Coafură spectaculoasă realizată de un elev de la Liceul de Servicii Bistriţa

Holistic

(FOTO) Tinerii care învaţă meseria de hairstilişti la Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa au aspiraţii înalte legate de această profesie. Spre exemplu Robert Kertesz, elev în clasa a XI-a la liceu, vrea să urmeze o academie de profil şi să coafeze manechine ce defilează pe podiumuri de modă.

„Este o meserie care mă pasionează şi cred că mă şi reprezintă. După ce termin liceul vreau să fac o facultate, iar apoi vreau să mai fac o şcoală ca să devin maestru. Ca să fii în pas cu moda trebuie să te pregăteşti şi să ştii tendinţele care apar, iar pentru ca să devii maestru e un drum de parcurs. Eu personal mi-aş dori să pot ajunge să aranjez părul manechinelor care defilează pe podiumuri la prezentări de modă şi pentru şedinţe foto fiindcă mereu încerc să fac ceva mai diferit faţă de ce este acum şi să ies în evidenţă cu stilul meu propriu de coafuri”, a spus Robert.

La concursul pe meserii organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu BES România, Robert a reşit să iasă în evidenţă aranjând părul unei colege într-un mod spectaculos de-a dreptul.

  

Tânărul a fost remarcat de altfel de Anca Ionescu, director la Academia BES, care i-a admirat „opera”.

În afară de priceperea de a aranja părul, Robert s-a dovedit şi un bun sfătuitor pentru fete: „Anul acesta se poartă blond platinat, dar nu îl recomand oricui. Depinde şi de tenul pe care îl are fata respectivă. Pentru zi de zi aş recomanda părul scurt dacă persoanele au o faţă care să se potrivească cu această tunsoare şi la fetele cu părul mai lung buclele lejere, arată aranjate, dar în acelaşi timp şi foarte bine”.

Robert Kertesz s-a dedicat întru totul meseriei pe care şi-a ales-o după ce, de curând, şi-a pierdut mama, în prezent locuind cu o soră a lui, bolnavă şi ea. Ca să facă rost de bani, el aranjează părul celor care au încredere în talentul lui şi îl caută acasă, iar la şcoală exersează cu ajutorul colegelor.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.