Dăruim comori, creștem oameni mari. Atelier de lectură într-o cafenea din Bistrița

Holistic

Un atelier de lectură pentru cei mici va avea loc duminică, 27 ianuarie a.c., la Atelierul de cafea din Bistrița, ocazie numai bună pentru copii să descopere o serie de cărți valoroase care să le stiumuleze gândirea și imaginația. Organizatorii promit să dăruiască 30 de cărți părinților care doresc să le inspire copiilor plăcerea de a citi.

”O nouă poveste, o nouă aventură, multe zâmbete și un pic de joacă pentru următorul atelier de lectură din cadrul proiectului Dăruim comori. Invităm copiii să fie aproape de carte, să își facă noi prieteni, imaginari și reali, să viseze și mai presus de orice să creadă, pentru că citind ei pot fi cine vor ei să fie într-o lume mai bună, așa cum sperăm noi pentru ei. Vă așteptăm duminică, 27 Ianuarie, ora 17:00, la Atelierul de Cafea (Gh. Șincai, Nr. 26)”.

Aceasta este a doua ediție a proiectului ”Dăruim comori”. Prima avut loc în 20 ianuarie a.c. fiind organizată de Mirela Alexandra Câmpan la Happy Party El Osito Lucas.

”Din dragoste pentru cărți, parfum de foaie tipărită, povești uimitoare și desene fabuloase am devenit o filă din povestea Dăruim comori, cu tot sprijinul Asociației Versus.

Această poveste spune multe povești copiiilor care iubesc cărțile, dar în special celor care nu le-au descoperit încă farmecul. Scopul nostru este acela de arăta o lume în care copiii pot fi cine vor ei să fie, cu sute de prieteni și parteneri de joacă, o lume în care fricile pot fi învinse și marile vise îndeplinite. Așadar , anul acesta, în mod regulat, vom organiza în Bistrița, în diferite locații, ateliere de lectură pentru cei mici, cu o serie de cărți valoroase, cu relaționare constanță și jocuri, toate pentru a le stimula gândirea și imaginația. Toate aceste activități se desfășoară în mod gratuit, ne adresăm în general copiiilor preșcolari, dar sunt bineveniți și cei mai mari, suntem deschiși la propuneri”, a scris ea pe Facebook.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Cafenelele au costituit încă din secolul XIX locul de întâlnire, al publiciștilor, al oanenilor de litere, unde aveau loc adevărate dialoguri, schimburi de idei despre drumurile, căile de urmat în literatură, despre rolul acesteia în educația civică și morală, în dezvoltarea culturală a poporului din care făceau și ei parte, care au avut ”norocul” să-și însușească mare parte din cunoașterea din care au ”sorbit” fiecare după capacitatea, după harul, talentul fiecăruia dintre ei. Schimburile de idei au contribuit la dezvoltarea, perfecționarea limbii literare de care putem beneficia și noi, prin citirea operelor create de înaintașii noștri. Prin citirea unor cărți, avem posibilitatea îmbogățirii lexicului nostru, a numărului mai mare al cuvintelor prin care comunicăm între noi, învățăm sensul, înțelesul cuvintelor din bogăția lexicului limbii pe care îi utilizăm în relațiile cu semenii noștri. Prin aceste întâlniri, participanții capătă, dobândesc posibilități, cunosc metode prin care-i pot determina pe copii, dar și pe adulți să-i determine să le facă plăcută lectura, cititul cărților, din care pot dobândi o comoară tot mai mare, care se adauga la cunoașterea fiecăruia dintre ei.

    (5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.