Cine poate face sondaje la ieșirea de la urne

Holistic

Biroul Electoral Central (BEC) a decis acreditarea Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupului de studii socio-comportamentale – Avangarde pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. Sondajul va fi efectuat la nivel național.

„Având în vedere cererea de acreditare pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne, în data de 26 mai 2019, la nivel naţional, formulată de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 607/C/BEC/PE/2019 din data de 07.05.2019 și completată prin adresa nr. 626/C/BEC/PE/2019 din data de 09.05.2019, acreditează CURS și AVANGARDE pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, la nivel naţional”, notează BEC în decizie.

Operatorii de sondaje au acces, în baza prezentei acreditări, în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în interiorul secţiilor de votare, au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Yako Yuku Tawa

    Și eu ca persoană fizică nu am voie să fac un exitpoll? Nu am voie să întreb pe toată lumea cu cine a votat? E interzis să vorbești cu oamenii de pe stradă?

    (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.