DJ 172, modernizat între Agrişu de Sus şi intersecţia cu DN 17

Holistic
Un tronson de 4,5 km de pe DJ 172, între Agrişu de Sus şi intersecţia cu DN 17, va fi modernizat în şase luni, valoarea investiţiei ridicându-se la 10,2 milioane de lei (peste două milioane de euro). Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud aprobă miercuri studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de miercuri se află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Modernizarea DJ 172, km 6+100-10+636, Agrişu de Sus – DN 17”, elaborat de S.C. Drumex S.R.L. Cluj-Napoca.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 10.220.465 lei, durata de realizare fiind de 6 luni.

DJ 172 face legătura între localităţile Beclean (intersecţia cu DN17) – Figa – Agrişu de Sus – Cociu – Mocod – Zagra – Suplai, având o lungime totală de 46,056 km. Tronsonul de drum care urmează să fie modernizat are o lungime de 4,536 km, fiind cuprins între localitatea Agrişu de Sus şi intersecţia cu DN17. Partea carosabilă este variabilă, între 4 şi 6 m. După reabilitare, partea carosabilă va avea 6 m.

Sectorul de la km 6+100 – km 10+636 între Agrişu de Sus şi DN 17 este un drum de pământ aflat în stare proastă. Aici s-au efectuat până acum doar lucrări de întreţinere. Prin realizarea proiectului, se vor îmbunătăţi caracteristicile tehnice ale drumului, se va asigura creşterea vitezei de circulaţie, siguranţa circulaţiei şi vizibilitatea în curbe, se va lărgi platforma. Se vor realiza recalibrări de taluz pentru evitarea alunecării terenului, se va asigura scurgerea eficientă a apelor, prin şanţuri protejate şi de pământ, precum şi podeţe.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Delia

  Drumul a fost modernizat, dar e deja in reparatii…,,Sa va para bine ca nu sunteti in noroi,, , mi-a zis unul dintre angajati la observatia mea referitoare la acest lucru.
  Intr-adevar…sa ne para bine, la noi e bine si asa

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.