Două decenii de învățământ liceal de muzică la Bistrița, celebrate la Biblioteca Județeană

Holistic

Sala de conferințe „Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a găzduit lansarea publicației „Cartea școlii”, realizată de cadre didactice de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. Evenimentul marchează împlinirea a două decenii de învățământ liceal de muzică la Bistrița.

„Biblioteca Județeană „George Coșbuc” este partener în această sărbătoare pe care o avem, de 20 de ani de învățământ liceal de muzică și 49 de ani de școală de muzică, la Bistrița. Și mai sărbătorim și 4 ani de profil pedagogic și anul acesta avem prima generație de dăscălițe pe care le formăm, toate acestea sub cupola frumoasă și naționalistă a Centenarului Marii Uniri. Evenimentul de astăzi cuprinde două părți: avem o expoziție de carte (cu tematică muzicală, n.n.), de care s-au ocupat cei de la Biblioteca Județeană și, apoi, lansarea propriu-zisă, care se numește „Cartea școlii – istoric și anuar”, în care apar toate generațiile de liceu din ’97 și până acum, cu un mic istoric al liceului. A fost ideea d-lui profesor Zaig, fost director adjunct al liceului nostru, care și-a dorit foarte mult un asemenea anuar. Nu este produsul final, pentru că noi ne dorim ca an de an să publicăm noi informații în cartea aceasta, sperând să ajungem la tomuri dintr-acelea ca și la dicționarul explicativ”, a precizat directorul Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, Raluca Mărginean.

Prezent la acest eveniment, prof Deak Zoltan, Inspector școlar general-adjunct, a înmânat conducerii Liceului de Muzică „Tudor Jarda” o diplomă aniversară, din partea ISJ Bistrița-Năsăud. Publicația „Cartea școlii” a fost realizată de un colectiv de circa 15 profesori ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița.

Sursa: Biblioteca Județeană

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.