Cros și spectacol la finalul proiectului de prevenire ”Stop bullyingului în școlile bistrițene!”

Holistic

”Exprimă-te prin sport, nu prin violență!”, este sloganul cu care polițiștii de la Prevenirea Criminalității au încheiat activitățile desfășurate în cadrul proiectului de prevenire ”Stop bullyingului în școlile bistrițene!”.

În Pădurea Schullerwald din Bistrița a avut loc un cros. Câteva zeci de elevi și profesori ai școlilor implicate în proiect, dar și polițiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și inspectoratelor județene de Poliție Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Cluj, Suceava, Sibiu au luat startul alături de ultra maratonistul Tibi Ușeriu. La final, toți participanții au fost răsplătiți cu diplome.

De asemenea, la Centrul Cultural Dacia a avut loc un spectacol susținut de trupa Reea, prin intermediul căruia a fost retransmis elevilor invitați la concert mesajul campaniei antibullying. Totodată, pe scenă au fost invitate să ofere alternative la violență trei cluburi de copii: Ansamblul de dans popular ”Flori Dumitrene”, CS Karate Bistrița și Școala de balet ”Ovidiu Danci”.

Proiectul ”Stop bullyingului în școlile bistrițene!” s-a derulat pe parcursul anului școlar 2018-2019 și a avut ca beneficiari peste 10.000 de elevi din școlile bistrițene. Prezenta polițiștilor la clase a fost interactivă, ei folosind jocuri de rol pentru a evidenția efectele violenței psihologice. Personaje precum ”Maricica” sau ”Dyno” le-au arătat copiilor cum să acționeze atunci când sunt victime sau ce trebuie să facă în calitate de martori.

De asemenea, polițiștii au realizat un sondaj de opinie în școli, iar din studiu au aflat valențele și dimensiunile fenomenului de bullying în școli, dar și pe ce paliere să intervină pentru reducerea lui.

Scopul acestui proiect a fost creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la fenomenul de bullying din școli și, implicit, diminuarea riscului infracţional şi victimal al acestora, prioritate a Poliției Române și în acest an. Partenerii instituționali: Instituția Prefectului Județul Bistrița Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud și Asociația Tășuleasa Social.

Foto: IPJ BN

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. vasile

    Scrieti mai in limba romana sa inteleaga tot prostul! Ne-am dat dracu cu limba asta! Auzi acolo ,,Stop bullingului” ce o fi asta? Romano-engleza, pfff. Na ca am uitat sa pun un ,,y”.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.