După 20 de ani. Tarnița la Cruce are cruce (FOTO)

Holistic

”După 20 de ani, Tarnița la Cruce din Parcul Național Muntii Rodnei are cruce!”, anunță Administrația Parcului Național Munții Rodnei, care menționează că acest lucru nu ar fi fost posibil fără ”implicarea și dragostea față de munte” a familiei Buia din Năsăud, Salvamont Bistrița-Năsăud, Muzeul Graniceresc Năsăud și Primăriei Romuli.

Crucea a fost montată așadar la circa 1950 de metri altitudine pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Munții Rodnei.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cc

  Mă gândeam că s-a făcut un mic refugiu.
  Crucea nu adăposteşte împotiva ploii, iar ca încărcātură religioasă ar fi putut fi şi o grămadă de pietre.

  (-1)
  • cc

   Amerindienii eschimoşi marcau teritoriile cu construcții de pietre ce se chemau inukshuk.

   (-3)
  • Iulia

   Plecați-vă genunchii în fața lui Hristos, împreunați-vă mâinile în rugăciune și veți descoperi cel mai primitor adăpost, acolo,în liniștea munților unde stă de veghe Mântuitorul! Pentru ploaie, unui om al muntelui, nu îi lipsește niciodată pelerina din rucsac. Gânduri bune și numai de bine!

   (4)
  • iosif

   Vă invit să-l negați pe Hristos pe patul de moarte!
   Locul se numește Tarnița la Cruce.

   (1)
 2. Speranta

  Bine ma cc.lgbd..tu cand o sa trebuiasca sa marchezi ceva,marcheaza cu prostia(ai din belsug,zgarcitule).Pe crestini nu trebe tu sa-i inveti.Despre simboluri crestine nu e cazul tau sa vorbesti.Cum e daca-ti ofensez si eu evolutia si ma apuc sa-ti ironizez maimutele?

  (-5)
  • Cum să ironizezi maimuțele?

   Speranța, tu nu poți să ironiza maimuțele, chiar dacă ai vrea. Tu nu ești nimic altceva decât pavianul cu mantie bistrițean. Tu ești aici analfabeta.

   (3)
 3. Speranta

  Ma initialele de la ca ca….pe tine la cat esti de prost si sa nu vreau ,te ironizez.Ba orangutanule ,sti tu sa vorbesti de crestinism?cand de putina vreme a-ti coborat din pomi,maimutelor,tu ca.ca si cu cityzenu,cu adyi ,voi ma darwinistilor vb despre crestini?prostule,vezi ca va da adunarea-n copaci orangutanu sef darwin,ba prostilor,vb si voi despre oglinzi,lasati crestinismul in pace,puteti trai lgbd-stilor ca ori cum nu va inmultiti,prostule din tarile nordice care esti tu prost.Ba ca.ca,e o mare placere sa te ironizez,prostule care esti.

  (-7)
  • Walter Born

   Vă rugăm să respectați următoarele reguli:
   1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
   2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
   3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
   4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
   5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
   Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.

   (0)
  • Originea speciilor

   Vezi că ați coborât din pomi se scrie legat. Asta ar trebui s-o știe până și o macacă păroasă de Bistrița. Nu vorbesc de creștinism ci de cretinism. Este cu totul altceva. La asta nu te întrece absolut nimeni. Sunt convins.

   (3)
 4. CTS

  Domnule CC,

  Cei enumerați în articol au sprijinit ridicarea unei cruci. Aștept cu drag să aflu că dumneavoastră ați sprijinit ridicarea unui refugiu.

  Vă felicit în avans pentru frumosul gest!

  (8)
  • cc

   Dl/Dna CTS,
   Desigur gestul le aparține, au considerat că e normalitatea, pot spune că intențiile lor erau bune, în sensul viziunii asupra lumii pe care o au.
   Însă eu ce ridic ca și mari semne de întrebare, capacitatea unei administrații publice de a proteja parcul pe care îl au în posesie.
   Putem porni de la prima interogare.
   E posibil în România să amplasezi în mod privat când vrei un simbol religioas pe un teren public?
   De ce nu un miniminaret al muftiului din Constanța, de ce nu Steaua lui David sau simplu un craniu de urs pe un băț?
   Toate aveau un rol principial de semnalizare teritorială.
   Etc.
   Principiul laicității în Stat presupune egalitatea credințelor religioase, deci în consecință, se deschide poarta largă a instalărilor de monumente cu caracter religios în spații laice, în fața Legii.
   Dacă era grădina familiei, la cota respectivă, nici o problemă.
   Pot să-și afișeze culorile și credințele, cum vor. Ba flutura un steag FC Steaua.
   Mai ales că aici avem de-a face cu un teritoriu cu statut special de rezervație, deci orice intervenție umană trebuie făcută cu respectarea unor limite legale și mai aspre.
   Avem un regulament pentru Rezervație, ROSCI0125 în aprilie,
   Sunt articole , 41 care interzice (desigur sub derogare) deplasarea cu ATV-uri. Apoi orice lucrare asimilată unei construcții ar trebui sancționată (aprobată) într-un consiliu științific al Academiei(art 52).
   Se respectă Legea ori Nu?
   E egală pentru unii și discriminatorie pentru alții?
   Administrația Parcului are obligația de a proteja Rezervația respectivă , a proteja vegetația, animalele, peisajul în formă naturală.
   O cruce e o formă artificială. Nu cresc cruci în natură.
   Apoi referitor la invazia de Speranțe supărate, țin să le informez că totul ține despre concepția asupra vieții.
   Concepția creaționistă pe care o propovăduiesc de zor e depășită, chiar la nivelul adepților inteligent design, ideile sau rafinat într-un sens al ordinii create- departe de un Creator humanoid cu aceleași probleme de umor ca și supărații creștini de aici.
   Religia a apărut ca factor de regularizare a relațiilor sociale cu mult înainte de religia creștină, iar chiar astăzi avem o multitudine de religii, zei, credințe la scară planetară.
   Nu e nici o problemă că există.
   Problema vine când dogmatismul acestora împing comportamentul uman în extremist pe cale instituțională.
   Nici un intelectual serios în Occident va lua în considerare, teoria creaționistă simplistă, sunt mii de cărți scrise, studii pe tema asta, zilnic dovezile în favorea teorei lui Darwin apar, acum o săptămână s-a descoperit un cap de lup imens în permafrostul (acționat ca un congelator ) siberian de dimensiunea unui lup actual de exemplu.
   În medicină, funcții ale creierului de porc sunt reactivate după moartea sa clinică. Chinezii au adăugat gene umane la maimuțe (MCPH1 ) care influențează dezvoltarea creierului și evident creierul respectiv de maimuță a reacționat cu o memorie mai bună pe termen scurt,masă sau au dezvoltat creierul pe o perioadă mai mare de timp asemenea oamenilor.
   Uite de exemplu similaritatea între genomul uman și genomul maimuțelor.
   https://www.scientificamerican.com/article/tiny-genetic-differences-between-humans-and-other-primates-pervade-the-genome/

   Dar în România avem o cultură a credințelor- în defavoarea analizei faptelor.
   Preferă interpretări poetice de genul Apocalipsei etc, în loc să vadă că schimbările climatice datorită acțiunii umane produc modificări în paternele meteo. Apar extreme cu o frecvență din ce în ce mai mare.
   De exemplu, faptul că începând de săptămâna viitoare va fi un blocaj termic, cu consecințe negative în Europa de Vest (temperaturi între 35 și 40 chiar record absolut) O să fie morți printre persoanele vârstnice cardiace.
   Dar nu se datorează religiei și nici crucile nu vor proteja nimic.

   (4)
  • Walter Born

   @CC: semnez 100%. Mai bine nu poate fi argumentat.
   Mai ales cu faza cu protejarea zonei si partea stintifica fata de religie.

   Iar exista sigur probleme mai mari in relatia cu religiozitatea de cit ridicarea unei cruce intrun loc care are si denumirea „Cruce”.

   Mai mare problema vad cu interpretarea gresita a democratiei, liberalismului si a humanismului. Dovada este schimbul de replici derapat sub acest articol care nu avea loc daca 1) ar fi prohibitat prin morala aplicata si 2) daca ar exista toleranta a celor care au anumite credinte si 3) daca sistemul de educatie(si cele 7 ani) nu ar fi inclinat sa supoarta obedienta fata de conducatori in loc de valori (democratia, liberalismul, humanismul sau altele). Cu bucurie totusi pot remarca ca tineretul in mare majoritate e mai deschis si mai tolerant. Asa ca viitorul nu numai apartine lor ci va fi si mai iluminat de cit intunericul in care multi omeni mai in virsta, adica incepind de peste 30 ani traiesc.

   Pentru mine personal, ani traiti in Romania m-au impins tot mai departe de religie, pentru ca observ ca valoriile care religia (oricare) distribuie nu foarte rar are relatie cu practicarea lor si mai ales nu duce la reunire de cit in bisericute inchise, cea ce nu poate fi fost intentia omului care sa zice sta la baza religiei. Fondatori religiilor cred ca toate au propagat toleranta si iubire, iar multi practicanti actuali emit ura si incultura si sint intolerant.

   (-1)
  • CTS

   Domnule/doamnă CC,

   Aștept în continuare cu drag să citesc un articol despre cum ați sprijinit ridicarea unui refugiu, respectând, bineînțeles, toate prevederile legale, așa cum probabil au făcut-o și cei care au ridicat crucea pe care simt că o detestați atât de mult; îmi cer scuze anticipat dacă greșesc și nu o detestați.

   Cu stimă.

   (1)
 5. Speranta

  Mai waltere tu veziti de catolici tai,regulile de care faci vorbire au legatura cu oamenii,ori ca.ca (cc)el vine din maimuta fara legatura cu partea crestina(umana).Eu stau de paza ,ca cimpanzei precum ca.ca(cc)sa nu poata batjocori crestinismul.Tu daca esti tolerant,invita-l sa-ti batjocoreasca catolicismul.

  (-7)
  • Eric

   Catolicismul este tot o subramură a creștinismului, ca și ortodoxismul, însă oricine ai fi, ești cam incult(ă). Ține-ți d-zeii la tine acasă și crezi în ce vrei, dar nu fă panaramă, că sincer mi se rupe de ce crezi tu (aici comentariile se scriu bazat pe articol, de regulă, nu pe frustrările interioare). Cât despre ce spunea ‘cc’ în comentariul său, un refugiu ar fi fost mai de folos montaniarzilor pe timp de vară, când există un mare risc de furtună. Nici toate crucile din lume nu te vor proteja de fulger, ba mai mult vor acționa ca un paratrăznet.

   (3)
  • walter born

   „Mai” speranta. Regulile aceasta nu au legatura cu nicio religie. Ele au fost copiate de pe pagina mai jos. Ar fi reguli de bunul simt pentru comentatori. Doar ca nu sint aplicate se pare nici de comentatori in mare majoritate ci insulte si jigniri fac parte de „cultura” cititorilor.
   Dupa mine se poate pune cruci in virful muntelor cine vrea si cite doreste. Pana la urma este doar un punct in peisaj marcat. Si daca ajuta sa atrage omeni in natura cu atit mai bine.
   Ramane de remarcat cit de agresivii scriu cei care se autodeclara crestin. Oare nu scrie in biblia ceva de genul sa iti iubesti semeni? Sau e valabil selectiv?
   Asi si opta, daca eram proprietar de acest site, sa nu public jigniri si mai ales nici sub anonim. Sau sa las comentari doar pe FB si ziarul sa ramane curat. Dar probabil jigniriile aduc clickuri si trafic.

   (3)
  • Speranta

   Mai Walter…uite ce e..democratie e si atunci cand cativa terchea berchea vb urat despre crestinism in general,ca si atunci cand eu cu mult respect si cu mare drag ai injur,cenzura e cenzura si nu prea merge cu democratia.Crezi ca mie-mi place ca toti neica nimeni sa jigneasca sa ofenseze credinta mea?dar asta e.Altfel zis,tu vrei o democratie a bunului simt,nu merge,cineva tre sa arunce cu pietre dupa lighione,iar eu (recunosc)o fac cu mare drag..

   (-5)
 6. Corector de speranță

  Vezi-ți se scrie despărțit, catolicii se scrie cu doi de i. Speranța, tu cel puțin la limba română, bubui de proastă. Dar proastă, proastă, nu numai așa, că de…

  (7)
  • Speranta

   Ericprostule,nu este sub ramura,esti tu submediocru bostane…Acu caca (cc) cati santeti ma lighionilor?ori esti doar tu lighiona,apoi nici nu conteaza lozelor,cum catolicismu e subramura,asa esti tu sub prosti ma ca ca (cc).Ce pretentii poti avea de la toaleta cc.?

   (-8)
 7. Speranța

  Tu cum nu știi nimic, te poți înscrie și la PSD. Atenție, dacă te iei cu politica pe lângă Radu și ți-l faci cumătru, tu poți ajunge și Ministrul Culturii. Grăbește-te, altfel Daniel Suciu îți va lua ție locul. Eu aici doar îți spun ce vorbește Bistrița.

  (-5)
  • Speranta

   Of.of ca ca(cc)tu esti ma …anti psd…tolomacule..Tarile nordice,..of of mai toaleta,ca ca (cc).cata inteligenta pe un maimutoi?Anti pesedistule ca ca(cc).Ce m-ai pus la punct ma ccimpanzeule..O dupaamiaza faina ba diarie(pardon)ca ca(cc-ule).pa pa..

   (-5)
 8. F.B.

  @Walter Born
  toponim=nume de loc
  Cine a mai umblat cat de cat pe coclauri stie ca sunt destul de dese toponimele referitoare la religia crestina si cruce (rezervatia cu stancile Doisprezece Apostoli din Calimani, „la cruce” , „sub cruce”,” la crucea lui Toader, sau Vasile”).
  Cam la fel cum sunt toponimele Varful Vanatoarea lui Buteanu , Varful Coasta lui Rus, Padina Lui Man, Vârful lui Pătru, Coasta lui Bura.
  Denumirile astea sunt parte a unei memorii culturale.
  Place sau nu place unora sau altora, crestinismul este cel putin parte din istoria culturala a Europei.
  .
  Am facut o minima documentare, sa vad daca numai la romani exista asa ceva, sa puna cruci pe inaltimi…
  Am aflat (fara surprindere ca sa fiu sincer) ca:
  „A summit cross (German: Gipfelkreuz) is a cross on the summit of a mountain or hill that marks the top. Often there will be a summit register (Gipfelbuch) at the cross, either in a container or at least a weatherproof case”
  Cine doreste poate citi pe Wiki mai multe despre aceasta traditie din Alpi si nu numai.
  Traditie la care germanii sunt bine reprezentati, avand o multime de munti pe care au amplasat cruci.
  In Bavaria aproape fiecare culme are o cruce, numarul crucilor din munti fiind de ordinul miilor.Parte din istoria lor culturala si nu numai.
  Astfel de cruci pe varfuri de munte continua sa se amplaseze si astazi in Alpi.
  .
  Desigur, exista si progresisti adevarati, pentru care progresul inseamna distrugerea oricarei memorii.Vechii romani, stramosii nostri de geanta latina, numeau asta in latineste a face tabula rasa.
  .
  In 2016 un astfel de individ, un arhanghel al progresului, a culcat la pamant crucile de lemn de pe Varfurile Prinzkopf, Dudl-Alm si Schafreuter.
  A facut aceasta isprava inarmat cu o secure si un fierastrau.Scule totusi, retrograde si primitive, de ce nu o fi folosit o drujba?.
  De unde se vede ca daca progresul o cere, nu-i asa?, se pot folosi si cele mai primitive metode si instrumente pentru atingerea scopului.
  .
  Desigur, politia bavareza nu s-a ridicat la nivelul inaltelor exigente ale progresului.
  In loc sa laude fapta, a calificat-o ca vandalism si a pornit o actiune de identificare si prindere a faptasului.

  (1)
  • F.B.

   Ah, uitasem..Ca o completare la memorii culturale, la traditia amplasarii de cruci pe inaltimi si la toponimele asociate…
   Asta se regaseste pana si in cantecele romanesti populare..Iar un cantec e si el parte a unei memorii culturale..
   Cum ar fi asta:
   „De-ar fi mandra-n deal la Cruce,
   de trei ori pe zi m-as duce”
   https://www.youtube.com/watch?v=4aFivTrl9rk
   .
   E totusi greu sa stergi o memorie culturala, nu ajunge un topor si un fierastrau..

   (1)
 9. Speranta

  F.B astia sant setati pr topor si fierastrau,argumentele la modul elegant si logic aduse de dumneata sant fara interes,acu cred ca au herpes si nu pot scrie nimic,eu ce mai prezint interes(cand dau cu pietre dupa dansii).Sant 3 ori 4 anticrestini si cand prind ocazia dau cu barda,bine si eu recunosc..astept cu drag sa-i injur.

  (-2)
  • F.B.

   @Speranta
   Sa ma scuzi, dar nu-mi prea place de tine…
   Odata, ca desi folosesti un nickname de femeie, scrii ca un barbat.Ce femeie ar spune ca asteapta cu drag sa injure?
   Deci , pe langa ca scrii cu o multime de greseli gramaticale, tonul pe care scrii e al unui barbat, desi porti nume de femeie.
   Poate sunt eu anormal, minoritar sau cum vrei sa-mi zici, dar mie-mi plac femeile, nu-mi plac barbatii care se travestesc in femei.
   Ma rog, toate astea ar fi cum ar fi daca macar ceea ce scrii n-ar contine o multime de insulte si alte prostii la adresa unora sau altora, fara deosebire de etnie, gen, optiuni politice sau religioase..Insulte pe care eu le-as numi simplu, provocari.
   .
   Prin urmare ti-as fi recunoscator daca nu mi-ai replica la postari.
   Drept multumire iti promit ca nu-ti voi citi productiunile agramate.
   Ceea ce si obisnuiam sa fac, daca nu mi te-ai fi adresat direct..

   (4)
 10. gânditorul de la Hamangia

  Titlul articolului m-a determinat și pe mine să-mi pun unele întrebări. Oare Tarnița (pentru că cunosc oameni cu acest nume de familie) de unde o fi fost și ar fi decedat chiar în această șa a muntelui, dar nu am găsit în articol nici-o lămurire în acest sens, care ar fi reieșit din indicația ”După 20 de ani.” Așa am ajuns la înțelesul cuvântului ”tarniță” din DEX – 1. Șa (țărănească) de lemn sau (rar) de piele, folosită la călărit sau la transportul unei poveri. 2. Culme, coamă de munte sau de deal în formă de șa. 3. (Reg.) Drum de munte, bătut de oi sau de vite. Nu am găsit un răspuns lămuritor, care să-mi satisfacă curiozitatea, și m-am lăsat ”păgubaș”, dar curiozitatea nu m-a părăsit și azi m-am apucat să citesc comentariile, gândindu-mă că poate cineva cunoaște sensul montării unei cruci pe o șa de munte. Dar m-am ”crucit” când am citit ceea ce sunt în stare să scrie unii comentatori despre acest subiect, unii injurii și jigniri, alții cu greșeli crase de exprimare și scriere, precum și referiri la apariția și geneza omului și a moralei religioase, și la unele organizații care apără concepțiile unor oameni diferite de cele ale majorității, dar nici nu cunosc prescurtarea corectă a organizației respective, ci le scriu așa cum le-au perceput (lgbd. în loc de LGBT ), alții expun niște teorii ”științifice” abracadabrante, crezând că prin acestea demonstrează o superioritate față de partenerii de ”dialog”. Până la urmă m-am lăsat păgubaș să mai citesc prostiile debitate și m-am gândit că, de-a lungul istoriei studiate am întâlnit obiceiul creștinesc de plasare a unor cruci la întâlnirea unor drumuri, drept recunoștință față de Dumnezeu, a unor oameni pentru unele daruri primite, pentru salvarea de la vreo primejdie, ori altceva ce le-a marcat viața. Ori că acolo se întâlnesc niște cărări de munte și oamenii care au întâlnit numele locului, toponimul, cum a precizat cineva, ”Tarnița la cruce”, s-a gândit că lipsește crucea și a hotărât să plaseze o cruce (a sosit vremea după 20 de ani să împlinească această promisiune făcută), ca numele locului să aibă corespondent în realitate, ca altădată să nu mai existe motive, ca unii comentatori să se murdărească pe ei înșiși sau pe semenii lor și să se laude cu ”știința” lor!!! Poate unii vor învăța ceva din aceste comentarii!!!

  (-1)
  • Speranta

   Nu credeam ca printre aparatorii credintei crestine mai sant inelectuali,observ acu pe ultima suta ca mai sant.Nu stati suparati pe mine,atat am putut,cum sa-i las sa batjocoreasca sibolul crestin,crucea.Poate daca erati voi de la inceput nu se ajungea aici,dar inteleg acu pilda cu smochinu neroditor..de la departare e frumos,verde,de aproape e fara rod.Daca stiam si eu ce stiti voi (intelectualilor)era si gramatica si expunera de 10…Asa ca ce era sa fac ?sa-i las sa zica ce vor despre cruce?am fost cum am putut,cum am stiut,dar voi Liicenilor,Plesilor,unde stateati la umbra?nu stiu ce fel de ratiuni nu va dau voie sa veniti in apararea valorilor crestine atunci cand unii-si sterg picioarele de tot ce e crestin.Scuze daca v-am ofensat intelectualilor,cu voi nu am intentionat asta,mai ales dupa ce am vazut ce bine va sta infrunziti.Crestinismul azi se confrunta cu multe probleme,erau bune cateva fructe,chiar mai acre,mai necoapte.Inca o data…atat am putut,atat am dat,in opinia mea …acestia…mi-au injurat simbolurile crestine,am reactionat in consecinta.Stiu,pentru a putea exista pilda smochinului neroditor,mai intai IIsus a vazut intelectualii de azi.Nu doresc raspuns vitejilor.

   (-1)
 11. F.B.

  @Speranta
  „Nu credeam ca printre aparatorii credintei crestine mai sant inelectuali”
  Te inseli..Nu sunt intelectual, sunt inginer.Asta e cu totul altceva.
  .
  Spui „cineva tre sa arunce cu pietre dupa lighione,iar eu (recunosc)o fac cu mare drag.”
  Nu ai de-a face cu lighioane ci cu oameni.
  Fiecare cu meritele si cu metehnele sale, cu bunatatea sau cu rautatile lui.
  Fiecare om cu luminile si cu umbrele, cu plusurile si cu minusurile sale.
  Fiecare cu virtutile si pacatele lui..
  E vorba de oameni, nu de lighioane, cum spui tu.
  .
  Atunci cand consideri oamenii drept lighioane si declari ca arunci cu pietre in ei cu mare drag, cum poti sa te mai declari crestin?
  Ce crestin ar declara ca de-abia asteapta sa injure „cu mare drag” cum o faci tu?

  (0)
 12. cc

  Dvoastră argumentați păstrarea unei memorii culturale .
  De acord.Cu o condiție.
  Dacă crucea ar înlocui una pre-existentă, cu o anumită relevanță în context.
  Altfel nu putem vorbi de „memorie”.
  De altfel documentar ,prima înfățişare a unei scene privind răstignirea lui Isus e datată în secolul II era noastră, când religia creştină s-a extins.
  Altfel , anterior avem alte tipuri de cruce, cum ar fi cele celtice, greceşti etc..un simbol oarecum universal care precede religia creştină şi caee marchează de obicei moartea, eveniment extraordinar.
  Mai apoi, e de discutat etimologia, toponomia locală a cuvintelor cruce răscruce.
  Nu întotdeauna asociate patimilor resuscitării conform Bibliei, uneori indicau pur şi simplu o încrucişare, intersecție de drumuri, poteci.
  Dar aici parcă e vorba de capacitatea autorităților de a păstra un peisaj natural fără intervenția omului şi de a face respctate propriile reglementări.
  Adică de nu a aplica legea cu două măsuri în spațiul public, pentru prietenii bisericii ortodoxe (deasupra Legilor Statului) şi restul …

  Desigur nu detest religia şi dreptul altora să creadă în ce vor, sunt stăpânii actelor lor dar nu voi accepta stupizenii de gen stropitul maşinii cu tămâie pentru a decreşte riscul de accident.
  Mai eficientă e amenințarea creşterii costului valorii poliței de asigurare, oamenii vor face atenție la volan

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.