Dolha către ALDE: Faceți pasul decisiv, arătați că nu sunteți indiferenți la acest haos dement!

”Decizia celor de la ALDE de a-și înfrunta partenerii de guvernare și de a se mobiliza pentru a impune două tururi de scrutin în alegerile locale este o schimbare de discurs interesantă a acestui partid, rămas prea multă vreme satelit a guvernării”, spune prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

El adaugă:

”Faptul că a fost unanimitate de voturi atunci când au decis susținerea schimbării legii alegerilor locale spune multe despre neliniștea cu care privesc spre anul 2020, o neliniște pe care n-ar fi stricat să o aibă și în 2016, când PSD, ajutat de această lege, a reușit să-și întindă și mai mult dominația asupra țării.

Și da, are dreptate președintele ALDE din Bistrița-Năsăud, PSD nu are niciun interes să schimbe legea, devreme ce are 2.800 din 3.800 de primari din țară, iar un singur tur îi garantează că peste 80% dintre aceștia vor rămâne în funcție. Așa că ALDE nu are altă șansă decât să caute sprijin către opoziție și mai ales către PNL, partid care are deja în circuitul parlamentar mai multe inițiative pentru impunerea a două tururi de scrutin la alegerile locale din 2020, singura garanție a asigurării reprezentativității celui ales.

Nici nu mai e nevoie ca ALDE să-și risipească resursele redactând un proiect de lege nou, devreme ce la Senat așteaptă să fie votată o inițiativă legislativă a PNL, și care va trece rapid în Camera Deputaților, care e decizională. Și putem tranșa astfel povestea reașezării alegerilor locale pe un făgaș democratic la începutul lui 2018, mai repede cu un an decât a prevăzut președintele de la ALDE Bistrița-Năsăud, care era mulțumit cu un răgaz până în 2019.

Știți bine însă că vorbele sunt vorbe și așa rămân dacă nu sunt dublate de fapte: dacă tot recunoașteți că aveți opinii divergente cu PSD-ul pe acest subiect, dar din declarațiile făcute se vede clar că și pe altele, inclusiv pe ultimele măsuri fiscale, nu vă rămâne altceva de făcut decât pasul decisiv: rupeți-vă de această guvernare și de acest partid clientelar care scufundă țara! Aveți ocazia să o faceți, iată, odată cu moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose care va fi depusă de PNL și votată în această toamnă.

Demonstrați atunci că nu sunteți indiferenți la haosul dement în care aruncă mediul de afaceri din România și întreprinzătorii, pe care spuneți că-i reprezentați, odată cu așa zisa revoluție fiscală și puneți umărul la aruncarea lor peste bord de la guvernare, înainte de a fi prea târziu!”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Adrian C.

  Primarii nu trebuie aleşi de către populație prin vot direct!
  Alegătorii votează partide politice, iar partidele care au majoritate in Consiliul Local hotărăsc cine va fi primar. Adică acelasi model ca si la desemnarea Primului Ministru.
  In urma acestui model primarul are sustinerea majorității.

  (0)
  • Roth Cristian

   Asta inseamna ca nu ar putea candida la primarie un independent? E o scapare majora, o limitare a dreptului de a fi ales.
   Pe urma, primarul ar trebui sa fie un om care cunoaste bine orasul si problemele lui, care are si niste proiecte ce pot rezolva acele probleme. O vizune, ca sa zic asa.
   Ori daca votezi partide habar nu ai viziunea cui va fi implementata.

   (0)
  • Adrian C.

   Au voie să candideze şi independenți. Dacă un candidat independent (de exemplu dumneavoastră) vă intelegeți cu PNL, USR, PMP, UDMR şi adunati impreună 51% din voturile electoratului, atunci puteti fi primar, chiar dacă PSD are 40% dintre voturi.
   PSD nu dă primarul pt că ALDE are doar 5% şi PER doar 4%.
   Dar haideti să fim realişti dacă PNL obtine 30% dintre voturi nu vă va lăsa pe dumneavoastră să fiți primar. PNL va da primarul şi probabil că se ştie şi numele persoanei.

   (0)
  • Roth Cristian

   🙂
   Nu e vorba de mine.
   Dar cum vor stii oamenii ca daca voteaza cu PNL-ul sau aiurea voteaza indirect cu candidatul independent?

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.