Doina Pană: Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu în poziția “ghiocelului”

Holistic

Deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD, spune că ”viitorul României trebuie să fie în UE dar nu oricum, nu în poziția “ghiocelului”, ci o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituțiile europene!”.

”A apărut pe surse că raportul MCV va fi extrem de ostil României. Un instrument folosit, de mult prea mult timp, incorect și abuziv împotriva României! Reamintesc că sub umbrela MCV s-au produs în România cele mai grave abuzuri judiciare determinate de amestecul brutal al serviciilor de informații în actul de justiție. De data aceasta, frizează absurdul! Nu doar că nu se iau în considerare argumentele și faptele prezentate oficial ci, ca un apogeu al absurdului, României i se cere și să-și încalce Constituția, independența și suveranitatea! Pe scurt, nu se mai respectă nimic, nici măcar principiile fundamentale care stau la baza construcției UE: independența, suveranitatea, cooperarea loială între instituțiile UE și statele membre. Cât despre principiul tratamentului egal față de statele membre ce să mai vorbim atâta timp cat însăși acest MCV, de peste 10 ani, există doar față de România și Bulgaria.

Care ar fi răspunsul care trebuie dat recomandărilor în raportul MCV?

1. Legile Justiției sunt în vigoare, au produs deja efecte juridice și sunt deplin constituționale deoarece Curtea Constituțională a României le-a verificat pe toate!

2. Caracterul consultativ al avizelor CSM în cadrul procedurilor de numire/revocare a procurorilor de rang înalt a fost confirmat de Curtea Constituțională a României.

3. Procedura ordinară de concurs pe baza căreia CSM numește conducerea Inspecției Judiciare este suspendată printr-o hotărâre de instanță din România.

4. Amendamentele la Codul penal și Codul de procedură penală sunt în procedură parlamentară, urmând a fi reexaminate ca rezultat al deciziilor Curții Constituționale a României din 12, respectiv 25 octombrie 2018. Parlamentul are obligația de a le pune în acord cu deciziile Curții Constituționale. Parlamentul României are dreptul suveran de asigurare a compatibilității Codurilor Penale cu dreptul UE, cu obligațiile internaționale ale României și cu opinia Comisiei de la Veneția.

În concluzie, recomandările MCV depășesc atât cadrul național constituțional cât și sfera dreptului primar al Uniunii Europene. Dacă forma apărută pe surse va fi forma finală, România trebuie să respingă categoric atât conținutul cât și semnificația raportului MCV. Demnitatea poporului român ne cere să spunem AJUNGE, ATI DEPĂȘIT MĂSURA!

În ce privește rezoluția PE privind România, și ea este una politică. Și semnatarii rezoluției desconsideră convențiile, tratatele și valorile pe care s-a fondat Uniunea Europeană!

În rezumat:

1. Acuză România în ceea ce privește combaterea corupției, deși singurul caz de mare corupție anchetat de DNA se referă la firme din UE sau din Statele Unite, care ar fi dat cea mai mare șpagă din România. Mai mult, uită ca există zeci sau sute de mari firme din Uniunea Europeană care deja au plătit sancțiuni penale de zeci, sute sau mii de milioane euro pentru infracțiuni de corupție, de mituire a oficialilor din statele în care activează.

2. Acuză România că a pus în aplicare Directiva Europeană privind combaterea spălării banilor, prin care s-a reglementat transparentizarea fondurilor ONG-urilor, ca și cum acestea ar trebui să fie exceptate.

3. Condamnă decizia luată cu 2/3 dintre parlamentarii români pentru organizarea referendumului privind familia tradițională, deși sunt mai multe state membre în care au avut loc astfel de referendumuri.

4. Afirmă ca, deși protocoalele secrete care arată clar interferența gravă a serviciilor în justiție sunt cunoscute, sunt doar „presupuse” interferențe.

5. Critică articole din Codurile penale care au fost deja declarate neconstituționale și care oricum nu se vor aplica.

6. Se referă la obiectul unei anchete în desfășurare (intervenția jandarmilor din 10 august), dându-se deja sentința care să pună presiune pe procurori. Dacă un parlamentar român se referă la anchete în curs, CSM intervine imediat că a fost afectată independența Justiției. Se pare că la parlamentarii europeni nu e nicio problemă.

În concluzie: fiecare grup politic european, împreună cu partidele lor aferente din România, și-au introdus propriile slogane electorale. Oricât de mare este presiunea pe marile familii politice europene, generată de apropiatele alegeri europarlamentare, e mult prea mult! Genul acesta de acțiuni ale politicienilor de la Bruxelles, din păcate, cu largul concurs al unor politicieni români, generează creșterea euroscepticismului în România.

Răspunsul României trebuie să fie ferm și fără echivoc: Da, viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu în poziția “ghiocelului” ci o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituțiile europene!”, spune Doina Pană într-un comunicat de presă.

Comentarii

 1. Dobitocul de Bistrița

  Mamăă, că toți bistriți-năsaudenii sunt sorosistii. Până și lelea Florea Cosmii, opincăreasaa. Ce ne facem noi, Radulee? Chemați-l și pe Codin Ștefănescuu. Codrinee, dă-ți beșâca de porcî jos di pe capî. Vino șfung la Bistrița că-i baí.

  (0)
 2. walter born

  Ca sa fie trata ca o tara demna, respectata, tratat egal cu celealte sate membre, urgent ar trebui curatat guvernul mafiot cu unul real. Incredibil ce mai poate emite doamna Pana! Parca traieste pe alta planeta.

  (0)
 3. Sclavii lui Dragnea la Bistrița

  Sclavii lui Dragnea, sclavii lui Dragnea, sclavii lui Dragnea sus! (¥)
  Sclavii lui Dragnea, sclavii lui Dragnea, sclavii lui Dragnea, jos! (#)

  (0)
 4. DORU

  Mai bine taceai. Sunt perfect deacord ca cea mai buna pozitie este cea vertical, dar sa fi vertical peste tot si oriunde, nu ca Dragnea care se apleaca si aplica toate sugestiile venite de la lumea interlopa, de la cei certati cu buna conduita, numai pentru a scapa de urmarile legii.

  (0)
 5. SIF

  Femeia asta, pt ca nu o pot numi doamna, are curaj sa vorbeasca de pozitia ghiocelului… cand tocmai ea si toti PSD istii o folosesc cu sfintenie in fata lui Dragnea…

  (0)
 6. Adoinița Dragneandache din Bistrița

  „Eu, familia mea, de la patuzsopt… luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă… si eu mă-nţeledzi tocmai acuma să remâi pe dinafară… fără coledzi!…”

  (0)
 7. DORU

  Draga d-na Pana, asa de bun e guvernul asta al tau si din pacate si al Romaniei incat a pierdut pe ultima suta de metrii Presedentia Consiliului Uniunii Europene, incredintat Norvegiei si sigur ca ne ve-ti spune, datorat bunelor rezultate si a faptului ca distinsul Dragnea nu e ghiocel.

  (0)
 8. ecologistul

  (…) Decat ghiocel ca tine la dragnea mai bine ghiocel la Ue ca de acolo vin banii subtilizati de voi politrucii rosii.

  (0)
  • DORU

   Bani vin, dar nu ii baga nimeni in straita. Daca ai oameni incompetenti, fosti slugi umile la PSD, care lipeau afise in campanie si care nu stiu sa promoveze o investitie si sa intocmeasca o documentatie justificativa se va umbla la toate tarile arabe ca sa vina si sa investeasca in infrastrucura. Chiar suntem prosti si mai si umblam prin lume si urlam in gura mare, bine ca nu doare.

   (0)
 9. Mcv

  Pana nu scapam de ciuma rosie si pana parlamentarii si deputatii si ministrii nu vor raspunde pentru orice lege rea dau si sa aibe o fisa a postului bine stabilita si dupa care la sfarsit de an sa fie “ievaluati” daca nu au respectat-o, NU VA FI BINE!!!! Daca ne taie fondurile am B…. P…!

  (0)
 10. Cineva

  Doamnă Pană citesc (…) și nu pot să cred, parcă trăiți în altă lume sau într un stat paralel.
  De la ultimele alegeri pe care le-ati câștigat cu promisiuni (minciuni), preocuparea principală este subordonarea justiției și a tuturor instituțiilor. Și dacă vi se spune adevărul săriți toți ca arși (Doamne ferește ca la noi în țară muriți de infecții intraspitalicesti)
  Aveți toți pesedistii și atarnatorii un tupeu incredibil. Tot repetați neadevarurile voastre și nenorociți țara asta. Eu zic sa va fie rușine!comentariu editat

  (0)
 11. Cineva

  Doamnă Pană tot invocați CCR, această instituție și-a pierdut credibilitatea, a-ti acaparat o, răspunde la comenzile voastre.
  Nu vă cere nimeni sa stați ghiocel, doar sa respectați statul de drept și sa nu furați banul public. Iar dacă furați sa plătiți cu libertatea, nu să vă faceți legi sa puteți fura liniștiți.
  Mă întreb cum puteți dormi liniștiți, cum puteți privi lumea din jur în ochi?
  Distrugeți speranța, se depopuleaza tara.
  RUȘINE!

  (0)
 12. Alex

  Nu v-ar fi rușine obrazului! Da’ Bagați doamnă încă o dată Ordonanța 13 într-o sedință de noapte și publicați-o în monitorul oficial al duoamnei Vasilica pe la 3 noaptea. Europa a scos sute de mii de oameni în stradă sau guvernele psd? Europa a tras cu armamentul din dotare împotriva manifestanților în 10 August sau mardeiașii lui Dragnea? Nu vedeți că guvernați doar ca să scăpați un infractor de la pușcărie? Uniunea Europeană se preocupă de soarta cetățenilor ei. Asta e peste puterea dumneavoastra de pricepere. Dar nu-i nimic, o să pricepeți asta în mai puțin de un an.

  (0)
 13. Tudor

  Când eram mici și făceam câte o prostie ne amenințau oamenii în vârstă de la bloc: „Lasă că o să vezi tu ce o să pățești!…”.

  Și noi credeam că o să ne tragă o mamă de bătaie, dar ei au votat cu PSD…

  Mai bine ne dadeau o mama de bataie!!!

  (0)
 14. Remus

  Ghiocei și Viorele
  Doinite și Rovanele
  Olgute și Carmenle
  Liviuti și Nicolici
  Iordaci și Vasilici
  Tariceni și Calinici
  Țate, curvustine, hoți
  Borfași, fufe, mafioți
  Mama lor de fripturisti
  PSEdisti și ALDEisti

  (0)
 15. Vasile

  Daca iei bani moca’, nu asculti de cei care-I dau?
  La aderare am acceptat MCV-ul, de ce nu si acum?
  Daca ramanem fara fonduri europene, le sigurati voi, gasca lui Dragnea?
  De ce la alegeri nu ati vorbit de planurile cu legile justitiei?
  Respectati promisiunile cu stadioanele pentru „douazeci-douazeci”?
  Numiti un ministru capabil si apt sa vorbeasca fara greseli gramaticale?
  Astept sa va ascult explicatiile dupa ce vom fi exclusi din organizatiile europene, „abuziv desigur”!

  (0)
  • Jurnalism cu epoleți

   Dacă aș fi făcut un asemenea comentariu indecent la adresa unui PNL/USR/PMP-ist, doamna Sabău mi-ar cenzura comentariu, atâta timp cât e la adresa PSD respectiv a DOAMNEI Pană e ok!

   (0)
  • Și eu am fost pesedist

   Ce vremuri, domnule, când venea Liviu Dragnea la Bistrița ca să toarne în pahare. Vă mai amintiți ce grijuliu curăța scamele securiștilor? Cum sufla el praful de pe eghileții jurnaliștilor? Ce chelner ar fi avut județul!

   (0)
 16. Balan Marius-ecologist PV

  Gata am aflat ! Statul paralel este chiar COMISIA EUROPEANA care a dat pe jos cu psd si alde si chiar cu udmr.
  Aici s-a mutat Statul Paralel.

  (0)
  • Pentru tovarășul Bălan

   Comisia Europeană (PPE-ul) e tătucul statului paralel de la noi ! Iar STATUL PARALEL ști foarte bine că e CIUMA NEAGRĂ SRI-DNA din care faci parte! Iar în capul tău de securist și de fost împinge tava la cantina partidului, PSD-ul e vinovat chiar și de dispariția dinozaurilor.

   (0)
  • Acuze

   Nu-l poți acuza pe domnul Bălan pentru așa ceva. Nici securiștii, nici dinozaurii n-au dispărut. Este plin de ei la PSD Bistrița și știi bine asta.

   (0)
 17. Toți pentru SOROȘ !!!!!!

  HAȘTAGUL are ordin pe unitate să posteze comentarii anti PSD. Înseamnă că le-a intrat banii pe card.

  (0)
  • Toți pentru Teleorman

   Mai anti-PSD decât Dragnea eu nu cunosc în toată România. Dovezi există suficiente până acuma că a fost infiltrat în acest partid ca să-l distrugă. Cei 4 băieți trimiși de Soros, care se holbau insistent la Liviu doreau să-i facă României un bine. Știam că destui pesediști din Bistrița sunt sclavii lui Dragnea, dar nu știam că suferă de sindromul Stockholm.

   (0)
  • #Rezist

   Înseamnă că le-au intrat banii pe card se cheamă acord între subiect și predicat. Voi când o să vorbiți corect limba în care v-ați născut? Eu sunt ungur și mă rușinez să fac dezacorduri. Batăr de centenar să vă acordați și voi, măcar aici la Bistrița. Poate incultura e mai rezistentă ca # Rezist!?

   (0)
 18. Balan Marius-ecologist PV

  Pt. tovarasul care imi scrie si nu are coloana vertebrala sa se si semneze. Nu am servit in viata mea nici o omleta la tejgheaua partidului nici nu am stat cu mana intinsa la statul roman. Dimpotriva l-am servit facand armata serioasa si 33 de ani de munca tot in folosul lui. In prezent tot la trei luni ma duc las finante cu o suma frumusica sii bag in straita statului ca sa se foloseasca si de banii mei pt. salarii si pensii nesimtite. Ma trag din familie de CHIABURI sanatosi la cap si minte cu mare drtagoste de pamant. De la comunistii care i-au vinat pe bunicii si tatal meu nu am nevoie nici de o scobitoare. Sa fi tu sanatos dar iti recomand sa cunosti omul si apoi sa te abtii nu sa dai cu tina in el. Banuiesc ca esti crestin ?

  (0)
  • Alan Dala

   Nu va mai luati dupa rautatile unuia sau altuia. Oamenii stiu ca nu ati stat cu mana intinsa, dar ati fost foarte ascultator pana in 89 si ati stat cu urechile in 4. Nici statul nu va este recunoscator pentru suma frumusica pe care dumneavoastra o „donati”, fara a beneficia de nimic din partea statului. Statul nu v-a dat nici macar autorizatie de constructie dupa ce ati terminat de construit casa, cum era normal. Numai dumneavoastra si Bercea Mondialu ati trecut prin aceasta situatie. Faptul ca va trageti dintr-o familie de chiaburi, asta ne umple de respect. Daca ar fi fost chiaburi sasi, ati fi dat lovitura de imagine si picam cu totii in admiratie tampa. Tatal dumneavoastra ne-a aparat de dusmanii poporului, mai ales ca in acea perioada era plin de astfel de dusmani.
   Am o nelamurire in legatura cu comunistii care i-au vanat pe bunici si pe tatal dumneavoastra. Vreti sa spuneti ca tatal dumneavoastra le-a facut dosare bunicilor si si-a facut si lui? =))
   Deci un prim procuror comunist era vanat de comunisti? UUAUIUA, NINONO! =)) Parintii procurorului comunisti erau vanati de comunisti?
   Domnule Balan, un pic de coerenta va rog! Multumex!

   (0)
 19. Balan Marius-ecologist PV

  Alan-Dala sunt foarte coerent ca inca nu am dat in Alzhaimer. Daca o sa vrei vreodata sa ma cauti si sa dai ochii cu mine , chiar o sa te miri cand o sa vezi actele doveditoare prin care iti demoonstrez ca tatal meu nu a fost membru pcr. Chiar nu ma crezi ? Nu sunt deloc impostor omule. In ce priveste casa mea nu ma pot compara cu Bercea. Am avut totul platit inclusiv autorizatia, dar un smecher de avocat cu mare influenta in primarie si pe la juridic a vrut sa ma excrocreze si sa imi i-a 100mp din curtea mea pt. clientul sau. Fiind intr-o indiviziune fortata in curs de rezolvare mi-a blocat eliberarea pe nedrept al Autorizatiei. Comunistii din primarie au pus botul si mi-au facut o nedreptate si mai mare. Se rezolva in prezent in instanta.Normal ca mi-am terminat casa pt. ca nimeni nu putea sta cu o suma mare de bani la cingatoare dupa prostia celor din primarie care nu au inteles niste acte facute beton de tatal meu doctor in drept international. Cand o fi si la Primarie unul de asta atunci le va merge capul si celor dew la juridic. vai de mama lor. Am fost bataia de joc al acestei instituitii de 11 ani. Dar se intoarce roata. Tic- tac…!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.