Dosar penal pentru vânzare de haine contrafăcute și biciclete confiscate la Năsăud

Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud, în cooperare cu reprezentanţi ai Primăriei oraşului Năsăud, au executat o acţiune specifică pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Pe timpul acţiunii a fost depistat un bărbat de 51 de ani care oferea spre comercializare haine contrafăcute, ca urmare s-a ales cu dosar penal. Acesta se afla în piaţa din oraşul Năsăud iar produsele expuse spre comercializare aveau marcă şi culoare similare cu mărci originale.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, acte care au fost predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Conform prevederilor legale în vigoare, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Prin punerea în circulaţie se înţelege oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea ori prestarea serviciilor sub acest semn, precum şi importul, exportul sau tranzitul produselor sub acest semn. (Legea nr. 84 din 1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată).

De asemenea, pe timpul acestei misiuni a fost depistat un alt bărbat care oferea spre vânzare trei biciclete second-hand pentru care nu deţinea documente de provenienţă. În conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, bicicletele au fost confiscate. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 800 lei.

Foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.