S-a deschis expoziția de primăvară Brickenburg de la Bistrița (FOTO-VIDEO)

Holistic

La Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud s-a deschis, vineri, a cincea ediție a tradiționalei expoziții de primăvară Brickenburg de la Bistrița. Sunt peste 200 de metri pătraţi alocați construcțiilor și activităților interactive, anul acesta, în premieră, fiind şi invitați din străinătate.

Lucrările prezente în expoziție au diferite teme: de la epoca jurasică, la cea contemporană până la era spațială. Reședința contelui Dracula se regăsește printre diorame.

 

Primii vizitatori au trecut pragul expoziţiei încă de vineri, aceasta fiind deschisă în perioada 30 martie – 6 aprilie, între orele 11.00 și 19.00, la Muzeul Bistrița. Luni 2 aprilie va avea loc o activitate surpriză pentru a marca ziua internațională a jocului cu piese Lego – 2×4 Day.

Anul acesta, în perioada expoziției Brickenburg de la Bistrița se suprapun mai multe aniversări importante legate de hobby-ul care unește sute de mii de fani de pe toată planeta.

Astfel în 2018 se împlinesc 60 de ani de la lansarea cărămizii clasice Lego, iar luni 2 aprilie este Ziua Internațională a Jocului cu Lego, sărbătoare inițiată de Patricia Tsoiatsue în 2015 și la a cărei implementare și concretizare Asociația Brickenburg a contribuit decisiv încă de la început.

Tot în acest an Asociația Brickenburg împlinește 10 ani de activitate și, special legat de Bistrița, aniversează 5 ani de activitate expozițională în acest oraș, cu excelenta colaborare și implicare a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Pentru a marca aceste importante episoade ale Hobby-ului Lego național și internațional, în premieră la Bistrița, expoziția va avea caracter internațional, printre participanți aflându-se membri ai Kolege LUG din Serbia. Pe parcursul evenimentului se vor desfășura mai multe concursuri și activități interactive cu elemente Lego dedicate curioșilor și curajoșilor de orice vârstă.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.