Direcția de Sănătate Publică BN: Săptămâna Europeană a Vaccinării, 23-29 aprilie

Holistic

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bistrița-Năsăud, în colaborare cu cabinetele medicilor de familie, marchează Săptămâna Europeană a Vaccinării în perioada 23-29 aprilie.

”Tema din acest an “Să ne protejăm împreună, #Vaccinurile sunt benefice”, încurajează oamenii, de la donator la publicul larg, să progreseze în eforturile de creștere a acoperirii vaccinale pentru obținerea unui bine comun; pentru acest bine comun, guvernele trebuie să investească în eforturile de vaccinare, acțiunile de promovare trebuie să pună accentul pe vaccinare și oamenii trebuie să se vaccineze. Obiectivul general este de a impulsiona o acțiune mai amplă pentru vaccinare, cu un centru de atracție special pe promovarea rolului pe care fiecare îl poate avea în acest efort comun. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea regională care este a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare”, informează DSP BN.

În prezent, România se confruntă  cu epidemia de rujeolă. În perioada 2016-2018, până la data de 2 martie 2018, au fost confirmate 11.036 de cazuri de rujeolă, din care 40 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, au fost organizate la nivel naţional campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului. În perioada ianuarie-aprilie 2018, în județul Bistrița-Năsăud nu a fost semnalat nici un caz de rujeolă.

În perioada 23-29 aprilie, sub sloganul „Prevenire. Protecţie. Vaccinare”, se vor derula activităţi de informare şi implicare a publicului ţintă, şi de abordare a provocărilor legate de vaccinare, precum şi organizarea de puncte şi sesiuni de vaccinare accesibile comunităţilor cu risc.

În România, campania pentru celebrarea SEV este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Compartimentul de Educație și Promovarea Sănătății, asigurând activități specifice de informare în vederea diminuării  retincenței la vaccinare. Informațiile despre vaccinare și cele cu privire la campanie pot fi găsite  pe sitte-ul instituției https://dspbn.bistrita.ro/  dar și pe pagina de Facebook promovarea sanatatiibn.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Luiza Bratu

    Intoxicarea cu toxine si boli mixuri modificate in laborator, cu care nu va veti intalni niciodata e ..sanatate curata…spalati-va pe maini .. de microbi dar injectatii direct in voi.. „Bioterorismul reprezintă folosirea intenţionată a oricărui microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic ce poate fi fabricat prin biotehnologie sau a oricărei componente de origine naturală sau artificială, a unui asemenea microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic, cu scopul de a provoca moartea, îmbolnăvirea sau alte dereglări biologice ale oamenilor, animalelor, plantelor sau altor organisme vii, astfel încât să influenţeze acţiunile guvernului şi să se intimideze sau şantajeze populaţia civilă.” (Ludovic Păun – Bioterorismul şi armele biologice, Ed. Amaltea, 2003, p.246). Da ..e la moda depopularea pentru a nu afecta calitatea aerului, dar taiem padurile …si innoculam cu toxine recomandare Big Farma .. in era Smart …depopularea se face inteligent ..vindem beneficiile .. sunt trei randuri in prospecte si zeci de pagini de efecte adverse si dramele si traumele ..vezi mortalitate infantila ..liniste . Stricam afaceri, sponsorizari si comisioane…. Cand omul nu citeste dar crede ….si accepta, mortul e de vina. ..Medicul bun ca are diploma,..dar nici el/ea nu citeste prospectul intreg, doar beneficiile si comisionul, tratamentul bun ca e strain ..firma de firma cu reclama si sustinere ONU si OMS…. pacientul lezat grav sau mort ca nu a citit la ce se expune…. e roman ..raspundere zero..vointa divina..ghinion ..

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.