Codul Administrativ, neconstituțional. ”Un prim pas în eliminarea pensiilor speciale”

Holistic

Pensiile speciale ale primarilor sunt neconstitutionale. CCR a admis obiecția de neconstituționalitate depusă de opoziție. Sesizarea a fost semnată de 28 de deputați USR, 13 deputați PMP, șase deputați neafiliați și trei deputați PNL. O obiecție similară fusese depusă și de președintele României, Klaus Iohannis.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în luna iulie proiectul Codului administrativ, cu 175 de voturi „pentru”, 33 „împotrivă” şi 15 abţineri. Legea prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate, precum şi faptul că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

”Codul Administrativ a fost declarat neconstituțional în integralitate de CCR! Obiecţia de neconstituţionalitate a fost admisă. Un prim pas in eliminarea pensiilor speciale!” – deputat PMP Ionuț Simionca.

”Prin sesizarea înaintată Curții Constituționale am arătat că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul administrativ, împotriva căruia am votat, încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Judecătorii Curții Constituționale au decis că prevederile Legii privind Codul administrativ al României sunt neconforme cu Legea fundamentală a României” – deputat USR Cristina Iurișniți

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.