Direcţia Municipală de Servicii Sociale primeşte cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare

Începând cu 10 ianuarie, Direcţia Municipală de Servicii Sociale primeşte cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare, conform Hotărârii nr. 13 / 2011 cu modificările şi completările ulterioare, privind stabilirea unor măsuri pentru acordarea ajutorului de urgenţă familiilor şi persoanelor aflate în situaţii deosebite, conform Legii nr. 416 / 2001 privind venitul minim garantat.

Cererile pentru acordarea ajutoarelor alimentare se depun zilnic, la sediul DMSS din str. Dornei nr. 12, în intervalul orar 8.00 – 14.00, însoţite de actele doveditoare, respectiv copie după actul de identitate, cuponul de pensie, cuponul cu ajutorul special lunar, copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (după caz).

Direcţia Municipală de Servicii Sociale a primit în prima zi 800 de cereri pentru acordarea ajutoarelor alimentare. De acest tip de ajutor au beneficiat, anul trecut, 1.800 de persoane, informează municipalitatea.

Pentru pensionarii cu venituri până la 1.000 lei/lună, persoanele cu vârsta peste 65 de ani fără venituri şi pentru persoanele cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar, domiciliate în municipiul Bistriţa, se acordă pachete cu alimentele de bază cu ocazia Sărbătorilor de Paște – 21 aprilie, Rusalii – 12 iunie, Adormirii Maicii Domnului – 15 august, Zilei Mondiale a Alimentaţiei – 16 octombrie şi Crăciun – 25 decembrie.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. ioan

    maine este vinery si nu au program cu publicul iar de luni nu mai primesc cereri, la fel ca si anul trecut. cei cu nr. de inscriere de o anumita culoare au primit , iar cei de oalta culoare erau pe liste de asteptare in caz ca mai ramaneau ceva pachete la sediul de pe Independentei.Plafonul maxim era pana la 800 lei, ori acum este pana la 1000 lei. va dati seama cati se vor uita unii la altii?

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.