Designerul Tina Olari, singura româncă invitată să pună umărul la doborârea a două recorduri mondiale

Holistic

La Madrid se pregătește cea mai lungă prezentare de modă cu cel mai mare număr de modele, peste 380 cu care să fie doborâte două recorduri mondiale. Vestea bună este că și România va fi reprezentată la acest eveniment de Tina Olari din Bistrița, designerul care a îmbrăcat-o pe Miss Word 2015 a Spaniei, Mireia Lalaguna. După ce tânăra a câștigat titlul, spaniolii au răsplătit-o pe Tina Olari cu premiul ”Degetarul de aur” și i-au trimis o invitație specială.

Publiée par Tina Olari sur Mardi 12 mars 2019

Chiar astăzi Tina Olari pleacă spre Spania unde va avea, pentru început, o ședință foto cu noua sa colecție, după care se va pregăti de evenimentul organizat de Worldvision Fashion Show la Madrid.

”La acest eveniment se va încerca doborârea a două recorduri: cel mai mare număr de modele într-un fashion show din lume, cel mai mare număr de țări particioante la un fashion show din lume. Pentru acest show, organizatorii au trimis ambasadelor câte o scrisoare de intenție ca să trimită designerul cel mai reprezentativ. Însă, atunci când a venit vorba de România, și-au amintit de momentul în care m-au premiat cu Degetarul de aur după ce am ajutat spaniolii să câștige primul titlul de frumusețe la nivel mondial din istoria lor, iar când a venit vorba de România, imediat a venit invitația pe numele meu. Am fost foarte încântată. Iată că ceea ce semeni vei culege mai târziu”, a spus Tina Olari.

La Madrid, ea va duce noua colecție 2019, dar și alte rochii, mai multe decât alți designeri care au fost invitați cu câte 10 piese.

”Deși fiecare designer prezintă 10 ținute, eu sunt așteptată cu câte rochii pot. Vor fi cel puțin 15. Deja la Madrid sunt trei dintre rochiile mele pentru video de prezentare al evenimentului. Voi prezenta și rochii de mireasă, dar, în special, rochii de gală la care aduc un element de noutate în sensul că voi prezenta rochiile scurte, midi, peste care se aplică preferențial o fustă de volum. Ținuta e interesantă prin aceea că e 2 în 1. Ai o rochie lungă la momentul ceremoniei unui eveniment, iar la cel de relaxare și dans poți să rămâi cu o rochie comodă, midi sau mini. E noutate anului. În ce privește culorile, merg tot pe culorile șterse de timp, rozul prăfuit, albastru klein, am eu nota asta vintage de care nu pot despărți, iar colecția nouă merge pe aceleași tonalități”, a spus creatoarea de modă.

În ce privește perioada în care s-a afirmat în Spania și întoarcerea acasă, Tina a spus: ”E trist că nu poți fi recunoscut în țara ta și că valoarea ta e recunoscută abia când pleci peste hotare. Mi-ar plăcea ca valorile să fie recunoscute la noi, acasă, și artistul să-și poată demonstra talentul aici, unde s-a născut. M-am întors în România pentru că mă simt mai confortabil sufletește. O am pe mama aproape. Nu mă mai îngrijorez că va fi bolnavă și nu voi fi aici să o ajut. De asemenea, copilul meu e aici și voiam să fiu lângă el. Să fiu acasă e o variantă foarte convenabilă pentru mine inclusiv economic pentru că lucrez dintr-un punct în care nu trebuie să mai lupt cu o lume străină. Am confortul că fac ceea ce îmi place. Am liniște, mulțumire, iar porțile sunt deschise, merg unde doresc, când doresc fiindcă am conexiunile făcute”.

”Participarea la acest show, pentru mine – și sper că și pentru oficialități – e un moment istoric. Nu știu dacă mai este un designer român care să participe la un eveniment de gen în Cartea Recordurilor. Cum nouă, românilor, ne place să adunăm diplome și medalii, o să vin acasă cu o diplomă și o medalie Guinness World Records”, a spus Tina Olari.

Evenimentul la care participă va avea loc în data de 6 aprilie la Madrid.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Sunt oameni care se simt bine oriunde în lume, dar după o vreme apare ”dorul de acasă”. Ajungi la un moment în care nu mai reziști chemării locurilor natale și simți că trebuie să te întorci la locurile pe care le-ai văzut când ”ai deschis ochii”. Necazul însă urmează, când te trezești la realitatea crudă, că nu ai condițiile de care ai beneficiat printre străini, unde ai fost apreciat pentru felul tău de a fi, diferit de cum ești privit ”acasă” și cum privești tu ”acasa”, după ce ai avut ocazia să trăiești altfel o perioadă de timp din viață. Dar toate sunt trecătoare pe această lume, ferice de omul care se poate adapta oricăror condiții și poate să-și realizeze scopul vieții sale. Felicitări Tina Olari că, prin rezultatele muncii tale, ești singura care reprezintă România la un asemenea eveniment mondial monden și prin munca ta reușești să schimbi imaginea, uneori neplăcută, creată de către unii dintre semenii neamului nostru și străinii pot să vadă o altă Românie decât cea pe care și-au imaginat-o, datorită faptelor acelora care au creat acea imagine neplăcută!!!

    (8)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.