Concert eveniment la Sinagogă: Sanda Weigl, Lucian Ban, Mat Maneri

Holistic

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Societatea de Concerte, vă invită la Sinagoga Bistrița, la concertul ”Lost in the Stars – the Music of Kurt Weill“, care va avea loc sâmbătă 24 noiembrie, ora 19.00.

Pe scenă vor urca Sanda Weigl – voce, Lucian Ban – pian și Mat Maneri – violă.

”Lost in the Stars” prezintă muzica celebrului compozitor Kurt Weill și cântece aparținând expresionismului german, într-o interpretare de excepție a cunoscutei cântărețe Sanda Weigl, acompaniată de Lucian Ban la pian și Mat Maneri, figură reprezentativă a jazz-ului newyorkez. Cântece din ”Opera de trei parale”, ”Înălțarea și căderea orașului Mahagonny” și alte bijuterii semnate de Weill sunt original reinterpretate într-un spectacol care îmbină cabaretul, muzica clasică avangardistă din secolul al XX-lea și jazzul experimental din New York.

Sanda Weigl, plecată din România de mai bine de o jumătate de secol și stabilită la New York, este nepoata marelui Bertolt Brecht.

Născută la București, Sanda Weigl a reușit să scape de persecuția politică a regimului comunist din România fugind, împreună cu familia ei, la Berlin, unde s-a întâlnit cu singura rudă supraviețuitoare, Helene Weigl, văduva lui Bertolt Brecht și director al ansamblului Berliner. Sanda a fost interesată de tradiția Brecht/Weill, întâlnindu-se cu Lotte Lenya și studiind cu Helene. Sanda Weigl a făcut parte dintr-o populară trupă rock din Germania de Est. Odată cu mutarea la New York, la începutul anilor 90, ea a cântat interpretări ale muzicii țiganilor români, muzica lui Edith Piaf și Marlene Dietrich, precum și cântecele lui Brecht/Weill și ale erei Weimar, primind recunoașterea criticii în Statele Unite, Mexic, Polonia, Germania, Austria, Israel și în România.

Mat Maneri, nominalizat la Premiile Grammy, și pianistul Lucian Ban colaborează de la ”Enesco Re-Imaginat”, un îndrăzneț Octet al unora dintre cei mai buni improvizatori din New York, dedicat reinterpretării genialului compozitor dintr-o perspectivă de jazz. Cei doi au un program încărcat de turnee, de ambele părți ale Atlanticului.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • subiect tabu

   romanii inca fug si se dezic de subiecte de acest fel…
   SI EU AM VRUT SA OCUP UN POST FOARTE BINE PLATIT DE LA PRIMARIE , AM DEPUS DOSARUL DAR AM FOST DESCALIFICAT CA NU AM ANEXAT DIPLOMA DE STUDII….
   ACUM VREAU SA DAU IN JUDECATA PRIMARIA PENTRU DISCRIMINARE …AM O PROTEZA LA PICIORUL STANG!
   (in Romania … romanii inca fug de unele „cuvinte”… ex. evreu… tigan… securitate… terorist…sex anal… masturbare… )
   niste perversi!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.