O celebritate a vizitat în secret judeţul Bistriţa-Năsăud. ”E incredibil de bună mâncarea!”

S-a dus vestea mâncărurilor cu gust pregătite în Bistriţa-Năsăud până peste mări şi ţări. O contribuţie în acest sens are şi o celebitate care a vizitat, vara aceasta, România şi a scris pe Facebook despre experienţa trăită la Bistriţa unde a vizitat „nişte prieteni”.

Cunoscuta actriţă britanică Jacqueline Bisset a postat pe Facebook câteva fotografii din Munţii Bucegi şi a scris următoarele:

„O altă excursie minunată prin România vara aceasta. A început la Bucureşti, apoi în nord, la Bistriţa pentru a vedea prieteni, iar mâncarea este incredibil de bună! Apoi prin Sovata şi Munţii Călimani, prin satele transilvane şi în sud, la Viscri, cu biserica lui fortificată şi la casa Prinţului Charles, acolo în satul liniştit, foarte nepretenţios.

Apoi, din nou în sud spre Sinaia şi în sus, în munţii Bucegi. Nu este foarte distractiv să conduci noaptea, pe drumuri întortocheate şi periculoase, dar a meritat. Am văzut camioane pline de lemn tăiat ilegal, furat din pădure. Tăierile ilegale sunt o mare problemă în România şi e aşa păcat pentru că au păduri splendide, cele mai naturale şi mari din Europa, pline de viaţă sălbatică şi oxigen pentru întreaga lume, a descris Jacqueline Bisset excursia în România. „Sfinxul şi Babele. Un loc frumos, aerisit”, a completat actriţa.

Jacqueline Bisset are 73 de ani. Cel mai important rol din cariera sa, după cum spune, este cel din „Noaptea Americană”, în regia lui François Truffaut. Filmul a fost recompensat în 1973 cu un Oscar pentru cel mai bun film străin.

Bisset a lucrat cu regizori ca John Huston, François Truffaut, George Cukor şi Roman Polanski. Printre partenerii ei se numără: Anthony Quinn, Paul Newman, Steve McQueen, Nick Nolte, Jean-Paul Belmondo, Kenneth Branagh şi Marcello Mastroianni. A fost nominalizată de mai multe ori la Globurile de Aur.

În 2011 Jacqueline Bisset a fost omagiată la TIFF pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale, iar în 2012 a fost prezentă la Bucureşti la premiera filmului “Undeva la Palilula”, de Silviu Purcărete.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. liviu

    Banuiesc ca nu a mancat in restaurant pe undeva. In Bistrita in mare parte mancarea e mediocra spre slaba. Restaurantele bistritene incearca sa se promoveze cu paste, creveti, fructe de mare. Dar un ciolan cu fasole bun greu gasesti, zamurile sunt fie grase fie lungite rasfierte.

    Chiar curios unde a mers si a mancat bine.

    (16)
  2. Papa Francis

    O fi băut câteva păhărele de pălincă cu slană și ceapă dulce și cu oțâră de brânză Miorițiană…Totuși, cred că vine pe la noi pentru vreun păstor dotat cu care joacă Noaptea Bistrițeană…

    (-1)
  3. Gânditorul de la Hamangia

    N-am ştiut că „Hungarian like villages” se traduce româneşte – satele transilvane, sau poate v-a fost frică să traduceţi ceea ce a scris vizitatoarea plaiurilor noastre, ea chiar a trecut prin câteva sate ungureşti, în drumul spre Sovata. Ar trebui să citiţi gândurile mele postate pe pagina mea de socializare şi aţi înţelege şi dumneavoastră la ce m-am referit, când i-am amintit lui Oreste Teodorescu, ce a zis Neagu Djuvara despre istoria poporului nostru.

    (4)
  4. Adrian

    Jacqueline a fost intr-o vizita privata in Bistrita, si nu pentru prima data. Nu a mancat niciodata la restaurant, doar la casa prietenilor unde a stat 5 zile. Nu mai trageti concluzii fara sa va documentati inainte.

    (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.