Două locuri în Bistrița-Năsăud unde puteți mânca păstrăv crescut în ape limpezi de munte

Holistic

Buna Vestire este prima sărbătoare din postul Paștelui în care se poate mânca pește. Fiind și o zi de bucurie – întrucât Maica Domnului a primit vestea că îl va naște pe Iisus – aveți toate motivele să profitați de vremea frumoasă și să mâncați pește exact acolo unde crește el: la munte.

La Păstrăvăria Parva găsiți păstrăvi curcubeu, care au carnea foarte gustoasă. Puteți cumpăra pește direct de la poarta păstrăvăriei, dar și din Piața Decebal unde ferma are un magazin de desfacere. La Parva, e deschisă și Casa Păstrăvarului, localcare vă așteaptă cu tot felul de preparate din pește, inclusiv pizza cu carne de păstrăv.

Pește proaspăt găsiți și la Păstrăvăria Romuli, acolo unde chef Nina Rus vă așteaptă și cu alte bunătăți: de la zacuscă, la cârnați și păstrăv afumat. Puteți cumpăra la pachet sau mânca la restaurantul familiei Rus.

Tot luni are hramul și biserica din lemn de la Mănăstirea Cormaia din Sângeorz-Băi. Biserica, declarată monument istoric, datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. În data de 16 mai 2004, biserica a fost sfinţită de arhiepiscopul Bartolomeu. Biserica de lemn de la Mănăstirea Cormaia face parte din grupul de biserici de lemn din Transilvania, ce domină patrimoniul cultural şi istoric imobil al românilor din aceste părţi.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Posibil, doar că respectivii proprietari nu au considerat niciodată că trebuie să le spună (arate) și altora ce au de oferit. Mulțumim, oricum, pentru informație.

   (12)
 1. sam

  Pastravi superbi, deliciosi, crescuti cu granle pline de hormoni. Pastavi de crescatorie sunt departe de pastavii salbatici. Somonul salbatic are un pret somonul de crescatorie alt pret.Pretul unui pastav crescut cu granule este de 20 lei per kilogram, mult pentru romanasii care castiga 1500 lei intr-o luna.

  (18)
  • Mosu

   Asa este. E diferenta mare intre pestii hraniti cu granule si cei salbatici.Dar este totusi o alternativa la pastravii crescuti salbatic, in rauri.

   (-1)
  • Liviu

   Dar kilogramul de porc și pui cat e ? Tot pe acolo. Un peste pe săptămână chiar și dopat tot e mai ok decât porcareli.

   (1)
  • Romanul si păstrăvul

   Nu generaliza !
   Exista furaj pentru păstrăvi la 5 lei/kg , la 10 lei ,la 20 lei… diferența o simți in calitatea cărnii .
   Romanul pune 1 kil de mujdei pe doi păstrăvi , bea o canistra de vin si zice ca nu simte gustul, cu toate ca el e simțitor din fire !
   Apoi isi desala nevasta si da vina pe hormonii din pastrav !

   (6)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.