Daniel Suciu, o întrebare și un îndemn pentru Ioan Turc

Holistic

”Nu pot să nu observ că reprezentați ai foarte multor partide susțin referendumul pentru familie, dar ne atacă pe noi că de ce îl susținem. E un nonsens. Am văzut și un coleg deputat din opoziție care ne spune cât de important este să-ţi respecți rădăcinile tradiționale și în același timp ne acuză de populism. L-am văzut pe nr. 2 din PNL vorbind public în susținerea referendumului și pun o întrebare vizavi de președintele PNL Bistrița-Năsăud, îi solicit o poziționare publică vizavi de acest subiect: să spună dacă PNL BN susține acest referndum pentru familie. În Parlament au făcut tot posibilul să blocheze și este foarte bine pentru toată lumea să știm care este poziția PNL BN. Salut poziția domnului Robert Sighiartău, dar aștept și poziția PNL BN”, a afirmat într-o conferință de presă deputatul PSD Daniel Suciu.

El a menționat că demersul de modificare a Constituției nu a fost pornit de niciun partid politic, Coaliția pentru Familie începând strângerea de semnături în 2015, când președintele PSD era Victor Ponta, în 2016 când premier era Dacian Cioloș demersul a ajuns în Parlament, iar în 2018 s-a reușit ”după lupte seculare” ca ”o dorință legitimă” a 3 milioane de români să ajungă la urne.

Daniel Suciu a adăugat că membrii și simpatizanții PSD vor fi îndemnați să se prezinte la acest referendum. ”Noi susținem modificarea Constituției. În rest, fiecare este liber să voteze cum vrea. Dar este important să știm, lăsând la o parte că unii susțin referendumul dar spun că se cheltuiesc prea mulți bani, cu cine lucrăm vizavi de acest subiect”.

Liderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților a avut un mesaj pentru liderul PNL BN Ioan Turc, care a declarat că are informații potrivit cărora municipalitatea a distribuit persoanelor cu venituri mici, cu titlu de ajutor din partea UE, conserve cu ton radioactiv.

”Mi se pare un șir de declarații nebunești și total iresponsabile. Certa Parlamentul European legat de răspunsul evaziv la interpelarea lui Daniel Buda vizavi de cum otrăvește tonul populația. Nu poți să spui că o instituție a statului, Primăria Bistrița, își otrăvește cetățenii prin intermediul unor conserve. Folosește cuvântul ”se pare” și îndeamnă cetățenii să nu mai mănânce ton pentru că e otrăvit la Fukushima. Acestea sunt declarații de președinte de partid? Se pricepe atât de bine la durata de viață a tonului, cât timp reține tonul Cesiu, intervine pe piața peștelui? Îl îndemn pe președintele PNL BN, chiar dacă se pricepe și la peștele oceanic, să-și dea seama că unele declarații pot provoca îngrijorări și panică. Cred că a făcut o ”gherlă” monumentală și îl îndemn, în virtutea responsabilității pe care o reclamă funcția sa, să revină cu un mesaj prin care ori să-și ceară scuze ori să încerce să-i liniștească pe cei care sunt îngrijorați. Ar fi un exemplu de foarte mare responsabilitate. Chiar nu-mi dau seama ce a putut fi în capul domniei sale. Este peste puterea mea de înțelegere și îl îăndemn să își revină, să revină asupra acestor declarații”, a comentat Daniel Suciu.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ovidiu Florean

  Puterea de înțelege a lui Daniel Suciu e depășită adeseori , în orice domeniu . Există șansa să nu înțeleagă nici de ce referendumul va fi invalidat din lipsă de cvorum . Codul Familiei definește perfect conceptul , vorbind explicit despre bărbat și femeie . Sunt totuși 20 de milioane de euro în joc , posibil a fi cheltuite degeaba . Vom vedea .

  (0)
 2. cc

  Încearcă să creeze o breşă. Din exterior dl Turcu pare un liberal mai autentic decât mulți din organizație , Robert e unul oportunist provenind din rândul comunității neoprotestante , nu există diferență între Niculae Moldovan, Deneş şi Sighiartău sunt toți parte a misionarismului subvenționat politic din USA. Liberalismul lor se rezumă la partea economică şi egalitate între culte, pentru ei legea dimei primează politica e o afacere 10% merg la organizația mamă..
  Mai mulți adepți, mai multă influență mai mulți bani.
  Diferența şi asemănarea…prin USA sunt alte forțe politice şi instituții -curți judecătoreşti care controlează viziunea de populare a Pământului cu plătitori de 10% în contul organizației, în România e BOR.
  Unde văd resurse în $ ..sunt şi ei.
  În rest …vântul bate prin capul lor. Filozofic şi ştiințific în sens strict vorbind numai liberali nu sunt.

  (0)
 3. pentru cc

  Domnule care te semnezi cu CC, adevar ai grait.
  Tata l sau si tot neamul de Sigartai sunt pusi numsi pe capatuiala, si su batut joc de oamenii care si su cumparat masini de la ei, a se vedea Petrica S.
  Avea la mana politia Robert H saracu xi pe multi alti, ei faceau legea
  Nimeni nu va mai crede nici chiar si vostri.
  Dl Turc are mari sanse daca nu se va da cu ursul.
  Este greu sa mai crezi in cineva.

  (0)
 4. Suvagau

  Diletantul de Szucsu s-a trezit să vorbească? Habar nu are despre subiect, dar știe el, că mănâncă zilnic ton din Pacific. Dacă dădea un simplu Google cu TON CESIU își înghițea rapid limba aia bifurcată.

  (0)
 5. Luci

  Poi pentru a intelege iti trebe neuroni. Cati ai? Numara-i si apoi chinuie-te sa-i inmultesti. Daca reusesti da-i reteta si la Dancila.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.