Cristina Iurișniți: Domnilor primari, când va fi școala prioritatea comunității pe care o administrați?

Holistic

”Am atras atenția în repetate rânduri asupra lipsei unei infrastructuri decente pentru copiii noștri. Susțin ferm acest semnal de alarmă care, iată, este reluat de către elevii noștri de astă dată. Autoritățile locale sunt trase de urechi pentru lipsa de interes, nepăsare și incompetența managementului la nivelul celor 41 de unități administrativ teritoriale”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți într-un comunicat:

”Slătinița, asupra căreia am atras atenția în toamna acestui an școlar, este acum pe lista de proiecte a CL Bistrița. Când va fi școala prioritatea comunității pe care o administrați, stimați primari ai județului Bistrița-Năsăud? Când veți respecta legea LEN 1/2011? Sănătatea si educația copiiilor noștri nu se negociază! Când vor avea condiții decente cei 1.700 de elevi care, în 2019, sunt privați de condiții minime de igienă, sănătate si educație pentru sănătate? De ce în Mureș, un județ vecin, doar 2 școli duc lipsa de apă și canalizare, iar la noi 41 de școli?!

Interesant este de asemenea că, la întrebarea adresată primarilor acestor comune cu școli având wc-ul în fundul curții, doar pentru școala din Figa am primit răspuns în privința bugetului necesar în acest sens. Bugetul anual se va dezbate în Parlament la începutul lunii februarie, când de fapt ar fi trebuit să avem deja un buget votat la început de an. Cu un așa guvern ” performant”, totul este (im)posibil!”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Soluție

  D-na Cristina mai există o soluție,fiecare parlamentar din județ să doneze cate o „budă” la o școală cu probleme, iar această budă să fie inscriptionata cu numele celui ce a donat-o pe interior.Cred că elevii ar fi foarte încântați când ar trage apa și ar vedea numele fiecăruia dintre voi.

  (6)
 2. Raspuns pentru doamna parlamentar

  De ce Muresul are doar 2 si BN are 41?
  Pentru ca in Mures relieful e de deal/campie si canalizarea curge la vale pe cand in Bistrita Nasaud relieful e preponderent munte/deal si acolo dupa cum se stie nu urca nici un Kakat!!!!

  (-1)
 3. Cititor

  Desi doamna ministru Andronescu a sustinut ca guvernul are bani, inca nu au dat transele de bani pentru 2018 pe hotararile judecatoresti castigate in.instanta de dascali. Mereu se minte,mereu se amana.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.