Detalii despre CM de Culturism și Fitness, Bistrița 10-13 noiembrie

Merigo

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a anunțat că obiectivul lotului României la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness (Juniori și Masters) de la Bistrița, 10-13 noiembrie, este câștigarea a cinci medalii de aur. 48 de sportivi vor reprezenta România la marea competiție de la Bistrița.

Costurile totale de organizare se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Președintele FRCF a mai spus că sunt așteptați între 500 și 700 de sportivi din peste 40 de țări, inclusiv Africa de Sud, Angola, Bolivia și Paraguay, înscrierile la cele 21 de categorii urmând să se încheie în 23 octombrie.

”Vin sportivi din toată lumea, iar asta mă bucură pentru că putem promova țara în acest fel. Vreau să le arătăm tuturor cine suntem. M-a ambiționat și faptul că afară de cele mai multe ori se vorbește negativ despre România. Așa că este cazul să arătăm că România este o țară frumoasă și că putem organiza un astfel de eveniment. La Bistrița va fi prezent și președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness (IFBB), Rafael Santonja”, a spus Gabriel Toncean.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat că MTS a sprijinit financiar cu 200.000 de lei organizarea evenimentului sportiv de la Bistrița. ”Felicit Federația Română de Culturism și Fitness pentru curajul de a organiza un eveniment de asemenea amploare în România. Nu e un lucru ușor să organizezi Campionatele Mondiale, dar am mare încredere în președintele federației și echipa de acolo. Am mare încredere că această ediție a Campionatelor Mondiale va fi un real succes. Eu nu am avut onoarea de a vedea un concurs de culturism și fitness, dar mi s-a oferit acum ocazia de a urmări Campionatele Mondiale”, a menționat Marius Dunca.

Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, categoria Juniori (sub 21 de ani) și Masters (peste 40 de ani), se vor desfășura în Sala Polivalentă din Bistrița, în perioada 10-13 noiembrie.

Logo-ul și afișul competiției au în prim-plan un Conte Dracula culturist care își încordează mușchii, dar și Biserica Evanghelică. Mascota competiției, același celebru Dracula.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat 300.000 de lei pentru servicii de cazare și masă de care vor beneficia membrii Federației Internaționale de Culturism și Fitness și membrii delegațiilor internaționale, pentru servicii de transport participanți. Primăria Bistrița a alocat 50.000 de lei, cu care va fi acoperită promovarea evenimentului, dar și scenotehnica.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.