Gabriel Lazany a luat concursul pentru funcția de manager al SJU Bistrița

Holistic

(FOTO) Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a organizat un nou concurs pentru postul de manager (persoană fizică), după ce în luna iunie dosarele candidaților au fost respinse.

Un singur candidat a depus dosar pentru a participa la concurs, managerul interimar Gabriel Lazany, în trecut director administrativ.

Etapa eliminatorie, de verificare a candidaților referitor la îndeplinirea condițiilor cerute, a avut loc în 26 septembrie. Gabriel Lazany a fost declarat admis.

Susținerea și evaluarea proiectului de management, pe baza temelor-cadru, s-a desfășurat marți 10 octombrie. Planul de management susținut de Gabriel Lazany se intitulează ”Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Mai multă casă, mai puțin spital” și are în centrul său, ca problemă prioritară, obiectivul ”Extinderea, modernizarea și dotarea secției de ATI”.

Cu 9,47 la interviu (9,45 – evaluarea proiectului de management, 9,49 – evaluarea abilităților manageriale), Gabriel Lazany a devenit noul manager plin al SJU Bistrița.

Reamintim că doi candidaţi au intrat în luna iunie în cursa pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ocupată până la sfârșitul lunii respective de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, care a ieșit la pensie: directorul administrativ Gabriel Lazany şi Camelia Maria Ştefănuţ, consilier superior la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, însă comisia de concurs le-a respins amândurora dosarele, iar contestațiile au fost respinse. Manager interimar a fost numit, până la finalizarea unui nou concurs, Gabriel Lazany.

 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cristi

  bravo lui. dar sa faca ceva cu serviciu – upu- ca sa nu mai tina acolo pensionarii de la 11… 12 ore in sus pana vine preamaritul doctor ca sa ii verifice….

  (0)
  • Mosu

   Imi pare rau sa o spun, dar daca a rezistat acolo 11-12 ore, inseamna ca nu era o urgenta. Putea merge in Policlinica sau la medicul de familie. UPU= unitate de primiri urgențe.

   (0)
 2. Marius Nicolae Pop

  Stimatilor, vorba cantecului: „”Poti s-alergi de unul singur si sa ajungi pe locul doi!”‘ mi se pare V Seicaru! Exista un punctaj sau o nota minima sub care esti declarat respins , cazut, etc. Asa ca, acesta a fost un concurs adevarat! Felicitari , domnule Lazany! Cu respect, MNP

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.