Crina Andreica (DGASPC): Facem anchetă la Coșbuc. Includem familia într-un program de consiliere

Holistic

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud a început o anchetă la Coșbuc pentru ca să afle de ce s-a ajuns în situația în care trei fetițe să fie internate în spital după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție care se administrează animalelor pentru a scăpa de căpușe.

”Ne-am autosesizat din presă în legătură cu situația de la Coșbuc și facem o anchetă, iar în funcție de rezultate, DGASPC va măsurile legale care se impun, dar, în mod sigur situația va fi monitorizată. Am luat legătura și cu colegii de la Primăria Coșbuc și ei ne-au spus că este vorba de o familie care nu a creat probleme până acum în comunitate, o familie modestă. Familia are cinci copii, dintre care doi mai mari se află la Bistrița, la școală. Din informațiile pe care le-am obținut, mama ar fi aplicat respectiva soluție toxică pentru un tratament la părul minorelor, neștiind ce rezultat va avea. Vom verifica și vom vedea dacă există o neglijență din partea mamei sau un accident”, a spus Crina Andreica, director adjunct în cadrul DGASPC Bistrița-Năsăud.

Potrivit acesteia, DGASPC a mai anchetat cazuri de acest tip în care copiii au avut de suferit din cauza neglijențeiu părinților, unul soldat chiar cu un deces, însă, de fiecare dată, a fost vorba de accidente.

”Nu s-a pus problema să fie ceva premeditat, au fost accidente. Oricum, și familia acestor copii va fi inclusă într-un program de consiliere. Unele familii încă mai apelează la sfaturi primitive din cauza nivelului scăzut de educație”, a mai spus Crina Andreica.

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au spus că vor face propria anchetă ca să afle de unde avea familia respectivă din Coșbuc o soluție ce nu poate fi procurată decât pe baza de rețetă de la medicul veterinar și va aplica sancțiuni celor care au comercializat-o fără acest document.

Reamintim că trei fetițe din Coșbuc au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost spălate pe cap de mama lor cu o soluţie folosită împotriva căpuşelor la animale. Una dintre ele este în comă, otrava afectându-i creierul.

Femeia din satul Coșbuc a folosit o soluţie toxică în loc de şampon ca să-şi spele pe cap fetele, au aflat reporterii Observator. Mamei i-a fost teamă că cele mici au luat păduchi de la şcoală şi s-a gândit că o soluţie împotriva căpuşelor la animale le-ar ajuta.

”Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap. Cea care e mai rău, imediat a venit şi mi-a spus că o doare în piept, că e rău. Mi-am dat seama că nu e bine, am spălat-o, după aceea am trezit-o şi pe cea mică”, a spus femeia.

Cele trei fetiţe nu se mai putea ţine pe picioare. Mama a chemat ambulanţa, cele trei surori au fost duse de urgenţă la Cluj. Una dintre ele este în comă cu probleme neurologice.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Am mai scris un comentariu cu privire la acest subiect, în care mi-am exprimat opinia că, întâmpări de acest gen se pot întâmpla mereu din cauza necunoașterii riscurilor care pândesc din jurul nostru, din cauza lipsei activităților de educare și prevenire, pe care ar trebui să le desfășoare instituțiile statului român. Deci nu căutați vinovații acolo unde vreți să-i găsiți, printre victimele lipsei de educație, ci acolo unde sunt cei plătiți de noi toți, pentru a desfășura o muncă intensă, menită a preveni accidente de acest gen, din lipsa educației preventive!!!

    (5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.