Cine spune că avem dreptul să ştim ce consumăm. La cererea sa, Comisia Europeană face verificări

Holistic

„Suntem o ţară în care se vând produse alimentare cu dublu standard”, a spus europarlamentarul PNL Daniel Buda, revoltat că, ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu a vrut să le comunice reprezentanţilor României la Bruxelles care sunt aceste produse. În schimb, Comisia Europeană a alocat bani şi va face propriile verificări, după care va aplica sancţiuni.

„Eu ca şi consumator sunt revoltat de acest lucru fiindcă am dreptul să ştiu ce consum până la urmă. Comisia Europeană a înţeles că e o problemă şi a alocat resurse financiare pentru a se face verificări şi cercetări în statele membre, împreună cu instituţiile abilitate din statele membre, sub coordonarea unei structuri la nivel european. După aceste verificări se va veni cu propuneri de sancţiuni mult mai stricte pentru astfel de situaţii. S-a discutat în Parlamentul European inclusiv despre calitatea duală a maşinilor care se vând pe piaţa din est şi din vest. E o chestiune despre care s-a discutat, nu e o poveste inventată de noi”, a spus europarlamentarul PNL.

Daniel Buda este raportor al Comisiei Europene pe acest subiect.

„În urma demersurilor pe care le-am făcut eu şi alţi colegi, din păcate cu prea puţin suport din partea Guvernului României, fiindcă ne-a bagatelizat ministrul Daea, iată că s-a demarat acest proces de verificare pentru a se constata, în mod exact, dacă vorbim într-adevăr şi în ce limite, de o calitate a produselor care se comercializează în estul Europei comparativ cu vestul continentului. E o problemă la nivel european şi aici nu trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare. Altfel vom deveni o ţară în care alţii îşi vor desface produsele şi e păcat de potenţialul pe care România îl are, dar avem acest tren, al fondurilor europene. Acesta nu va mai fi la fel de bine garsinit şi după 2020”, a spus europarlamentarul.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.