Depozit de gunoi de grajd la Piatra Fântânele. Cât de aproape e de râu

Holistic

Comuna Bistriţa Bârgăului va avea un depozit de gunoi de grajd pe o păşune comunală din Piatra Fântânele la mai puţin de un kilometru de un curs de apă. Investiţia în valoare de 1,6 milioane de lei e făcută de Ministerul Mediului.

Mai multe persoane care au aflat despre proiectul Primăriei Bistriţa Bârgăului care va fi realizat în preajma unui curs de apă din zonă ne-au semnalat pericolul care poate apărea în cazul unor precipitaţii abundente. Există risc de poluare a apelor, dar şi a pânzei freatice, spun aceştia.

Contactat telefonic, primarul din Bistriţa Bârgăului, Vasile Laba (foto), a declarat pentru Timp Online că unitatea administrativă pe care o conduce este singura din judeţ care a primit finanţare de la Ministerul Mediului ca să facă o asemenea investiţie.

„Prin proiectul de 1,6 milioane de lei vom fi dotaţi cu un tractor cu două remorci şi o vidanjă, cu un încărcător frontal şi alte utilaje. Depozitul va fi amenajat pe 10 ari pe o păşune comunală la Piatra Fântânele. Am trecut de primele etape, am făcut proiectul privind platforma, trebuie să iasă avizul de la Agenţia de Protecţie a Mediului şi pe urmă o să fie scoasă la licitaţie achiziţia utilajelor. Fermierii care au gospodăriile pe lângă cursul râului Bistriţa Ardeleană sau pe lângă alte cursuri de apă vor fi obligaţi să ducă gunoiul de grajd pe această platformă şi să îl depoziteze pentru perioada iernii. Primăvara vor putea să îl ia şi să îl ducă pe câmp pe post de îngrăşământ”, a spus Vasile Laba.

Întrebat cât de aproape e platforma de cursul râului Tiha care trece prin preajmă, Vasile Laba a spus: „Acum ştiţi că sunt cârcotaşi peste tot. Cel mai bun prieten al meu a devenit cel mai mare duşman. Tot timpul îmi pozează gunoaiele de la Colibiţa ca să-mi strice imaginea. Nu mă deranjează ce face el fiindcă lumea din comună vede ce facem pentru ea. Nu e adevărat că e lângă apă. E pe o păşune comunală, a venit Mediul, a fost la faţa locului, a văzut, au venit Apele, ne-au dat avizul. Dacă era într-o zonă în care să afecteze ceva, vă daţi seama că nu ne dădeau avizul. Acum a intrat în procedură, s-a aprobat. Ne-au cerut să nu fie la o sută de metri şi acolo sunt 500 până la râu, dar va fi platformă izolată şi nu vor ajunge scurgeri în râu. Mai mult, avem vidanjă cu care vom vidanja”.

Vasile Laba a declarat că investiţia va fi coordonată de Ministerul Mediului. „Fiind pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului, cei de acolo trebuie să ne dea autorizaţia de construcţie, dar toată lucrarea e coordonată de Ministerul Mediului. Cred că anul acesta vor începe lucrările”.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. puturica

  Faina treaba, ne luam si noi niste utilaje ceva, nu-i bai ca facem pe pamantul altei comune, noi sa fim sanatosi. Ca si alete proiecte penibile ale Labarului si ata va fi fara finalitate. Centrul de informare turistica fara turisti, dusmania pe tot ce inseamana Colibita, asfaltarile pe ploaie si multe alte penibilitati. O caricatura de leader, frustrat, razbunator si incult. Zona aia merita mult mai mult.

  (0)
 2. miezu

  Fao la tine in zavoi si iei niste bani pe rahat si limpezeste si colibita asa cum iti scriu si ceilalti care au faceo dar nu is inca de datoria lor adr cu siguranta ar faceo si a mai ramas putin timp ( ce faceti voi pt. Comuna scria acolo mai sus voi faceti praf tot ce alti au facut .daca nu era domnul Hogiu azi aveai groapa de alternatoare lui ridicai un monument de mai apuci ca merita.

  (0)
 3. mihai

  Hau

  hau hau hau hau lătrăi şi invidioşi ce față de cai o să aveți la anu cînd o săl vedeti primar!

  (0)
 4. Florin Ciurea

  Era evident, peste tot trebuie să fie cârcotași și invidioși, mai ales când vine vorba de acțiunile domnului primar și a comunei Bistrița Bîrgăului. Să știți că nu aveți habar despre ce vorbiți, mai bine a-ți tăcea din gură și să aveți grijă de treburile voastre! Domnul primar a fost, este și va fi un om de nota 10 care știe ce face și este foarte apreciat pentru munca și caracterul său!

  (0)
 5. noname

  BINE ZIS FLORIN CIUREA!!SA ISI VADA DE TREBURILE LOR SI SA ISI PLATEASCA IMPOZITELE SI DATORIILE LA STAT NU SA PUNA PRIMARU DIN BUZUNAR SI EI SA PLECE IN STRAINATATE CU ANII…MULT RESPECT PENTRU D-NUL VASILE LABA!!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.