Complexul Wonderland, pustiu în timpul verii. Cum vrea Primăria Bistriţa să anime zona

Holistic

În Complexul sportiv şi de agrement Wonderland, deocamdată animat vara doar de avioanele ultrauşoare care decolează şi aterizează pe Aerodromul Unirea, Primăria Bistriţa intenţionează să amenajeze un parc. Acesta se va întinde pe aproximativ 70000 mp şi va avea vegetație dispusă în stil peisager, realizată din cât mai multe specii astfel încât să asigure o importanţă botanică, forestieră, peisagistică, didactică și social-culturală.

Deocamdată, municipalitatea este la faza în care caută un proiectant care va trebui să delimiteze circulaţia pietonilor de cea a bicicliştilor, să prevadă  mobilier urban de joacă și odihnă, dar şi panouri de informare. În tema de proiectare, municipalitatea a prevăzut construcţii pentru expoziţii, activităţi culturale, spaţii pentru spectacole şi biblioteci în aer liber, pavilioane cu utilizare flexibilă sau cu diferite tematici locuri destinate activităţilor sportive, alimentaţiei publice şi comerţului, grupuri sanitare, spaţii pentru administrare şi întreţinere, parcări.

Vor fi plantaţi arbori din categoria foioaselor şi coniferelor, iar pe suprafețele libere va fi gazon sub formă de rulori sau semănat, prevăzut cu sistem de irigare.

Pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Amenajarea parc în cadrul complexului sportiv și de agrement Unirea-Wonderland” municipalitatea a alocat peste 60.000 de lei fără TVA. Procedura de atribuire a lucrărilor de proiectare e în desfăşurare.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. spaniolul

  Aerodromul chiar arata foarte bine,iar activitate am vazut ca este,felicitari, este un plus pentru Bistrita

  (-1)
 2. adi

  Odihnitilor de la primaria Bistrita li s-a propus amenajarea unui parc de ciclism pe dealul Cocos, care nu doar ca ar face profitabil telescaunul pe timp de vara dar ar fi si o oportunitate foarte buna de a promova atat sportul cat si zona partiei. N-au fost de acord, n-ar renta, desi exista nenumarate statiuni care iarna functioneaza ca statiuni de ski si vara ca parcuri de ciclism si atrag in fiecare an mii de turisti.
  In schimb n-au nicio problema sa mai arunce cateva sute de mii de euro catre prietenii lor cu firme de constructii, ca sa mai puna niste borduri si pe Dealul Cocosului, ca sa poata oameni sa mearga si sa stea degeaba, ignorand complet nevoile reale ale bistritenilor.
  Lipsa de interes pentru sport si pentru o viata sanatoasa a acestor edili reiese nu doar din forma fizica groaznica in care sunt majoritatea, dar si din lipsa de interes pe care o arata fata de activitatile de acest gen.
  Sa le fie rusine.

  (1)
  • Bunuca

   Pai la primar ii trebuie studiu de fezabiltate…ca nah de unde sa mai ciordeasca niste bani . Baietii cu bicicletele ar vrea sa faca ei parc….dar daca nu dau o spaga la primar, clar ca nu are interese Cretolinul.

   (1)
 3. EVA

  Adica Bla Bla Bla…
  Si iarasi banii nostri..
  Oare de unde se mai poate Fura?..
  De ce nu s_au gandit la asta cand au facut partia?? Gandim cu C..u..ajungem sa rada toti de noi..:(

  (1)
 4. Ioan

  Ce să faci acolo in pustietate Drumul prost plin de praf, iluminat stradal lipsă, zona este plină de moloz și gunoaie (asta unde a fost poligonul militar).Apoi câinii de la stanile de oi.O zonă fără prea mare interes .Păcat că dacă cineva avea puțină orientare se putea face ceva atractiv pt Bistrițeni.

  (1)
 5. Radu

  In sfarsit o idee buna. Daca nu fac acum parcuri in 10 ani zona va fi îmbâcsitã de blocuri/case! Atunci mai poate darama cineva blocuri sa faca parcuri?

  Singurul dezavantaj e ca beneficiile acestui proiect se vor vedea doar in 10-15 ani… ca nu cresc copacii asa de repede.

  (-1)
  • bondaru™

   Raducule, sa vezi ce benficii erau daca primaria amenaja padurea Codrisor ca si parc! Aproape de centrul orasului, ( nu trebuie lumea sa schimbe doua autobuze sa ajunga acolo) raul Bistrita trece pe langa, care, binenteles are niste maluri deosebite,” frumos amenajate” ca si zona de promenada. Ceva de vis!

   (1)
  • citizen

   în padurea Codrisor or sa amenajeze o centura de toata frumusetea, acolo atractia o sa fie centuristele alea misto care fac trotuarul pe centura veche.
   o sa fie ceva de vis…..

   (1)
  • Rabinul

   Te-ai trezit mortaciune? Acuma ai treaba si cu aerodromul? Te pomenesti ca sunt si acolo insecte rare si astia cu avioanele le omoară!

   (-1)
 6. Sorin P

  Interesant si oarecum „jignitor“ ca toate amenajäriile se fac in partea de sus al orasului. Zvonuri gen „se amenajeazä bazä de agrement SPA pe fosta groapä de gunoi“…se aud de ani de zile, din päcate zvonuri doar. Posibil ca azi-mäine sä se auda ca se face, dar tot in partea de SUS al orasului, iar partea de jos tot un fel de „periferie al orasului“ rämäne. Oare pe motiv ca este amplasatä statia de epurare in zona de jos sä fie consideratä färä valoare zona respectivä???

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.