De ce staţiile de autobuz au băncile mici. Explicaţiile ”englezo-olandeze” ale primarului

Holistic

Staţiile de autobuz au băncile prea mici, au reclamat locuitorii cartierului Viişoara prin vocea delegatului sătesc Mircea Moldovan. El a cerut Primăriei Bistriţa să facă băncile ceva mai lungi, dar primarul s-a opus.

“Acea construcţie din staţia de autobuz am vrea să ştim dacă rămâne aceeaşi. Într-adevăr că din punct de vedere estetic este frumoasă, dar cetăţenii spun că băncile de acolo puteau fi puţin mai lungi, sunt 3-4 locuri”, a spus delegatul sătesc din Viişoara într-o şedinţă a Consiliului Local.

În replică, primarul Ovidiu Creţu a spus: “Referitor la mărirea băncilor de acolo, am să vă dau o veste proastă: spaţiile respective nu sunt spaţii de socializare”.

„Chiar am văzut recent şi în Anglia şi în Olanda faptul că băncile din respectivele staţii sunt foarte mici, chiar 10 cm, pentru că zonele nu sunt spaţii de socializare. Acolo nu se duc vecinii să facă o şeptică sau nu se duc tinerii să bea o bere. Spaţiile respective sunt pentru cei care aşteaptă autobuzul, care bănuiesc că nu aşteaptă ore în şir autobuzul acolo, că nu suntem în situaţia asta. Probabil că nu suntem nici în situaţia din Londra în care autobuzele să circule la 3, la 5 minute, dar şi la 10 minute circulă şi la ei. Însă nu au făcut intenţionat, că m-am interesat văzând băncuţele acelea, sau mă rog, nişte grinzi pe care se stă practic şi mi-au spus că nu sunt spaţii de socializare şi nu vor să se transforme în chestiuni de genul acesta. Pentru că sunt situaţii la noi când în staţiile de autobuz se socializează 3-4 oameni şi cei care aşteaptă nu pot să stea jos”, a spus Creţu.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. marin

    halucinant, halucinant, halucinant … auzi la asta, banci de 10 cm. poate pentru el, grinda de 10 cm, sa stea in cap sa-i vina mintea la loc. asta nu stie pe ce lume traieste. unde a vazut el vecini in statiile de autobuz sa joace septica?

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.