Continuă reabilitarea termică a blocurilor. Ce le-a cerut Cristian Niculae constructorilor

Holistic

Peste o sută de blocuri din Bistrița au fost reabilitate termic până acum, iar până anul viitor numărul lor va crește în așa fel încât 7200 de apartamente vor plăti facturi mai mici la întreținere, spune viceprimarul Cristian Niculae care a discutat cu unii locatari dintr-un bloc de pe strada Rodnei care s-au declarat mulțumiți că ”au făcut economie la factura de gaz cu peste 100 de lei pe lună”.

”Continuăm munca pe șantierele de anvelopare termică a blocurilor.

Bistrița este campioană în acest sens numărul blocurilor reabilitate până acum ajungând la 115, cu un total de 6250 de apartamente, mai avem în licitație pentru lucrările de execuție încă 24 de blocuri ce însumează 980 de apartamente, astfel că anul viitor vom avea finalizate 139 de blocuri cu un numar total de aproximativ 7200 de apartamente reabilitate termic.

Anvelopare termică înseamnă:

 • facturii mai mici pentru bistrițeni la încălzirea locuințelor cu 30-35%;
 • un oraș mai frumos prin înnoirea și zugrăvirea fațadelor acestor blocuri;
 • reducerea emisiilor de carbon și implicit a poluării atmosferice prin folosirea unei cantități mai mici de combustibil pentru încălzirea locuințelor.

Am verificat astăzi câteva șantiere în lucru pe străzile General Eremia Grigorescu, Aleea Spătarului, Vasile Lupu și Aleea Plopilor, am discutat cu constructorii și le-am cerut să facă lucrări de calitate și să mențină în permanență curățenia în zona șantierelor.

Pe strada Rodnei am întâlnit locatari mulțumiți, ce au trecut deja peste o iarnă cu blocul reabilitat termic și mi-au mărturisit că au făcut economie la factura de gaz cu peste 100 de lei pe lună. Aceste proiecte realizate pe fonduri europene, dar și cu un efort consistent din bugetul Municipiului Bistrița pentru cofinanțarea proiectelor, sunt măsuri concrete luate pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor, cu un impact major în comunitatea noastră”, a scris viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • mitru si moneda nationala

   Mitru, tu nu intelegi valoarea de 1 milion!
   1 milion de lei inseamna peste 210 000 de euro!

   (6)
 1. Narcis

  Orașul arată foarte foarte frumos cu blocurile reabilitate și sunt tot mai multe la care se lucrează! Văzut din turnul Bisericii Evanghelice este minunat! Și blocurile si clădirile reabilitate schimba mult imaginea orașului.

  (-12)
 2. Ioana

  A fost un efort financiar mare din partea primariei Bistrita, dar ne-a scutit pe noi cetatenii de niste bani. Pentru noi, pensionarii orice banut conteaza. Am facut economie atat la factura de gaz cat si la suma de bani pe xare ar fi trebuit s-o platim pentru izolare. Este un lucru foarte bun. Nu toata lumea si -ar fi permis sa scoata din buzunar atatia bani odata si sa izoleze blocul. Eu ma declar multumit.

  (-17)
  • Bistritean

   @Ioana, hotaraste-te. Daca esti multumit ar trebui sa te cheme Ioan. Postac de seviciu, ai grija la ce pseudonim iti alegi, ca te dai de gol

   (17)
 3. Criana

  Facturi scazute, cu sume cinsiderabile, aspectul orasului inbunatatut, blocurile noastre sunt acum atat de frumoase,nu pot sa spun decat un MULTUMESC administratiei pt acest proirct .
  Multi bani pt asa ceva !

  (-21)
 4. bondaru™

  Sa vina sa vada vicele ce lucrari de mantuiala s-au facut in Piata Morii la blocul 56!
  Cand am discutat cu constructorul si le-am spus ce probleme am gasit. (strangeau deja schelele) a zis ca sunt retusuri si le fac zilele urmatoare. Si ghici, zilele urmatoare au disparut cu totul, si schelele si constructorii, binenteles fara sa faca nimic din ce le-am semnalat ca si probleme.
  Pacat ca nu se pot pune la comentarii si poze (pentru cei de la ziar – daca doriti va pot trimite pentru un articol cu „Cat de bine s-au realizat lucraile de reabilitare termica”):
  – glafuri la geamuri prost montate sau deloc, ondulate, cu panta de scurgere a apei spre geam nicidecum spre exterior (initial am avut glafuri foarte bine montate si foarte bune calitativ, care binenteles ca le-au demontat)
  – glafuri nemontate la unele geamuri
  – poliestiren lipit pe langa geamuri si netencuit (in special in zona teraselor – poti baga mana intre poliestiren si peretele blocului- spaletii de geam neterminati)
  – tevile prevazute din constructie pentru scurgere a apei pluviale de pe terasele de la bloc, infundate/ blocate cu tencuiala decorativa sau nemontate (le-au scos tevile si nu le-au mai montat la loc)
  – in unele locuri unde nu este direct vizibil au dat doar cu lavabila fara sa mai puna poliestiren si tencuiala.
  Sunt curios daca eu ca si proprietar voi fi contactat sa semnez de receptie a lucrarilor?
  Sunt curios cine a fost dirigintele de santier desemnat din partea primariei si daca el a semnat buna executare a lucrarilor ?
  Dar ce mai conteaza aceste mici amanunte? Ce conteaza ca sunt lucrari facute prost, cu materiale de proasta calitate si cu bani multi?
  Important este sa avem multe poze si sa raportam realizari!

  (18)
  • Antimafia

   Câteva sfaturi pentru cei aflati in situatia dvs:

   – Transmiteti primariei Bistrita o sesizare SCRISA (la care să primiti număr de inregistrare de la registratura primăriei) in care sa specificați toate nemultumirile dvs. privind lucrarile efectuate (puteti atasa si fotografii) si sa rugati sa va anunte data la care se va face receptia si sa nu cumva sa admita receptia fără remedierea problemelor pe care le prezentati;

   – Vizitați-i la primărie pe functionarii ce se ocupa de aceste investitii. De la ei veti putea afla si cine e dirigintele de santier. Functionarii de acolo vor fi amabili, deschisi… vă vor asigura de sprijinul lor… dar să nu aveti incredere 100% in vorbele (promisiunile) lor, ci sa urmati și restul sfaturilor!

   – Vorbiti cu presedintele asociatiei de proprietari, prezentati-i problemele si cereti-i sa nu semneze receptia fara remedierea problemelor și sa va anunte si pe dvs. cand e data receptiei. Puteti face chiar si o sesizare scrisa catre asociatia de proprietari.

   – Toti vecinii/proprietarii din bloc sa fiti uniti, adica sa trimita mai multi sesizari SCRISE și sa faceti tot posibilul sa participati la receptie in număr cât mai mare iar acolo sa aveti o pozitie comuna.

   Succes!

   (0)
 5. Intrebare

  Casa mea nu o izoleaza?
  Si eu platesc impozit mai mare ca cei de la blocuri care sunt proprietati private .

  (15)
 6. citizen

  Mda, o gramada de p(r)ostaci analfabeti care ridica în slavi conducerea partidului….
  Bine ca sunt izolati…. din ce în ce mai izolati….

  (14)
 7. Nea Ion

  Cer scuze ca n-am citit tot artocolul,dar incerc sa ghicesc raspunsul la intrebarea din titlul,,ce le-a cerut vicele constructorilor?”Eu banuiesc ce,dar nu stiu cat,daca e acelasi procent ca a sefilor,sau la vice e mai mic.Toti (presedinte,prim-ministru,ministrii. ) in public cer una,dat in privat cer alceva,ca deh viata si functia sunt scurte…..
  PAREREA MEA!

  (14)
 8. Bistritean

  De ce trebuie cetățenii din cartiere si nu numai sa plateasca din taxe si impozite creditele pentru cofinantarea de anvelopare termică a unor proprietati private? Daca erau școli, grădinițe, spitale, etc era normal dar nu e corect sa plateasca toti pentru asa ceva….sunt proprietari care isi vand mai scump apartamentele la nevoie!

  (8)
  • I. Alexa

   Special pentru dl vicepreședinte Niculae: a) izolare finalizată cu cinci luni întârziere pe str. Eminescu nr. 3; b) interveniti personal pentru ridicarea resturilor de componente de la schele ! c) curățati si igienizați teritoriul public din jurul blocului pentru revenirea la circulația normala a publicului si mai ales a autoturismelor! Împliniti URGENT aceste cereri si ii veți face fericiti, după un an de stres, pe beneficiari! Nu ma interesează din ce partid faceți parte! Indepliniti-va responsabilitățile din fisa postului si controlați la sânge subalternii si firmele care executa lucrările de reabilitare termică a blocurilor! PS. Știați ca in Japonia după finalizarea construcției unui bloc la inaugurare exista deja iarba verde si straturi cu flori in jurul lui?… Sanatate tuturor! La buna vedere!

   (8)
 9. ...

  Poza în care vorbește „nea” cu constructorii, nu e la blocul de pe strada General Eremia Grigorescu?
  Am trecut pe acolo recent și era tot polistirenul tras jos de pe bloc,la baza schelelor era un morman de polistiren iar pe strada printre mașini plin de biluțe de polistiren expandat.
  Se vedeau punctele unde a fost lipit polistirenul pe bloc în sus.
  Cine e responsabil și cine plătește paguba în cazul ăsta?
  ….
  Scuzați, mi-am amintit cine plătește paguba… Autoritățile locale, din banii lor pe care ii cresc acolo în primărie în ghivece… Cum in Bistrița nu se plătește nici un fel de taxă sau impozit, primăria a găsit o metodă sa crească bani în ghivece și sunt doar ai lor și îi cheltuie cum vor ei.
  Asa ca să nu se mai trezească vreun postac sa comenteze de ce nu beneficiază toți de astfel de izolații, ca banii sunt ai primăriei nu ai bistrițenilor…

  (3)
 10. Balan Marius-Horea

  Studiu pt. DNA. Este normal ca cetatenii care platesc taxe sa suporte cofinantarea altor proprietati private ? Cei care stau la case in mod normal isi fac singuri anvelopari fara sa primeasca un leu de la administratie.

  (4)
 11. I. Alexa

  La 24 de ore de la semnalele concrete privind grămezile de schele metalice din fata Bl. Nr. 3, sc. A-B, neridicate de firma de reabilitare termică, adresate dlui Cristian NICULAE, viceprimar al Municipiului Bistriţa, anunţ public că ele au fost ridicate. Aleea este liberă pentru circulaţia şi parcarea maşinilor din zonă! Mulţumesc dle viceprimar! Pentru acest lucru acord nota 5 (cinci). De ce nu o notă mai mare? Pentru că: 1) zona NU a fost curăţita complet de molozuri, 2) cablajele vechi de TV şi internet nefuncţionale NU au fost îndepărtate de pe faţada blocului, 3) marcajele rutiere şi de repartizare a parcărilor NU au fost realizate, 4) interfoanele de la scări NU au fost racordate la apartamentele locatarilor; 5) schelele rămase de zidurile blocului sugerează că NU au fost finalizate toate remedierile din contract.
  Pentru cei interesaţi mai fac unele precizări: a) Urmare a OUG nr. 114/2018, NU vor scădea aşa mult plata facturilor la gaz, în condiţiile în care preţul lor creşte; b) arta conducerii unui serviciu public e complicat, şi în situaţia data şeful responsabil ar fi trebuit să rezolve rapid şi profesionist toate aspectele sesizării; c) am cerut public rezolvarea acestei situaţii în calitate de cetăţean al Bistriţei care şi-a achitat în totalitate taxele şi impozitele; d) înţeleg că firmele de construcţii care efectuează izolările termice NU au suficienţi şefi de şantiere şi muncitori calificaţi…
  PS. Comentariul zilei: 1) “Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți, ca să ai inițiativă, trebuie să te simți un om liber, care pune problemele orașului, ale țarii, ca făcând parte din agenda lui, se implică, ia atitudine, acționează. Acest fel de comportament nu este încurajat într-o colonie, de aceea vedeți în România turmele de nesimțiți cu ochii în smarturi… Treziți-vă, luați atitudine, acționați, nimeni nu o să vă curețe canalele sociale și politice, ca să se evacueze murdăria umană! – Radu-Costin ŞTEFĂNESCU. 2) Mesajul unei fetiţe de 12 ani pe Twitter, ca urmare a unei iniţiative cetăţeneşti spontane de curăţare a canalelor, după o ploaie torenţială:” Dacă se întâmplă ceva, luați atitudine, acționați, nu mai stați ca niște zombi cu ochii în smarturi”.
  Sănătate tuturor! La bună vedere!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.