Incendiu puternic la Dorolea. Două case afectate de foc, au ars 40 de iepuri (FOTO)

Holistic

Două case şi o anexă din Dorolea au fost cuprinse de flăcări în această dimineaţă, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa fiind ajutaţi la stingerea incendiului de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Dorolea şi Livezile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Cristina Răcilă, incendiul a fost anunţat cu puţin înainte de ora 6.00, o jumătate de oră mai târziu fiind localizat.

După circa o oră s-a reuşit lichidarea lui, intervenţia fiind dificilă întrucât în această localitate, casele sunt unele lângă altele şi exista riscul să se propage rapid focul.

Pompierii au reuşit să salveze doi iepuri, au scos din perimetrul unde se manifesta focul trei butelii de oxigen goale şi o butelie de gaz. De asemenea, au reuşit să scoată obiecte de mobilier.

Potrivit sursei citate, în foc au ars 40 de iepuri, anexa în totalitate, grajdul, cherestea şi un autoturism. La prima casă au fost afectate acoperişul şi un perete, iar la cea de-a doua acoperişul. Suprafaţa afectată în incendiu este de circa 300 de mp.

Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit focul.

Sursa foto: ISU Bistriţa-Năsăud

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.