Cupa toamnei la orientare în Pădurea Schulerwald s-a ţinut în ciuda ploii

Holistic

(FOTO) A plouat mocăneşte în această dimineaţă la Bistriţa, dar vremea rea nu i-a speriat pe orientarişti. Festivalul Orientării Bistriţene, Cupa toamnei, s-a ţinut duminică dimineaţa, conform programului anunţat în Pădurea Schulerwald, printre participanţi numărându-se şi 17 elevi de la Bistriţa Bârgăului.

 

Preşedintele clubului Nord Team Orientare Bistriţa, Nicu Gheorghe, a declarat pentru Timp Online:  „S-au înscris mai mulţi, dar au venit mai puţini din cauza vremii. Traseul e un pic mai complicat faţă de anii trecuţi fiindcă de doi ani tot aici ţinem concursul, cam aceiaşi participă şi acum i-am cam scos de pe alee, să o ia prin pădure, să vedem cum se descurcă. În pădure sunt 26 de posturi de control pe care, în funcţie de categoria de vârstă, trebuie să le parcurgă. Câştigătorii primesc cupe şi premii simbolice, un tricou, o ciocolată. Le mulţumesc profesorilor de pe Bârgău care au venit cu copiii la concurs”.

Întreaga competiţie a fost supravegheată de pe margine de veteranii sportului din judeţ,

„Bistriţa a dat ţării mulţi campioni, chiar şi femei. E un sport mai dur, dar, dacă îţi place adrenalina, făceai mişcare şi iarna, şi vara, şi pe ploaie. Noi mergeam în Germania, Cehoslovacia, Polonia şi tot timpul ne clasam între primii trei. La campionate când mergeam, toată lumea se temea de Bistriţa. De la copii, la seniori, toţi ajungeam campioni. Noi, vechii orientarişti, am făcut acest club, nu luăm niciun leu pentru pregătirea copiilor, îi ducem la concursuri, chiar avem o fetiţă care acum o lună a obţinut un premiu. Preşedintele nostru, Nicu Gheorghe, a fost campion naţional şi anul trecut, a participat şi la Cupa Ungariei de unde a venit cu un premiu”, a spus Nadia Tătar.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.