De ce riscă două infirmiere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă să fie date afară

Holistic

Două infirmiere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa care lucrează la secţiiile ORL şi Urologie riscă să fie date afară după ce au furat din mâncarea pacienţilor, a declarat managerul unităţii medicale, Gabriel Lazany, care are dovezi că acestea ar fi furat banane.

Aşa cum se ştie, mâncarea pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă se distribuie în caserole, dar, de puţin timp, acestora li se oferă de două ori pe săptămână şi fructe. Se pare că infirmierele care împărţeau mâncarea şi-au făcut un obicei din a nu le da tuturor bolnavilor fructele ce li se cuveneau.

„Nu facem rabat la calitatea actului medical, la modul de îngrijire a pacientului. Vreau să menţionez un fapt neplăcut care s-a petrecut zilele trecute în spital. Anumite persoane angajate ale spitalului au fost prinse sustrăgând hrana pacienţilor. Am dispus intrarea lor în Comisia de disciplină cu propunere de desfacere a contractului de muncă. Din punctul meu de vedere este un lucru inacceptabil. Te chinui să asiguri condiţii pacienţilor şi din interior eşti săpat. Nu vom accepta lucrurile acestea. Facem controale permanente. Vreau să atrag atenţia tuturor că acelaşi lucru se va întâmpla cu oricine face lucruri în detrimentul pacientului”, a spus Gabriel Lazany.

Potrivit acestuia, bananele au fost găsite la o infiermieră care a dat-o în vileag pe alta.

„A spus că a luat practica de la altă colegă infirmierăp din altă secţie. E vorba de personal auxiliar, personal care participă la distribuţia hranei. În urma unui control, bananele au fost găsite în vestiarul lor. Bineînţeles că ele au intrat în posesia asistentei şefe care le-a distribuit personal. Dar nu asta este problema, ci problema este de gest. Medicul şef a făcut referat unei persoane care a pârât-o pe alta. Deci, deocamdată sunt două infirmierte în Comisia de disciplină a spitalului cu recomandarea managerului de desfacere a contractului de muncă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

„Nu ştiu dacă era o practică, nouă acum ni s-a sesizat. Până anul acesta nu se acorda nimic altceva decât caserola cu mâncare, iar dacă bolnavul nu o primea, sesiza. Doar de anul acesta, distribuim suplimentar fructe şi kefir. Am început săptămâna trecută distribuţia de fructe. În funcţie de alocaţia de hrană, încercăm să distribuim o dată, de două ori pe săptămână, şi la solicitarea pacienţilor, vrem să găsim o modalitate să introducem o dată, de două ori pe săptămână supă. Pacienţii români mănâncă supă. Şi vom găsi o modalitate să o distribuim tot la ambalaj de unică folosinţă”, a spus el.

Acesta nu a fost singurul caz de abateri disciplinare. Un medic care a refuzat să consulte un pacient la UPU a fost sancţionat cu avertisment după ce colegii de secţie i-au făcut referat.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  Asta este ! Modelul de tara pentru multi dintre noi este FURTUL. Fiecare isi insuseste ce poate. De la insula BELINA la BANANA buclucasa. BANANA au furat banana, Mariuta si Ileana , oo, oo ,ooa ! Stiti cantecul BANANA ?

  (0)
 2. Cristi

  Eu zic sa nu riște concedierea ci să meargă la sigur pe ea. Așa le si pasa de oameni (de bolnavi), așa că nu e locul lor acolo

  (0)
 3. Bindea

  Toate au un inceput. Sper.
  Dar la Spital, ca si in alte instituții, dar poate mai mult, se ciupește la achiziții, la aprovizionare preferențială cu produse sanitare sau servicii conexe, etc.
  E o încrengătură și un nemșug bine pus la punct în această direcție și nimeni n-are preocupare despre cine și cum face în acest sens..
  E mai ușor să ciupești din aprovizionarea de zi cu zi decât din construcția blocului operator sau heliportului – care se face prin licitații urmărite de toți ochii.
  Poate destrămarea unor găști moștenite ar reduce riscul perpetuării unor obiceiuri bine reprezentate.

  (0)
 4. Ion

  Cu tot respectul pe care-l meritați domnule director, aș dori daca se poate să ne spuneți și ce riscă medicii și asistentele care primesc bani( exceptând un buchet de flori).
  Ar fi interesant de știut, eventual doamna Sabău, să cereți dumneavoastră un răspuns mai ales în contextul viitoarelor venituri pe care le vor primii medicii( pe deplin meritate)

  (0)
 5. Paul Mircan

  Vom trai si vom vedea …cum veti reactiona ,dle director si toti cei pusi sa vegheze la lupta impotriva coruptiei din spital,atunci cand veti fi sesizat ca un medic a incasat de la un pacient 3000 de euro.Atunci va vom admira curajul si onestitatea.Pt ca ,pana la urma si 2 banane furate din hrana bolnavilor,cu atat mai mult 3000 de euro,chiar daca ii ia de la un mare patron sunt tot un furt.

  (0)
 6. Ale

  Sunt pacienți internati la domiciliu care nu vin să își ia porția și fructele…poate au luat fructele acelea ca sa nu le arunce…zic numai..

  (0)
 7. radu

  sa vina Codruta!!! sa vina Codruta!!! sa faca o investigatie cu Portocala ca s-a furat banane!!!!deci se fura la general!! de la mic la mare si invers!!! si cine nu vrea sa recunoasca ca a luat macar o data ceva ce nu-i apartine, apoi ala mare sfant trebuie sa fie!!!!!da sa iei de la spitale, din camine ….este chiar de jeg uman

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.