Avertizare de ploi și vijelii în Bistrița-Năsăud

Holistic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată valabilă la nivelul întregii țări de marți 2 august, ora 18.00, până miercuri 3 august, ora 18.00.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaţilor Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali, în estul şi sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 şi izolat 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Conform prognozei pentru perioada 1-14 august, în Transilvania vremea se va răcori şi, în jurul datei de 3 august, maximele diurne vor scădea spre 26 de grade, iar pe 4-5 august minimele vor fi de 13 grade, în medie. În weekend regimul termic va creşte uşor şi, până la sfârşitul celor două săptămână de prognoză, nu vor mai avea loc variaţii de temperatură, valorile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 16 grade. Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 2 şi 3 august, când izolat se pot înregistra şi cantităţi de apă mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va creşte după data de 7 august.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.