Cristian Niculae, candidatul PSD la Primăria Bistrița. Ce va face Ovidiu Crețu

Holistic

Candidatul PSD la funcția de primar al Bistriței, la alegerile locale din vara anului viitor, va fi viceprimarul Cristian Niculae, președintele Organizației Municipale. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă la care a participat alături de conducerea organizației: președintele PSD BN Radu Moldovan, președintele executiv PSD BN Nicolae Moldovan, secretarul executiv PSD BN Romeo Florian, președintele PSD Bistrița Cristian Niculae.

”Ceea ce vă spun este de fapt un secret al lui Polichinelle, pentru că lucrurile sunt cunoscute. Ar trebui poate să încep de la cea de-a doua candidatură a mea, din 2012, acela a fost momentul în care mi-am jalonat traseul politic. În 2016, înainte de campanie, am discutat cu conducerea organizației ca să fie în listă unul dintre colegii noștri care e vizat de partid să preia, după acest mandat al meu, primăria pe baza candidaturii lui la această funcție, în 2020. La nivelul organizației județene și organizației municipale acest lucru s-a știut, deci finalul meu de carieră politică înainte de alegerile din 2016. Nu am făcut publice lucrurile atunci pentru că trebuiau făcute niște sondaje, clarificate lucrurile. Cristian Niculae s-a integrat în echipa pe care o conduc în primărie, a primit să gestioneze partea care îl leagă direct de toate problemele orașului, când eram viceprimar exact de problemele acestea m-am ocupat și eu. Spun eu că a preluat foarte bine și că este pregătit să câștige alegerile locale în 2020. Deci anunțul este: candidatul va fi Cristian Niculae. Dacă a existat până acum vreun semn de îndoială, era din cauza faptului dacă el va reuși să își câștige notorietatea, să câștige încrederea oamenilor, lucru care s-a întâmplat, putem spune foarte clar”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.

El a menționat că ”viața este complicată, se pot întâmpla lucruri neprevăzute, s-ar putea ca în 2020 PSD să trebuiască să-și găsească alt candidat, dar cu certitudine acel candidat nu va fi Crețu Ovidiu. În mod firesc va fi Cristian Niculae și eu spun că prin ceea ce a demonstrat până acum este candidatul care va duce mai departe conducerea PSD în Primăria Bistrița. Eu o să îmi duc mandatul la capăt, așa cum este firesc, perioadă în care voi încerca să predau cât mai multe astfel încât viitorul primar să pornească cu buzunarele pline, ca să zic așa. Mulțumesc PSD că m-a susținut la Primăria Bistrița pentru trei mandate, împreună am reușit să facem lucruri bune pentru Bistrița, care merită să fie continuate”.

Ovidiu Crețu a adăugat că nu face un pas înapoi: ”Dacă intenția mea era să merg mai departe aș fi anunțat la începutul mandatului, decizia de a încheia în 2020 a fost luată în 2012. Partidul nu mi-a cerut niciodată să fac nici pas în lateral, nici înapoi, dar am considerat că este deontologic să anunț intențiile mele astfel încât să-și poată face socotelile pe niște baze reale. Dacă viitorul primar va fi, și eu cred că va fi, Cristian Niculae și va avea nevoie de un consilier Crețu Ovidiu în Consiliul Local, voi răspunde da. Dacă va spune că nu e cazul, OK, o să fiu pe aici pe la sediu, iar dacă va fi un alt primar nu voi fi nici consilier local. Pentru mine, activitatea politică de prim rang se va încheia în iunie 2020. Nu doresc nici în Parlament, nici în altă parte. Voi rămâne alături de colegi să mai dau o mână de ajutor, n-am fost eu foarte activ și poate că recuperez ceva, dar cu certitudine nu doresc nicio altă funcție politică sau administrativă de prim rang. Consilier local da, dacă primarul Cristian Niculae va considera, dar sub niciun motiv nicio altă funcție. Nici poveste viceprimar”.

”Viceprimarul Niculae a avut sufragiile partidului de a intra pe această felie. Atunci când a început era omul de probă, nu se știa dacă va confirma sau nu, nu puteam să spun: știți, eu nu mai candidez dar nu știu cine va fi, nu cred că acesta este modul de a discuta. Acum vă spun că nu mai candidez, știam de mult, dar acum știm și cine va candida. Nu cred că domnul viceprimar Niculae nu va aduna 12.000 de voturi ca și candidat la primărie. PSD s-a stabilizat foarte bine în Bistrița. La primul meu mandat, în 2008, aveam 5 consilieri din 21, am crescut în 2012 iar din 2016 avem 11 consilieri. Decio o majoritate din oraș a votat cu PSD, acea majoritate nu s-a disipat, va vota cu Cristian Niculae, la care se adaugă și votul celor care m-au votat pe mine și nu sunt PSD-iști, prieteni de-ai lui care nu sunt PSD-iști și îl vor vota. Sunt convins că va depăși 12.000 de voturi, la o prezență normală”, a comentat Ovidiu Crețu.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Emanuel

  Cea mai buna alegere pentru acest post! Va doresc succes in indeplinirea a ceea ce va propuneti legat de administratia orasului. Implicarea dumneavoastra se vede cu ochiul liber si efectele sunt in mod evident pozitive! Asteptam sa vedem cel putin acelasi devotament si putere de munca, cu care ne obisnuiti de ceva vreme incoace!

  (-62)
  • pop florin

   e sfarsitul pesedeului.. inainte erau doar ticalosi si nu prosti.. inseamna ca e sfarsitul.. pesedeului.. O sa ajungem de rasul teleormanului.. cu ast specimen.. Cea mai slaba varianta pentru un post de primar.. Normal ar fi ca inainte de a pleca.. excrocii astia sa plateasca pentru hotia si investitiile de rahat care ne-au facut de rasul tarii!!

   (12)
  • Pop

   Până și natura s-a dezlănţuit,când a aflat de candidatura vicelui

   (7)
  • CitizenX

   Voi,cei ce susțineți asemenea mamifer sunteți intrați cu capu’n dos….sictir inconștienților

   (31)
  • Baum simiora

   Banii europeni nu sunt infestati si poluati!Rusine voua pentru populism impotriva occidentului,fara noi ce ati fi?De ce nu puteti sa faceti voi singuri tara voastra (extraordinara),va comportati ca si cum a ti fii buricul pamantului(prostia romaneasca neinformata)Putina modestie si recunostinta fata de tarile din vest ar fii un pas inainte.De ce va comportati ca niste idioti necititi cu gura mare!Intr o zii o sa fiti izolati si o sa strigati vai,vai!!!Sa nu uitati de unde a ti pornit(din nimic)

   (1)
 2. Tinctura

  Nu ti.ai jalonat cariera politica defectule.
  Ai jalonat ingroparea Bistritei atatia ani. Ani gretosi.

  Cu succes!

  JET
  Antivomitive must.
  S-a termina odata si cu voi.

  (32)
 3. Nataly

  Mult succes domnului viceprimar! Aveti sprijinul meu!Sunteti un om tanar, responsabil, care isi dovedeste zi de zi interesul pt bunul mers al lucrurilor in acest oras. Doamne ajuta la cat mai multe realizari !

  (-44)
 4. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

  PSD stie bine ca daca mai defileaza cu actualul edil pierde primaria cu succes. Astfel sunt convins ca sprijinul politic nu prea mai este favorabil pt. actualul edil. In cele trei mandate ale lui OTC au disparut din oras peste 1.000 de arbori si s-au cheltuit bani cu nemiluita pe proiecte fantasmagorice pe placul sefului administratiei locale dar fara folos pt. cetateni. Nu le mai amintesc ca sunt stiute si talmacite pana la nivel national si pana si PRO-tv a ras de VEVERITE si PARTIE etc. Administratia si-a pus singur cenusa in cap si cu proiectele cu centura prin Padurea Codrisor care a adunat peste 4.000 semnaturi impotriva executarii ei si a distrugerii padurii dar mai adunam 5.000 semnaturi impotriva betonarii Pietei Centrale si mai punem si 550 semnaturi impotriva distrugerii parcului Eminescu pt. o parcare subterana. Ganditi-va ce deconteaza OTC pentru PSD in 2020 ? Deci adunand toate aceste cifre in dreptul aceluiasi candidat OTC daca ar mai fi candidat, cu siguranta se clasa pe penultimul loc. Bistritenii sunt sensibili la probleme de MEDIU si nu iarta. Recomand VICELUI sa nu rada, sa nu se umfle-n pene si sa nu repete greselile sefului pana in 2020. Recomand lui CRISTIAN NICOLAE sa inceapa demersuri in a negocia soarta unor proiecte care pot fi inca modificate pe placul bistritenilor si in special sa nu aduca atingeri sanatatii publice si mediului ambiant.

  (20)
  • Nemea

   Dacă îl recomanda și dl primar înseamnă ca este un om potrivit pentru aceasta funcție! Dacă lăsam la o parte partidele politice in timpul mandatului dansului s-au făcut cele mai multe pentru orașul nostru!

   (-31)
  • Pop Dan Florin

   Felicitări, domnule viceprimar pentru nominalizare! Bistrița are nevoie de un primar ca dumneavoastră: tânăr cu o gândire nouă și aplicată, atent la nevoile bistrițenilor și mai ales ale tinerilor acestui oraș. Aceste calități se văd în tot ceea ce faceți din calitatea de viceprimar! Vă doresc să dați și în continuare dovadă de putere și curaj pentru face lucruri bune pentru bistrițeni! Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut până acum și vă doresc succes în implementarea proiectelor viitoare!
   Doamne ajută!

   (-32)
 5. Paul

  Dupa 3 mandate de administratie, catastrofala a primarului Ovidiu Cretu, Bistrita are nevoie de o schimbare.
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte au fost îndreptate spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care din 2015 pana astazi nu a fost populat cu activitati industriale. In schimb, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar fară rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, care stau nefolosite in loc sa asigure măcar câteva sute de locuri de muncă.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a blocat proiecte importante de urbanism, dar a lasat orasul Bistrita si fara centura ocolitoare . Mai concret, aceasta aberatie nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, dat fiind faptul ca au blocate cele doua proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
  Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, au fost expediate in târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică.
  Prin urmare, Echipa PSD-ista din care a facut parte si viceprimarul Cristian Niculae si-a demonstrat limitele prin faptul ca a girat toate aceste ineptii ale primarului Cretu.

  (34)
 6. Nicu

  Făcătură marca PSD .
  Ca sa se acopere subiectul fierbinte cu suspiciunea de otravire a dnei Doina Pană ,au venit ei astăzi sa ne prezinte candidatul la primăria Bistrita ,lucru pe care l-au mai facut de cateva ori încă de anul trecut .
  Intrebarea este de ce tocmai acum încă odată?
  Se pare ca DL Emil Radu Moldovan a cam fost obligat să facă acest demers de cuplul D&D adica Dragnea si Doina pentru ca PSD sa aibe un conducător daca el si altii pleacă la ProRomania la prietenul lui , Victor Ponta.
  Se pare ca ancheta DICOT in legatura cu suspiciunea de otrăvire a Doinei Pana ,va face sau nu niste victime prin județ .
  De văzut pe cine sacrifica PSDragnea si cand !
  Dealtfel Dragnea spunea nu de mult ca , daca el pica , vor cădea si altii pe care se pare ca ii va trage dupa el .

  (17)
 7. Pop Dan Florin

  Felicitări, domnule viceprimar pentru nominalizare! Bistrița are nevoie de un primar ca dumneavoastră: tânăr cu o gândire nouă și aplicată, atent la nevoile bistrițenilor și mai ales ale tinerilor acestui oraș. Aceste calități se văd în tot ceea ce faceți din calitatea de viceprimar! Vă doresc să dați și în continuare dovadă de putere și curaj pentru a face lucruri bune pentru bistrițeni! Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut până acum și vă doresc succes în implementarea proiectelor viitoare!
  Doamne ajută!

  (-36)
 8. Speranta

  Nu stiu ce se poate spune in mod onest despre viitorul primar..Scapand de dl.Cretu poate scapam si de struti,partia..asta e,ca dupa o betie cand vede ce a spart si stricat prin casa.De noul viitor primar nu prea stiu,motiv pt care nu zic nimic.Problema e ca nu se potrivesc multe…..Nu cred ca dl Cretu poate fi santajat…”mai degraba cred ca are asa o nostalgie PSD.Simpatizez cu PSD,dar un PSD care se lasa de taiat padurile cu …prieteni,deveniti baroni locali…ma refer la Bistrita,un PSD care nu iubeste mercurul(a se vedea presa centrala) un PSD care nu stie ce este parandarat,da un asemenea PSD simpatizez.Sa fie clar..decat USR+ mai bine in jungla.Dilema este; poate deveni PSD ce trebuie sa fie?.Vedeti ?si PNL daca discernamantul si maturitatea s-ar simti bine in acest partid pe alta pozitie ar fi acu..Sant pe ganduri,..ce frumos vorbeste dl Cretu de viitorul primar…sa fie de la vreme?..Repet,santaj ori spaga nu poate fi.Observ cata lume cu nume si prenume felicita viitorul primar,nu cred ca din cauza ca-si doresc vreun post..putina sila ,dar stiu ca inca sant in romania..Acu rog frumos persoana iubitoare de paduri taiate si de mercur sa nu ma atace,nici direct nici prin tot felul de papagali.Am deschidere pt discutii argumentate..

  (-12)
 9. ovidiu

  Un singur lucru trebuie facut:alegeri in doua tururi si va garantez ca scapam de ciuma rosie spurcata pentru totdeauna!!

  (20)
 10. Dana Chereches

  Doamne fereste si apăra! Vicele e catastrofa! E bun de pus in rama, omul e fotograf profesionist… Oare nu sunt oameni capabilă sa conducă Primăria?! Întreb si eu … vicele e pe lângă subiect ..doamne ajuta ne sa avem alți candidați pe lista… sa scapam de cei actuali…

  (18)
 11. Tristan

  Previzibil.
  Am auzit că domn viceprimar numa nu-i dă viteză pe scările din primărie actualului primar, deja văzându-se în jilțul lui, alegerile în Bistrița fiind doar o formalitate pentru așa o somitate precum ilustrisima-i personalitate.

  (19)
 12. Nicolae îngerașu

  Nici tătarii, nici hunii, nici goțíi, nici ostrogoțíi, rușii, turcii și austriecii nu au făcut atâta rău Bistriței cât a făcut crețu. Nici ungurii, nici comuniștii, toți laolaltă.
  Totul a lâncezit și a mucegăit bătrânește ca el, dormitând în suc propriu.
  A îndatorat orașul pe anu mulți, a investit aiurea , fără rost , i-a lipsit viziunea pe 20-30 de ani – sistematizare, ascundere rețele aeriene, construire rețele subterane, dărâmarea unor cocioabe din evul mediu, amenajarea splaiului, rezolvarea problemei stadionului și a CNLR, și atâtea altele (apă în Slătinița..).
  Care-i sunt realizările primăriei (nu ale privaților) ? Puntea berăriei , o stângace pasarelă de care te rușinezi când o numești pretențios și pompos ”pod”.
  Cred că după expirarea mandatului (care, preventiv, pe viitor, ar trebui reduse la 2-3 ani), n-ar strica să se retragă total din viața publică, pe care n-a onorat-o.

  (22)
 13. Speranta

  Daca tot pleaca dl Cretu,se supara cineva daca-si ia strutii,ouale si toate stifturile care duc orasul intr-un derizoriu total? Cred ca nu se supara nimeni.Ca o speranta,pe viitor cand doriti sa infrumusetati orasu,cereti si parerea bistritenilor.asa e ok..Si mai sper ca noul primar sa nu aiba tot felul de viziuni ,pe care mai apoi ,pe bani publici sa le transforme in partii,struti,cocosi si alte bazaconii.

  (10)
 14. aurel's drinks

  daca mergem la vot…degeaba isi aleg astia candidatii!!!!!
  sunt altii mult mai buni decat asta…
  de exemplu…domnul balan!

  (5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.