Cortul, instalat din nou în centrul Bistriţei. Circulaţia este restricţionată

Holistic

(FOTO) Circulaţia prin centrul oraşului este retricţionată de câteva zile de când a început montarea cortului. Totodată, mai multe locuri de parcare din zonă nu mai pot fi folosite câtă vreme spaţiul este ocupat de cort, ceea ce îi nemulţumeşte pe şoferi care găsesc şi aşa cu greu un loc liber unde să îşi lase maşina.

Cortul a fost ridicat la cererea Clubului Lions Bistriţa care organizează o nouă ediţie a târgului de purici, dar nu ar fi exclus să fie folosit şi de alţi organizatori de evenimente, aşa cum ne-a obişnuit Primăria Bistriţa.

În anii trecuţi, după târgul de purici, Camera de Comerţ organiza în cort Expo Bistriţa.

Prezenţa cortului în centrul oraşului a fost subiect de dezbatere publică ani la rândul. Nemulţumiţi de felul în care arată cortul, mulţi au spus că locul lui nu e în centrul unui oraş medieval, ci la periferie. În plus, s-a dovedit că nu are nici măcar autorizaţie de securitate la incendiu în ciuda faptului că, de-a lungul timpului, a găzduit manifestări cu sute de participanţi.

Aşa cum se poate vedea din imagini, cortul ocupă circa 20 de locuri de parcare, iar accesul maşinilor este restricţionat, ceea ce nemulţumeşte mai ales şoferii.

Oamenii nu înţeleg de ce Primăria Bistriţa nu organizează astfel de manifestări în Heidenfeld, zonă special amenajată pentru târguri şi evenimente.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Vine Târgul de Purici

  ………………………………………….
  Și-n inima urbei, marele cort.
  Astfel, Bălane, veacul e mort
  ………………………………………….

  (0)
 2. Europa libera

  Romanii au iar apucaturi de tigani… in veci nu ne civilizam… tot prosti ramanem. Cu asemenea romani imi este rusine ca sunt roman!

  (0)
 3. Vio

  rusinea rusinii aceasta tiganeala in centrul orasului ! primaria nu ar mai trebui sa aprobe asa ceva sa – si vanda râzele oriunde altundeva dar nu in centru . in 2018 asa ceva …

  (0)
 4. Marius Nicolae Pop

  Pentru Rodica, Vio si Cortul : Daca nu intelegeti , intrebati! Daca nu pricepeti”” fenomenul””, interesati -va! Daca nu doriti sa faceti voluntariat, treaba voastra! Daca nu aprofundati virtutea numita, caritate, abtineti- va de la comentarii rautacioase… Dupa Targul de Purici,urmeaza Camera de Comert . Un astfel de Targ, se organizeaza in Austria, de mai bine de 50 de ani! Ignoranta se combate cu gnoza! Sa auzim numai de bine ! Cu respect,Dr MNPop

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.