Continuă telenovela procedurilor pentru desemnarea unui nou operator de salubritate

Holistic

Consiliul Local Bistriţa este convocat în şedinţă extraordinară luni 26 martie, ora 14.00. Pe ordinea de zi a ședinței CL se află un proiect de hotărâre privind avizarea modificărilor/remedierilor aduse documentației de atribuire prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare și transfer al deșeurilor municipale, inclusiv deșeuri periculoase din deșeuri menajere și managementul Stațiilor de transfer și al Centrelor de colectare din județul Bistrița- Năsăud, conform Deciziei CNSC nr. 437/C2/113 din 20.02.2018.

Decizia CNSC la care face referire proiectul este următoarea:

 

Prin proiectul de hotărâre se propune avizarea de către Consiliul Local a Studiului de Fundamentare actualizat precum și a modificărilor aduse Documentației de atribuire prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, conform Deciziei CNSC şi încredințarea mandatului special pentru reprezentantul municipalității, administratorul public George Avram, să voteze în cadrul a Adunării Generale a ADI Deșeuri, în vederea aprobării documentaţiei de atribuire modificate.

Contractul de achiziţie publică nr. 1908/02.09.2016 a serviciului public de salubrizare respectiv ”Activitatea de colectare, transport şi transfer al deşeurilor municipale, inclusiv managementul Staţiilor de Transfer şi al Centrelor de Colectare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud”, încheiat între ADI Deșeuri Bistriţa-Năsăud şi SC Supercom SA București, a fost prelungit cu încă trei luni, prin al șaselea act adițional.

Procedura de atribuire a contractului de concesiune a serviciului către un nou operator este  din nou suspendată. CNSC a admis cererea de suspendare formulată de SC RER Sud, care se poate prelungi în instanță, după ce Consiliul Județean a lansat procedura de licitație pentru desemnarea unui nou operator.

Anul trecut, procedura a fost suspendată la decizia instanței în urma sesizărilor făcute de unele firme de salubritate. Documentația a fost refăcută, urcată pe SEAP, dar au apărut noi contestații.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Nelu cumintelu

  Bun,e cel mai bun moment sa fie desemnat Avram gunoier sef din nou, salariu de 2000 lei +spirtoase la discretie si e rezolvata.

  (0)
  • Nelu cumintelu

   P.S. Dle.Balan, mergi pe 26 martie la sedinta CL? Ai grija cu militienii…

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.