Dragoș Hârjoabă: Inevitabilul s-a produs. Un bărbat a fost ucis de un urs

Holistic

”Inevitabilul s-a produs, ieri, 22 martie 2019 un bărbat a fost ucis de urs. (…)
Am spus anul trecut la dezbaterea din Senat că este doar o chestiune de timp până când ursul va ucide, am fost luat în râs”, a scris pe Facebook Dragoș Hârjoabă.

”Câteva evenimente din ultima perioadă mi-au reconfirmat faptul că trăim într-o țară de vis, în care realitatea nu este cea din teren, ci așa cum a spus distinsul domn iordache, ”Auzi!? Realitatea e aia care ți-o spun eu!” (nu, nu este greșeală, iordache a fost scris fără majusculă intenționat).

Unul dintre ele a fost cel în care un mistreț a intrat în localitatea Strejnic, județul Prahova. După cum bine știm, cei care sunt cei mai bine pregătiți pentru a interveni în aceste situații nu sunt vânătorii, pentru că vânătorii sunt acei ucigași cu sânge rece care omoară de plăcere și nu știu nimic despre animalele sălbatice. Cei mai bine pregătiți în acest domeniu sunt jandarmii. Mai nou, jandarmii sunt cei care au primit competență materială pentru a interveni în aceste situații. Cine le-a oferit această competență materială? Guvernul. Ce au făcut jandarmii în cazul acestui incident? Au făcut ce știu mai bine, au bătut porcul până acesta a murit.

Pentru cei care nu au avut tangențe cu animalele sălbatice, vă aduc la cunoștință faptul că mistrețul este unul dintre cele mai rezistente animale de pe la noi, mult mai rezistent chiar decât ursul. Nu știu sigur dacă nu i-au dat și cu gaz în ochi, dar nici acest aspect nu m-ar mai uimi. Ce m-a uimit legat de acest incident nu a fost faptul că distinșii domni au bătut cu bestialitate bietul animal, au bătut și gazat oameni care nu prezentau niciun pericol, ci faptul că presa care, teoretic ar trebui să fie liberă, a tăcut inteligent, lansând în spațiul virtual doar câteva articole scurte.

De asemena m-a surprins faptul că toți comentatorii de pe margini care urlau din toți rărunchii la împușcarea ursului din Sibiu au muțit. Nimeni nu a fost deranjat. Toți acești minunați iubitori de animale care mai degrabă ar ucide vânătorii nu au avut nici o reacție.

Cu alte cuvinte faptul că acel urs din Sibiu a primit un glonț care l-a ucis instant a fost o mare tragedie, dar faptul că un mistreț a luat bătaie cel puțin 30 minute (e o supoziție, poate fi și o oră) nu a mișcat pe nimeni. Am mai scris un articol pe tema falșilor ecologiști iubitori de animale care între doi hamburgeri și 5 aripioare picante își mai cumpără câte o poșetă din piele. Deci ipocriții mâncători de carne în particular și de fecale în mediul online nu s-au simțit deranjați deloc de această frumoasă ispravă a celor însărcinați să intervină în aceste incidente.

Al doilea eveniment care mi-a reconfirmat cele menționate la începutul articolului a fost dezbaterea dintre distinsa formatoare de opinii Olivia Ster și medicul Mihai Craiu.

Am spus de nenumărate ori că noi românii putem vorbi despre cărți pe care nu le-am citit, filme pe care nu le-am văzut și studii pe care nu le avem și nici nu le-am făcut, citit, aprofundat, etc. Internetul e suficient pentru a ne trata, a nu ne vaccina, a ne forma opinii competente. Așa cum guvernul Cioloș s-a șters la fund cu studiile de zeci de ani ale cinegeticienilor și a dat celebra ordonanță, așa a făcut și Olivia Ster cu studiile de zeci de ani ale medicilor. Partea frumoasă aici este că dumneaei și-a luat palma peste botic în acea dezbatere, majoritatea celor ușor influențabili realizându-și prostia comună urmărind părerile celor neavizați.

Partea tristă este că o palmă mult mai dură de la viață nu au luat incompetenții din minister, ci au luat-o două fetițe de 9 și 12 ani, fetițe care de ieri sunt orfane. Tatăl lor, singurul părinte care le creștea de aproximativ 4 ani a fost ucis ieri de urs. Această palmă nu merita să o primească nimeni, nici măcar imbecilii care s-au lăsat influențați de sugativele wewefe, agentul verde, viața lupului prieten cu oaia și alte gunoaie similare.

Acestă tragedie nu trebuia să se petreacă! Indiferent cât de sensibili suntem la ideea vânătorii, aceste evenimente se petrec doar datorită faptului că oameni incompetenți iau decizii unde trebuie să se ocupe experții. Am spus anul trecut la dezbaterea din senat că este doar o chestiune de timp până când ursul va ucide, am fost luat în râs.

Imbecilii mi-au dedicat versuri la comentariile din presă iar iubitorii de Dumnezeu m-au blestemat. Le mulțumesc pentru toate.

Acum vă rog să le dedicați versuri celor două fetițe orfane. Este și vina voastră! Și chiar dacă vă fofilați și vă ascundeți după degete eu v-o spun din nou: toți suntem vinovați, eu că nu am făcut mai mult pentru a deschide mintea celor în măsură să schimbe această lege tâmpită, vânătorii pentru că nu s-au implicat și nu au ieșit în stradă, ong-urile pentru că au supt fonduri și donații pentru proiecte și studii făcute din birouri și pentru că spală pe mulți pe creier ca ei să pară îngeri și să primească noi donații, iar voi restul pentru că stați impasibili la tot ce se întâmplă! Și vina cea mai mare e la voi! Undeva în sufletul vostru trebuie să v-o asumați!

Am să v-o reamintesc cu fiecare ocazie: sângele acelui bărbat de 35 ani și durerea acelor două fetițe rămase orfane mă mânjește și ne mânjește pe toți!

Între două grătare și un mic cu muștar puteți da drumul liniștiți la comentarii în versuri, pline de ură și tot așa.

Din păcate, nici acest articol și nici acele comentarii nu vor schimba nimic, inevitabilul s-a produs!”, scrie Dragoș Hârjoabă.

Inevitabilul s-a produs, ieri, 22 martie 2019 un bărbat a fost ucis de urs.Câteva evenimente din ultima perioadă mi-au…

Publiée par Harjoaba Dragos sur Samedi 23 mars 2019

Foto cu caracter ilustrativ

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ana

  Natura isi cere tribut. Mereu o va face indiferent de ce legi dati. Inainte sa scrieti astfel de lamentari ieftine mai bine ati respecta natura si ati duce hrana pt ursi care sa inlocuiasca fructele de padure pe care le cumparati din hipermaketuri. In drumul vostru poate mai plantati niste paduri ca nu va pica mana!

  (2)
  • Dumitru Cruceru

   Ce ai zice dacă mîine Natura o să-și aleagă ca tribut un membru al familiei d.tale?
   Nu crezi că modul d.tale de a gîndi e mai ieftin decît „lamentările” celor loviți de „respectul” prost înțeles pentru natură?

   (3)
 2. Veniți după mine...

  Veniți după mine ai codrilor fii,
  Hoherul pădurilor e bine să fii!
  *
  U-u-u! face lupul ce urlă pesemne,
  Ori poate Scufița Roșie taie lemne,
  Ori poate mistrețul și cu Hârjoabă,
  Desfac porumbul boabă cu boabă.
  *
  Veniți după mine, frați pădureți,
  E vânătoare în munți, la mistreți.
  Veniți după mine sus printre târși,
  Trage Hârjoabă la țintă: sunt urși!

  (5)
 3. Ovidiu

  Si ce vrei,sa omori toti ursii?Cred ca abia ai asteptat sa moara cineva. Nu noi am intrat in padurile lor cu drujba?Nu noi le culegem hrana?(fructe de padure pentru export).Dute omule si veziti de treaba si lucra ceva!

  (2)
  • Cc

   Pana la comentariul asta doar familia ta stia ca esti prost. Acum stiu toti care l-au vazut. Cine a zis sa ucida toti ursii? Baga repede 2 haripci de la kfc si uita-te la olivia ster.

   (4)
 4. Baba din Valea Mare

  În România cei mai mulți oameni mor din cauza mașinilor. Este record european. Am auzit că extremistul ăsta de Hârjoabă cere Parlamentului să fie interzise toate mașinile deoarece nu avem autostrăzi suficiente. O babă din Valea Mare care și-a luat recent permisul de conducere, categoria B, s-a crucit și a stropit într-o parte, boscorodit: – Doamne, apără și păzește, aiesta-i năuc?

  (3)
  • Eugen

   Miliarde de pui si porci mor anual pe glob si pe deasupra mai sunt si mancati. Nu am inteles niciodata simpatia fata de acest animal pe care multi il vad jucarie de plus dar de fapt e o fiara salbatica gata sa sfasie orice la prima amenintare!

   (1)
 5. Ursul cu trei picioare

  Sunt urs. Am numai trei picioare. Râd tulucii de mine de li se scutură toți dupcii. M-a prins Hârjoabă într-un smâc, apoi s-a dus la Chef la cuțite ca să se laude cu laba mea cea stângă. Dar lasă că-l prind eu. Cojoc fac din el. O să vadă și Vasilică al meu ce gust are brânca lui Hârjoabă. – Ține, Vasilică! Hai, vino și mănâncă! Ia de-aici! Hârjonește! No, îi bun? Ni, ia și-o bucată de bucă!

  (6)
 6. ecologistul

  Lasati ursii in pace , plantati cateva zeci de mii de meri la liziera padurilor, mai lasati fructele de padure si la ursi mai putina umblatura cu atv -urile si mai multa liniste in paduri. Animalele isi au dreptul lor la viata pentu ca bipezii lacomi se suie tot mai sus.

  (14)
 7. Despre

  Acum am înțeles că eroul nostru Hirjoaba împușcă ursii pentru a ne pazi pe noi și nu pentru a-și umple lada frigorifica cu salam de urs.Un scop nobil care scuza mijloacele.O decoratie de la ONU pentru apărătorul Hirjoaba.

  (4)
 8. Accidente mortale la vânătoare

  Găsiți zeci, sute de cazuri în România de-a lungul anilor. Căutați-le singuri pe Internet. Vânătorii fiind așa de proști, se împușcă ei între ei. Hârjoabă, păzea!

  (5)
 9. Sfatosul

  Ce-i mai place laudarosului asta de Harjoaba lumina reflectoarelor. Ba se duce la televizor, ba isi da cu parerea despre una sau alta. Isi doreste sa fie remarcat. Isi hraneste orgoliul cu diplome care nu-i folosesc la nimic dar pe care le tot afiseaza.

  (2)
  • Histrionul sfătos

   Multă lume din Bistrița se întreabă oare cine-i histrionul ăsta care se semnează cu numele Dragoș Hârjoabă. Pentru răspuns căutați pe net tabloul „Vânători la popas”, a lui Vasili Perov, cu care editurile românești își ilustrau pe vremuri coperta cărții „Povestirile unui vânător” de Ivan Turgheniev. Scărpinați-vă la ureche și ziceți: Sfătosul ăsta chiar crede ceea ce ne spune de când se bagă, repetat, singur în seamă? Ha, ha, ha!

   (1)
 10. pescarul

  Asa vor patii cat mai multi bipezi prosti care se aventureaza singuri in regatul salbatic al animalelor. Boii nu inteleg ca in paduri nu te duci de capul tau de unul singur fluierand a paguba.

  (2)
 11. DORU

  Din pacate dupa anul de gratie 1990, omul a intrat cu „bocancii”, brutal in habitatul animalelor, fara sa puna nimic in loc. Le-am taiat padurile, am creiat fonduri private de vanatoare de unde se castiga bani seriosi si nimeni nu e preocupat sa investeasca i cresterea calitatii vietii la animale si atunci ne intrebam, pe buna dreptate, cine este vinovat. Sa nu ne mai miram cand ne v-om intalnii cu animalul pe aleile dintre blocuri. De treizeci de ani nu am facut nimic ca bietele animale s-o duca mai bine. Nu am facut nimic pentru om, cetateanul de rand si sa avem pretentii ca animalele s-o duca mai bine.

  (3)
 12. ovidiu

  Ai vazut ba vanatorule!!Victima s a dus sa arunce cu pietre in birlogul ursoacei cu pui?Acuma vezi cat de prost a fost omul?Dar tu?

  (2)
 13. George H.

  Omu prost si baut, si tot ursu care isi apara puii e vinovat? Se bucura vanatorii si vor sa se foloseasca de moartea omului pt a mai impusca cativa ursi.
  Rusine ca publicati asemenea ineptii !
  Imi pare rau ca a murit un om si a lasat familia indurerata, dar a fost vina lui 100%, ursul nu are nicio vina!

  (3)
 14. Ursul brun

  Hârjobule, dacă tăceai filosof rămâneai! Ce căuta omul în bârlogul ursului? Ce își face omul cu mâna sa se numește lucru manual!

  (2)
 15. cititor

  Ma da… eu as vrea sa vad ucis de urs un ministru, un senator, un deputat din Camera deputatilor, un prim-ministru, sau un presedinte Gica Contra … de ce nu … si poate ca atunci n-o sa fie mai bine „protejate ” animalele decat oamenii si proprietatile lor .

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.