Start oficial pentru CM de Culturism și Fitness la Bistrița. Dracula, mascota competiției

Holistic

(FOTO) Numărătoarea inversă până la startul Campionatului Mondial de Culturism și Fitness, Juniori și Masters, care va avea loc între 10 și 13 noiembrie la Sala Polivalentă din Bistrița, a început oficial odată cu lansarea competiției printr-o conferință de presă la care au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, primarul Ovidiu Crețu, dar și Roxana Ciuhulescu, organizator al CM.

La Bistrița, care a concurat cu Nisa (Franța) pentru organizarea CM, vor veni 350-500 de sportivi din peste 45 de țări, inclusiv din Noua Zeelandă, Brazilia, Iran și India.

Logo-ul și afișul competiției au în prim-plan un Conte Dracula culturist care își încordează mușchii, dar și Biserica Evanghelică.

Mascota competiției, același celebru Dracula culturist. ”Am vrut să îmbinăm partea geografică, partea istorică și partea sportivă. Am dorit să ieșim în evidență la nivel de promovare, să facem ce nu s-a mai făcut, pentru un impact vizual maxim”, a explicat Gabriel Toncean.

”De ce această competiție la Bistrița? Am văzut o dezvoltare economică și un mare potențial turistic. După CM voi lua în considerare o eventuală mutare cu familia aici. Bistrița e un oraș potrivit pentru toată lumea”, a declarat Gabriel Toncean.

”Este un proiect unic pentru județul nostru și pentru România, un eveniment care va aduce o promovare substanțială. Bistrița, Bistrița-Năsăud merită un astfel de eveniment care va încununa activitățile din ultimii ani de organizare a unor manifestări de anvergură și promovare a acestor locuri”, a afirmat Radu Moldovan.

”Va fi un eveniment formidabil care ne va promova municipiul”, a spus Ovidiu Crețu.

”Terminatorul” Arnold Schwarzenegger nu va veni la Bistrița, având un program încărcat, ”dar nu se știe niciodată când te pomenești cu el”, a spus Gabriel Toncean.

Meniul pe care îl vor avea sportivii la Bistrița va fi unul strict, adaptat stitlului lor de viață.

Până la startul competiției vor avea loc diverse evenimente de promovare (fitness maraton, demonstrații, etc.), inclusiv în licee.

Precedenta ediție a CM de Culturism și Fitness a avut loc în Santo Domingo, Republica Dominicană.

Pe lângă regalul sportiv, Bistrița va găzdui şi evenimente conexe dedicate sportivilor şi însoțitorilor, peste 1.000 în total, care se vor putea delecta alături de bistrițeni cu recitaluri de muzică simfonică sub clar de lună, în cetate sau pot descoperi elementele ce compun mitul lui Dracula în locațiile participante la proiectul „Paşaport pentru Ținutul lui Dracula”.

Aici prezentarea și programul competiției.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cc

  Dracilor impielițați
  Draculaschwartzenbuzunar Mascotă e cam out of shape…comparativ cu ceilalți vampiri de la masă…
  Revigorați-l, o transfuzie de sânje, comision ceva de la buget să-și recapete culoarea..

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.