Cristina Iurișniți: Educația pentru sănătate sexuală trebuie să ajungă în școli

Holistic

”Suntem pe locul I în Europa în ceea ce priveşte rata sarcinilor nedorite! Nu putem rămâne pasivi în faţa unei realităţi care nu ne face cinste la nivel european, iar în acest context voi iniţia o serie de modificări legislative pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Această iniţiativă vine în completarea demersurilor de modificare a articolului 68 a Legii Educaţiei 1/2011 care prevede introducerea o dată la 4 ani a opţionalului Educaţie pentru sănătate cu componenta educaţiei sexuale adaptată vârstelor şi nivelului psiho-cognitiv al elevilor”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:

”Educaţie pentru sănătate sexuală include informaţii care privesc atât dezvoltarea fizică a copilului şi adolescentului, cât şi dezvoltarea lui emoţională, relaţională şi socială, toate adaptate nivelului de înţelegere a acestora. Accesul la educaţie pentru sănătate sexuală completează spectrul educaţiei universale şi formează atitudini responsabile şi sănătoase, o înţelegere şi o informare corectă, o împuternicire a tinerilor membri ai unor comunităţi şi ai unei societăţi româneşti lipsite de discriminare. Astfel, îmi propun să corelez prevederile legislative dintre Legea 272/2004 şi Legea 1/2011 în sensul atribuirii Ministerului Educaţiei Naţionale a obligativităţii de a facilita accesul elevilor la informaţii corecte şi controlate în programa şcolară cu privire la educaţia sexuală şi educaţia pentru sănătate”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. nicoleta

  Ne puteam astepta la altceva din partea Iudei ? Cu persoane ca ea in parlament, ne asteptam sa ne fie aparati copiii? Nu le e rusine ordinarilor sa minta ca sunt ingrijorati de numarul de eleve insarcinate, cand in realitate scopul este sexualizarea precoce a copiilor, promovarea homosexualitatii si transgenderismului in scoala, distrugerea mintiii copiilor cu ideologia identitatii de gen. Groaznic este ca majoritatea romanilor nu inteleg nici macar acum ceea ce se intampla si nu realizeaza pericolul. Ne vor distruge. Iudele astea tradatoare jubileaza acum.

  (1)
 2. Rabinul

  Ei cei care ati boicotat referendumul ca sa le-o trageti celor de la PSD vedeti acum cat sunteti de prosti? Acum intelegeti care era rolul referendumului? Era acela ca in scolile din Romania sa nu se promoveze homosexualitatea sa nu trebuiasca sa li se prezinte filme explicite de cat de frumoasa este viata de homosexual!

  (1)
  • #Rezist

   La Bistrița poți deveni homosexual într-un singur fel: Dacă îl lași pe Dragnea să te reguleze. Eu, în nici caz. Pe mine mă cheamă Rabinul.

   (0)
 3. Monica

  Următorul pas este acceptarea profesorilor homosexuali care sa să mozolească in fata elevilor.Ca tot îi plânge alt ziar online că sunt marginalizați și trebuie acceptați in mijlocul nostru.Monica…iar mă prinde frica…

  (1)
 4. Ecaterina Andron-escu

  Ar fi foarte interesant sa ne exemplifice doamna deputat ce material didactic se va folosi pentru a le explica elevilor cum sa întreprindă un act sexual curat fara riscul dobândirii vreunei boli.Sa fie proiecții de film care sa arate cum trebuie să aibă loc contactul că sa se protejeze școlarii? Sau chestii dintr-alea de plastic pe care tragi protectia ? Nu ar putea părinții să le vorbească în familie despre sexualitate?Trebuie si profesorii să se implice în dragostea trupeasca a învățăceilor?La fel cum avea Ion Creanga povestea aceea în care vorbea despre organul sexual masculin care a ajuns sa se dezvolte prin porumb.

  (0)
 5. Marcu ăla cu arcu

  Așa e! Suntem pe locul I în Europa la sarcini nedorite, aceste sarcini s-au transformat în timp în USR-iști.

  (1)
 6. Unde ești CC ??

  Aștept cu nerăbdare pe CăCău, USR-ist de frunte gânditor și filosof să-și termine plicul de supă PHO de la Kaufland și să umple câteva hectare de comentarii elogioase la adresa doamnei lurișniți și la ale câteva hectare de delirium tremens gunoiat cu citate din rareș bogdan.

  (1)
  • cc

   Iar pe subiect.
   Nu e de mirare că în plin control moral cu ore de religie la clasă care teoretic ar trebui să aibă un efect antipăcat, moralizator..educativ în privința relațiilor sexuale ..tinerii din România ocupă primele locuri la sarcini nedorite şi la unele maladii MTS??
   Educație nu este egală cu sexualizarea aşa cum fals asociază unii -unele ignoranți pe aici.
   Educația înseamnă informare( şi prevenire) despre pericolele unor sarcini nedorite, cum apar copii şi cum se transmit bolile cu maladie sexuală. Sex protejat e o opțiune mult mai bună pentru o adolescentă-adolescent la vârsta consințământului legal un decât neprotejat . Apoi la nivelul mijoacelor de contracepție pot exista variante fiecare cu avantaje şi inconveniente. Plus la nivel psihologic, care e impactul unei sarcini nedorite etc.
   E simplu să areți cu degetul şi să nu realizezi că în lumea reală cu cantitatea de porn care circulă pe internet şi de imagini cu sex pe toate canalele TV şi ziare, soluția este informarea şi aceasta nu poate lăsa religioşilor care vizibil jenați sau din considerente ce ţin de credința lor subiectivă vor evita subiectul.

   Se face de către şcoală la ore specializate şi părinți. Nu toți profesorii sunt de asemeni pregătiți să vorbească despre subiect. Şi e un subiect care revine şi în alte societăți cu timpul.

   Anedoctic şi adevărat,am cunoscut personal, fiul unui lider din județ care s-a nimerit să fie şi penticostal şi din PSD şi care la frumoasa vârstă de 17 ani începuse viața sexuală ca toți băieții de vârstă egală.
   Era ferm convins că practicarea sexului oral de către femei poate duce la sarcini mult mai repede deoarece sperma se poate duce în burtă mult mai repede.

   (-1)
  • ileana

   Spune CC, agent neo-marxist, antiroman pur: exista vreo linie propagandistica anti-romaneasca si anti-nationala pe care tu sa o nu fi sustinut ? Intr-un timp relativ scurt, te-am vazut ca un vrednic agitator neo-bolsevic pe acest forum, fara ragaz si fara odihna (tu mai si dormi?) atacand pe toate directiile:

   1. Ai atacat crestinii in general si ortodocsii in particular cu o violenta pe care numai parintele tau spiritual Soros o mai intelege

   2. Ai vehiculat toate minciunile si diversiunile din manualele progresiste pentru a convinge bistritenii sa nu iasa la referendum. Deci sustii, e clar, agenda homosexuala in tara asta.

   3. Ai sustinut propaganda scandaloasa ca romanii ar fi autori ai holocaustului, pe locul doi ca vinovatie dupa germani. Oare exista un roman in toate mintile care sa iasa si sa sustina public acest lucru, fara sa i-o ceara nimeni? NU. Iti spun eu ca nu.

   4 Ai sustinut si sustii imigratia strainilor in Romania (prin comentariile mai mult decat transparente la articolul cu Dorel vietnamezul)

   5. Sustii indoctrinarea copiilor pe tema homosexualitatii si a identitatii de gen (sustinerea fata de Iurisniti).

   Repet intrebarea: este vreo tema subversiva, antiromaneasca, pe care tu nu o sustii CC? Stiu ca prestezi si sub alte pseudonime.

   (1)
  • p. Raiu

   Ileana, ai punctat exceptional. Felicitari-!
   De oameni ca tine, are nevoie URGENT tzara aceasta, in care o
   minuscula minoritate de neo-marxisti propagandisti homosexuali,
   vor sa domine o majoritate de oameni NORMALI.
   Edmund Burke (1729-1797)- spunea:
   „Pentru ca raul sa triumfe, este deajuns ca oamenii buni,
   sa nu faca nimic” . Acesta poate constitui un Aviz pentru cei care
   cred ca lucrurile se vor rezolva de la sine.
   Inca odata, sincere felicitari Ileana si te mai asteptam si cu alte comentarii la fel de bine documentate-!

   (1)
  • cc

   Dna-Dnsoara Ileana.
   Cred că ratați esențialul.
   Nu știu dacă înțelegeți, dar mai clar decât atât nu pot să fiu, militez pentru educația informată a tinerelor și tinerilor pentru a evita tragediile datorită unor sarcini nedorite.
   Și dvoastră ca și femeie ar trebui să cunoașteți, această situație, când vârsta tinerelor e prea fragedă , când sănătatea femeilor e afectată, când pur și simplu viața acelor femei ar fi afectată de sarcini nedorite(puneți-vă în situația unei mame de 4 copii care ar urma să-l aibă pe al 5-lea după un divorț cu un soț bețiv).
   Sau puneți în situația unei tinere de 15 ani care a fost obligată să facă sex în urma unei seri la discotecă (viol). Sau pur și simplu a unei femei dintr-o familie normală care nu dorește sarcina în urma discuției cu partenerul de viață.
   Etc.
   Ăsta nu e neo-marxism, e sănătate publică.
   Nu știți ce au trăit unele femei pe vremea comunismului, de la controale ginecologice degradante pe bandă, la avorturi cu complicații evidente pentru viața lor.
   Tinerii trebuie să fie informați că există boli transmisibile sexual, modul de transmitere a lor, utilizarea anticoncepționalelor, practicilor securitare etc.
   Apoi.
   Privire la anti-românism, demonizarea închipuită a românilor prin evocarea unor evenimente din holocaust.
   Faptele au aparținut celor din trecut.
   La fel ca și lagărele morții ale comuniștilor din Deltă , la Aiud la Sighet.
   Au murit oameni doar pentru convingeri politice la puterea discreționară a unor călăi obedienți.
   Ideea e că nu putem permite să se repete și de aceea vigilența publică e necesară. Chiar dacă inconfortabilă.
   Privind la homosexualii.
   Sunt oameni. Fac parte din societate.
   Nu e un comportament mai criminal decât sexul anal între heterosexuali, doar că actul sexual nu are un output procreaționist.
   Poate fi o homosexualitate de ocazie, cum se întâmplă frecvent în închisorile cu bărbați sau acolo de exemplu unde preoții au acces la băieți( 80% sunt băieți între victimele acestora). Asta o spun datele statistice.
   Imigrația *străinilor*
   Atât timp cât un om alege să aibă o familie , să muncească , să trăiască și să plătească taxe local, fără să fie o povară pentru societate nu se poate numi străin.
   Străin poate fi un bistrițean emigrat în București considerat, străin poate fi considerat cineva din sate și venit la Bistrița, asocierea la o identitate prederminată nu face băștinașul mai deștept și mai adaptat.
   Toți suntem străini pe lumea asta.
   În familia soțului-soției etc.
   Străinul poate fi bunul samaritean care vă va salva viața într-o situație extremă.
   Cum a fost imigrantul acesta ilegal, în Franța de exemplu.
   Sau cum s-a întâmplat de mii de ori în istorie.
   https://www.youtube.com/watch?v=KlVi5D58Rmk
   Frica de străini e atavică și ține de istoria umană a conflictelor.
   Gata, suntem în secolul XXI și sunt românii care sunt străinii altora.
   Libera circulație s-a petrecut și în trecut.
   Românii uită că au fost urmașii relațiilor între diferite popoare.
   Nu există un român mai român decât altul.

   (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.