Contract de 4,2 milioane euro pentru rețele de apă și canalizare, semnat la CJ

Holistic

La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost semnat contractul de lucrări pentru lotul 1 – ”Extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare în localitățile Sîngeorz-Băi, Maieru și Anieș”, care este parte a proiectului „ Reabilitare și extindere rețele de distribuție a apei și canalizare în Năsăud, Salva, Sîngeorz-Băi și Maieru; aducțiuni apă potabilă pentru Rebra-Năsăud și Maieru”.

”4,2 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canalizare din orașul Sîngeorz-Băi și comuna Maieru. ste vorba de execuția a 12,7 km rețele de alimentare cu apă, 18,3 km rețele de canalizare, o stație de pompare apă în Cormaia și 2 stații de pompare apă uzată în comuna Maieru. La finalul acestei investiții 865 de locuințe din Sîngeorz-Băi vor fi racordate la rețeaua de apă și 1.549 de locuințe din Sângeorz-Băi, Maieru și Anieș,vor fi racordate la rețeaua de canalizare”, a precizat președintele CJ Radu Moldovan.

Proiectul este cofinanțat din fonduri europene (76,97%), bugetul de stat (11,77%), bugetul local (1,81%) și contribuție SC Aquabis SA (9,45%) .

Acest contract a avut o valoare estimată de 21.157.687 lei fără TVA, fiind adjudecat la valoarea de 16.575.021, 72 lei (fără TVA). Lucrările vor fi executate de către Antrepriza de Reaparatii și Lucrări Cluj SA (ARL Cluj).

Obiectivele principale ale acestui contract de lucrări se împart după cum urmează:

Pentru orașul Sîngeorz-Bă: rețele de alimentare cu apă – 9.144 m în Sîngeorz-Băi și 144 m în Cormaia, rețele de canalizare menajeră 12.673 m, 52 cămine de vane de sectorizare și închidere, 80 hidranți de incendiu, un număr de 865 branșamente de apă individuale, o stație de pompare pentru alimentare cu apă în Cormaia, 1.063 racorduri canalizare și 373 cămine de vizitare

Pentru Maieru și Anieș: rețele de alimentare cu apă 3.428 m, rețele de canalizare menajeră 3.676 m în Maieru și 2.045 m în Anieș, rezervor acumulare 900 mc, 2 stații de pompare apă uzată, un număr de 486 racorduri canalizare și 184 cămine de vizitare.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cacarau

  Felicitari cz se face in judet. La Bidttita pluviala este in canalizare iar la fiecare ploaie mare iese buda in case. La furtuna mare csre a fost toate masinile ISU SI AQUABIS erau la bloful lui Negrea de pe Lucian Blaga scoteau apa. Noua ne a cam sarit randul.FELICITARI ISU SI AQUABIS. TRAIASCA BISTTITA EUROPEANA.

  (0)
 2. Bustritean

  Domnilor, dar la Bistrita pe cand vedem niste investitii pentru reabilitarea retelei de canalizare. Este jale cu reteaua asta veche.
  Ar trebui sa va concentrati si pe reabilitare si redimensionarea retelei de canalizare din Bistrita.
  Ne este teama la fiecare ploaie !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.