C regim de înălțime P+1;
  • Reabilitarea / modernizarea, echiparea și dotarea imobilului Sala de sport, regim de înălțime P+1;
  • Amenajare centrală termică amplasată la parterul clădirii Sala de sport și refacerea racordurilor și branșamentelor pentru asigurarea funcționalității investiției;
  • Amenajarea curții și spațiilor verzi aferente Școlii Gimnaziale nr. 4

8 comentarii

  • Păcat că în această școlală a scăzut calitatea educației din cauza numărului mare de elevi cu CES (cerințe educative speciale) integrați forțat și cu orice preț ! Acești elevi bulversează procesul de învățământ și trag înapoi elevii normali. Ca să întăresc cele spuse dau exemplu școli unde se face carte: Liviu Rebreanu și Andrei Mureșanu, aceste școli au cîte un singur elev cu CES. Locul elevilor cu CES e în învățământul special și e o mare greșeală să transformăm școlile normale în școli ajutătoare pentru că majoritatea copiilor o să aibă de suferit.

    • O fi fost Gen. 4 ceva izvor de resursă umană bine pregătită de-a lungul timpului și nu știu eu. În anii 80 aici învățau, adică erau înscriși la școală toți ăia care alcătuiau spuma de pe Sucevei 🙂

    • @ Vasilache
      Cand s-a deschis scoala ,majoritatea primei generatii de elevi provenea de la Liviu Rebreanu.
      Regula repartizarii a fost simpla,toti cei care locuiau mai sus de str. Ursului ,Artarilor,peste linie…se transfera la gen. 4.
      Da,erau si de pe Sucevei ,insa se tineau de scoala .Numerosi medici,ingineri,oameni de afaceri ,au invatat acolo.Se facea mult sport atunci ,scoala era mereu fruntasa la fotbal,handbal,atletism ,tenis de masa si tenis de camp(actualul antrenor Iulian Moga).
      Corpul profesoral era foarte bun !

  • Nu este nici intr-un caz vina celor care lucrează acolo . De multe ori , înscrierea in clasele mici nu funcționează decât după criteriul prestigiului sau al pilelor . Nicidecum după criteriul arondarii in funcție de zona. Sa nu uitam episodul de după desființarea Școlii generale nr.2, când copiii de acolo urmau sa fie repartizați in diverse scoli ale orașului, pe criterii corecte, conform primăriei. După ce unii invatatori,directori si părinți s-au opus arondarii lor in unele scoli” de prestigiu”, inclusiv cele enumerate de Dvs ., cei mai mulți au ajuns doar la câteva scoli “ bine alese”, unde directorii nu au avut niciun cuvânt de spus. Chiar as fi curios după ce criterii sunt “aleși”, actualmente , copiii care intra in clasa 0 in școlile din oraș !

  • Imi aducaminte ca in ‘77 erau doar 3 clase de a -v-a si cate una de a vI ,vII si vIII-a.
    Copii destepti (un fost ministru)) ,profesori buni( tânărul învățător pe atunci,senatorul Olteanu Ioan ) , cadre de nădejde ale României actuale s-au format la umbra blocului Lama!
    Cine știe , poate peste câtva ani ,cand vremurile trecute se vor întoarce ,școala va purta numele unuia dintre ei !
    Ar fi bine sa le luați acum , cat sunt in viata ,măsura pentru statuie !

  • Noroc cu banii din fondurile Uniunii Europeane, zilnic blamată de PSD-iști, chiar de Viorica însăşi. Altfel aveam ZERO investiții în școli și grădinițe la Bistrița și în general. Să nu uităm totuși că acest lucru se întâmplă după un deceniu de guvernare locala PSD-istă condusă de maestrul de ceremonii Crețu, care a îngropat într-un deal, bani cât pentru cinci școli.

    • dar banii mei care se duc ca BIR pentru europa unde sunt?
      ca pesedeul e invatat mai mult cu sperma romanesca nu inseamna ca nu agreaza si o spuma europeana!

  • Eu am fost eleva in anii 80 si acuma IMI amintesc der aproape fiecare invatator si Professor.A fost un timp frumos cu toti elevii si profii 🙂

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS