Doina Pană: Va fi lansată o variantă a Radarului Pădurilor mult îmbunătățită

Holistic

Deputatul PSD Doina Pană spune că Radarul Pădurilor a ajuns să salveze de la tăieri ilegale circa 8 milioane mc de lemn pe an.

”Radarul Pădurilor, coroborat cu 112, reprezintă cea mai mare realizare a mea ca ministru al Pădurilor pentru că, după circa 4 ani de funcționare, a ajuns să salveze de la tăieri ilegale circa 8 milioane de mc de lemn pe an!!! N-o spun doar eu, o spun cifrele oficiale!”, a scris Doina Pană pe pagina sa de Facebook.

#UnicÎnLume Începând cu anul 2009, 11februarie este Ziua Europeană "112". Numărul 112 te pune în contact cu…

Publiée par Pana Doina sur Lundi 11 février 2019

”Este un sistem informatic astfel creat încât poate și va fi îmbunătățit. 
Conform programului de guvernare PSD 2016-2020, până la mijlocul acestui an va fi lansată o variantă a lui mult îmbunătățită”, a mai anunțat fostul ministru al Apelor și Pădurilor.

Sistemul „de urmărire a trasabilității masei lemnoase”, cunoscut și drept „Radarul Pădurilor”, este folosit în combaterea recoltării ilegale a lemnului în România.

Sistemul informatic presupune:

 • urmărirea trasabilității masei lemnoase în timp real;
 • realizarea unui control încrucișat online  între ceea ce raportează vânzătorul și ceea ce înregistrează cumpărătorul;
 • verificarea, de către cumpărător, a veridicității documentelor de proveniență;
 • materialele lemnoase a căror avize nu sunt verificate de către cumpărător sunt considerate ca proveniență ilegală  putând fi ulterior recuperate valoric;
 • sistemul este dimensionat să semnalizeze alerte  către autoritățile de control;
 • nu permite înregistrarea în sistem a unui volum mai mare decât cel achiziționat și înregistrat inițial (prin actul de punere în valoare a masei lemnoase);
 • conectarea cu sistemul de ugenta 112 permite implicarea societății civile /cetățenilor în monitorizarea transportului de masă lemnoasă;
 • vine în sprijinul agenților economici întrucât se pot obține rapoarte interne utile companiilor în gestionarea și urmărirea internă a trasabilității lemnului.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  Doamna ; nu va mai cred absolut deloc ! In calea hotilor protejati de sistemul pe care-l dezvoltati , impotriva JUSTITIEI , impotriva legislatiei, si prin protectia majora pe care o acorda PSD-ul marilor baroni si MAFIEI FORESTIERE, nici o masura de-a dvs nu mai are efect. Chiar daca d-vs doriti sa se schimbe ceva in bine , nu se poate pt ca raul a patruns adanc in structura statului la toate nivelurile. Doar printr-o lege extrem de aspra ceruta de la CSAT si prin paza armata a padurilor 24 din 24 se mai poate salva padurea tarii. Infintarea unei structuri militarizate ca si cea a JANDARMERIEI MONTANE si cel putin 20 de ani de prohibitie totala la lemn. Lemnul de foc sa fie extrem de bine cantarit sa fie scos in depozite la nivel de fiecare comuna , si doar de acolo sa poata fi cumparat. Nici proprietarul de padure sa nu mai aiba ce cauta tot 20 de ani in propria padure, decat la plimbare dupa ciuperci. Albania a instaurat deja interzicerea taierilor in padurile ei pt. 10 ani. Noi fiind hotii Europei in materie de furat si jacmanit padurea ne trebuie o perioada dubla. Sunteti pregatiti cu un asemenea scenariu ? Restul este poveste populista si o amagire si pacaleala ieftina care nu duce absolut la nimic. Se cara, se fura se abuzeaza cu acte-n regula cu marca in regula dar pe un aviz se fac cate transporturi lasa Dumnezeu neprinse. In masinile mari sub un rand subtire de pietris sunt lemne asezate ca tigarile-n pachete. Padurarii au carausii preferati cu caruta cu doi cai si totul se face fifty- fifty.Treziti-va doamna Pana la realitate ca aici nu mai tine cu popilismele si nici cu smecheria in declaratii. Hotii de lemne rad de d-vs. Pe bune ! Va spune asta un proprietar de padura care stie si vede cum merge treaba.Romania are rezerve mari de gaze in Marea Neagra. In paralel si foarte urgent Statul sa racordeze cat mai multe comunitati la aceste gaze, program national prin care sistemul de incalzire cu lemn sa fie inlocuit cu gaz la centrala. Resursa sa fie dirijata cat se poate de mult in consumul intern .

  (23)
 2. Se taie pădurile

  Se taie pădurile,
  La ras, ca oglinda,
  Drujbele cu miile
  Au pornit colinda.
  Nu se plantează puieți
  Și-i ca-n bătătură.
  Ah, de ce n-am 10 vieți
  Să te plâng, natură?
  Că vor veni ploile
  Potop și, ca Noe,
  Ne vor ține Doinele
  Predici din canoe.
  (Text adaptat)

  (16)
 3. Radarul Pădurilor este ca Șarpele de mare a lui Jules Verne

  Radarul Pădurilor este ca Șarpele de mare a lui Jules Verne. Se tot vorbește de el dar nu la văzut încă nimeni. Ori poate voi l-ați văzut și eu nu știu? Cu Inspectorul Pădurilor, semiclandestin, pe care Șarpele de mare vrea mereu să-l înghită, este altceva. Poate fi accesat la adresa http://www.inspectorulpadurii.ro

  (14)
 4. Pandele ață

  Doamnă, recunoașteți că cea mai mare realizare a dv. este fix-pix, ca să folosesc un termen consacrat.
  A costat mai mult ”invenția” dv. decât rezultatele ei.
  Pe când un radar care să vă piardă de pe ecranul politicii ?

  (24)
 5. gânditorul de la Hamangia

  Nu vă mai străduiți să comunicați știri false, deoarece oamenii s-au săturat de intervențiile domniei voastre, care n-a făcut nimic în funcția de ministru, neavând nici-o expertiză în domeniul pe care trebuia să-l conduceți, oricum nu vă mai recăpătați stima ce vi se cuvenea înainte de a deveni politiciană, deși încep să mă îndoiesc și de acel lucru. Mai bine ascultați de maxima: ”Dacă tăceai, filozof rămâneai”, deoarece de câte ori deschideți gura vă iese câte o ”perlă” dintre buze.

  (18)
 6. ...

  Radarul pădurilor… eficient….
  Și lună de luna dispar hectare de păduri și iau calea Austriei.
  În timp ce pădurile lor sunt stropite împotriva dăunătorilor sa dainuiasca peste veacuri, ale noastre le parjolesc, „protejați” fiind de radarul supărării, care e într-o continuă „îmbunătățire”, timpi in care Schweighofer parjoleste tot ce prinde, ca nu aveți ce-i face, doar încă nu e gata programul de protejat o comoară lăsată moștenire de unii dintre ai noștri, care au plătit cu viața pentru meleagurile cărora le putem spune acasă.
  Pe când o sa ” perfectionați” programul nu va mai avea ce proteja.
  Va trebui sa mai cheltuiți câteva miliarde de euro, să faceți un program prin care sa înțelegeți cum e treaba cu plantat puieți, de unde vin, cum se plantează?! … La ce adâncime!? … Ca doar trebuie perfecționat și ăla.
  Astea sunt rezultatele când pui un analfabet sa scrie discurs reginei…
  Așa e totul în politica românească, astăzi nu rezolvăm, doar mâine… Fiind un semn expus zilnic.
  Se mulțumesc cu niște cifre , furnizate de comisiile lor…

  (10)
 7. Nelu

  Cum naiba functioneaza radarul pădurilor că masa lemnoasă dispare mai ceva ca înainte. Apoi ați făcut în așa fel încât să nu își miște autoritățile fundul să verifice si sa faca controale în teren ci să sune omul de rând la 112 .Asta este pt ca este implicat politicul, altfel ar fi mai mic dezastru in pădurile noastre. Si asta este valabil in multe domenii. Peste tot se arunca gunoaie dar avem gardă de mediu, dar in teren eu nu am vazut niciodată controale. Ei așteaptă să îi sunăm noi cetățenii și să le semnalăm cazurile. Ei așteaptă doar să vină cascavalul ala baban. Că de salariile sunt destul de babane. Până nu schimbăm cu oameni tineri care stiu sa isi faca treaba nu o să se schimbe nimic.

  (7)
 8. radarul e evidenta comisionului

  Radarul padurilor nu are rolul de a stopa furtul! Radarul are rolul ca hotii psd-isti sa stie cat se fura ca sa isi ia comisionul.

  (4)
 9. florica dura

  radarul pădurii nu a funcționat și nu funcționează! Este o minciună gogonată tip Doina Pană! Cei care au sunat la 112, invocând radarul doinei pană, pentru că aveau suspiciuni privind furtul de lemne, au fost 99% amendați de poliție, pe motiv că au apelat serviciul în fals! Una dintre aceste persoane sunt eu! M-am judecat 1 an și câteva luni pentru a obține în instanță anularea amenzii! Culmea a fost că, hoții de lemne pe care i-am descoperit pe DJ 15 4 circulau cu un tractor cu remorcă fără plăcuțe de identificare, aspect care ar fi trebuit să fie taxat cu amendă și dosar penal de către polițiști. În fapt ăia au primit avertisment iar jurnalistul care a filmat și a îndrăznit să se implice ca cetățean sunând la 112 a PRIMIT AMENDĂ!
  Singurul mijloc de rărire a furturilor de lemn din păduri a fost și este aplicația Inspectorul pădurii, pe care madama asta mitomană a încercat din răsputeri să îl blocheze. Nu a reușit decât parțial! Așa că, dragii mei cetățeni activi, nu puneți botul la minciunile gogonate ale acestei femei, care a intrat în politică pentru bani și mărire! Ce credeți că vrea în continuare? Un mandat de europarlamentar sau măcar unul de deputat! Pentru aceasta minte, înșală și manipulează! Comportament tipic pentru majoritatea celor de la PSD!

  Cu respect,

  Florica Dura, scriitor, jurnalist, activist civic

  (2)
  • Impostoarea DP

   Doamnă Florica Dura, într-adevăr Inspectorul Pădurii, lansat clandestin de autor și acceptat într-un final sub Guvernul Cioloș, dar restrâns și sufocat de toate celelalte guverne de după, este revoluționar. Pentru această aplicație s-au făcut și se fac eforturi imense ca să fie blocată. O mai țin în viață miile de accesări făcute de publicul din țară, în timp ce Radarul Pădurilor există doar în capul Doinei Pană. Deși jurnaliștii o întreabă repetat: Doamnă Pană, de la ce adresă putem lansa Radarul Pădurilor? Ce interfață are? Ce meniu? Nici un răspuns. De ce? Deoarece Doina Pană știe despre pădure mai puțin decât ultimul pădurar. Așa că Doina Pană nu este nimic altceva decât un Nicolae Bacalbașa de Bistrița-Năsăud. Are nevoie de cât mai mulți proști ca s-o creadă și la noi, la Bistrița, de așa ceva nu ducem deloc lipsă.

   (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.