Ce străzi vor fi asfaltate anul acesta, din bordură în bordură, cu 1,2 mil. euro

Holistic

47 de străzi din Bistrița au fost prinse într-un program de reabilitare, prin asfaltarea din bordură în bordură, în cursul acestui an.

”Știm că există nemulțumiri cu privire la starea infrastructurii rutiere, pe majoritatea străzilor nu s-au făcut lucrări de investiții de 30 de ani, doar reparații curente. Unele străzi sunt foarte afectate de către lucrările făcute în anii trecuți de furnizorii de utilități. S-au reabilitat rețele de gaz pe 82 de străzi, străzile au fost sparte și reparate cum au fost reparate de furnizorii de utilități, practic peticite, nu s-a reparat toată strada ci doar acolo unde s-a făcut șanțul”, a spus într-o conferință de presă viceprimarul Cristian Niculae, care are în subordine Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.

El a declarat că ”în acest an, 47 de străzi vor fi reabilitate prin turnarea unui strat de asfalt pe toată suprafața lor, din bordură în bordură. Pentru ca lucrările să meargă foarte repede, străzile au fost împărțite în șase loturi, din care cinci vor fi scoase la licitație zilele următoare prin Direcția Servicii Publice. Unul din cele șase loturi va fi făcut de Direcția Servicii Publice. Vrem să se lucreze pe mai multe loturi în același timp și am speranța că la începutul iernii aceste străzi vor fi toate asfaltate. Suprafața totală reabilitată va fi de 131.229 mp, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 5,4 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane euro. Sursa de finanțare va fi bugetul municipiului Bistrița. În ședința de buget vom prinde acești bani pentru execuția lucrărilor. În funcție de situație, se va turna un strat mai gros sau mai subțire de asfalt, sunt străzi unde trebuie turnați doar 3 cm, cum este Bd. Republicii, sunt străzi unde bordurile sunt înalte lucru care permite curățarea suprafeței și turnarea de asfalt peste cel vechi, ridicându-se cu 4-5 cm, sunt străzi unde va trebui să frezăm pentru că bordura este mai mică. Unde va fi cazul, vor fi și lucrări de ridicare a capacelor de cămine pentru ca ele să fie la nivelul străzii”.

Străzile au fost alese astfel încât să nu se suprapună cu alte lucrări de investiții, cum ar fi cele prinse în proiectele europene și cele 28 pe care se vor face piste pentru cicliști, acestea urmând să fie asfaltate după realizarea pistelor.

Străzile prinse în programul de reabilitare pe 2019 sunt:

Lotul 1: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir și Drumul Cetății), Vasile Conta

Lotul 2: Ion Luca Caragiale, Lupeni, Mihai Eminescu (între Gheorghe Șincai și Bd. Republicii), Nicolae Titulescu, Piața Mică, Simion Bărnuțiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor

Lotul 3: Andrei Mureșanu (între Năsăudului și calea ferată), Ștefan cel Mare, Ștefan Octavian Iosif, Victor Babeș, Tănase Tudoran

Lotul 4: Arțarilor, Republicii, Ecaterina Teodororiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului

Lotul 5: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între Bd. Decebal și Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului, Zefirului

Lotul 6: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coșbuc, Dogarilor, Grădinilor, Locotenent Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sergent Major Octavian Popa, Solomon Haliță

Viceprimarul a spus că anul acesta încep și proiectele europene care vizează reconfigurarea axei de transport pe str. Gării – Bd. Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului (12 milioane euro) și modernizarea străzilor de pe traseul Liniei Verzi (Calea Moldovei, str. Gen. Grigore Bălan, str. Bistricioarei).

Amenajarea străzii Colibiței se va încheia luna aceasta.

Proiectarea pentru reabilitarea străzii Tărpiului este aproape finalizată. ”Aici am fost întârziați de unele probleme de proprietate, legate de lățimea străzii” – Cristian Niculae.

Anul trecut a fost lansat programul de reabilitare a 20 de străzi care nu sunt cuprinse în alte proiecte și pentru care urmează întocmirea studiilor de fezabilitate. ”Se va face reabilitarea totală, se vor moderniza toate rețelele, se vor reconfigura trotuarele și parcările, inclusiv iluminat public stradal”, a mai spus el.

Șeful Direcției Servicii Publice, Ioan Crețiu, a precizat că, în cazul acestor străzi, au avut loc discuții cu Electrica, Aquabis și Distrigaz pentru a corela lucrările.

”Furnizorii de utilități, dacă au lucrări de făcut, trebuie să le rezolve și după ce ei finalizează aceste lucrări Primăria să înceapă execuția, ca să nu mai pățim ca pe strada Petru Maior, unde s-au făcut lucrări de reparații, dar nu fuseseră rezolvate problemele de utilități și ne-am trezit că apoi au venit și au înlocuit rețelele”, a spus Ioan Crețiu.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. votantu

  uau… vin alegerile… ce se pun trantorii pe treaba… ar asfalta-o si pe mama lor ca sa mai iasa inca odata primari… dupa aia inca 4 ani dospesc… oricum eu n-am uitat ca mi-am rupt masina 30 de ani… asa ca bagati mare… puneti asfalt peste tot ca oricum EU NU VA VOTEZ nesimtitilor.

  (38)
  • Candy

   Pai multe din lucrari sunt incepute de ani buni sau proiectul pt lucrari a fost conceput de ceva timp, nu prea poti zice ca doar acum s-au apucat de ele. Se fac lucrari cand sunt bani si fonduri 😉

   (-26)
  • Zorro

   Da Mihai!!! Vin alegerile… aminteste-ti cand au asfaltat Centura Bistritei – inainte tot de niste alegeri!!!
   Si daca imi amintesc bine, strada Tarpiului (intre Dimitrie Cantemir si Centura) a fost asfaltata tota asa… din bordura in bordura, nu demult… cand s-a deschis sala aia de nunit President… ca au turmat si pe acolo asfalt… acum iar o asfalteaza!!!! Nu ca nu ar fii nevoie… doar tot ei o strica !!!
   Dimitrie Cantemir cred ca e cea mai rea strada din Bistrita… dar nu vad sa fie prinsa….

   (12)
  • radu

   votantule nici sa nu votezi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!stai acasa si umbla prin gropi!!! asa ceva……… pai ce? sunt alegeri la primarie??? vezi sa nu confunzi cumva pe cine si ce alegi!!1 ce oameni domnule!!! ce oameni!!! huoooo! huooo!!! sa nu se asfalteze,!!! sa nu se repare!!! sa nu se faca nimic!!!:::)))

   (-27)
  • Pop Vasile

   am ajuns sa ne laudam cu ceva cu ce scrie in fisa postului ca e de facut….foarte tare …
   Ba baieti….Sunteti platiti cu o caruta de bani sa administrati orasul asta….ca nu o faceti din banii vostrii!!
   Asfaltarea e una din OBLIGATIILE voastre …si vine Tiriluc asta ..sa ne spuna ca o sa faca ceva pentru care e platit…Asta nu inteleg tirilucii astia de la guvernare,din administratie…etc..EI SUNT PLATITI DE NOI SA FACA TREABA…SI SA ADMINISTREZE PROPRIETATEA NOASTRA…asfaltarile ar trebui sa fie reguli nu exceptii…si in nici un caz sa ne laudam cu asa ceva,,,

   (20)
 2. Lorena

  In sfârșit vom avea un oras civilizat cu drumuri la standarde europene. Mult spor in toate administrației locale.

  (-36)
  • Gospodarul

   Daca te pozezi cu toate gropile nu inseamna ca esti gospodar. Bistrita este un oras mediocru, toate strazile sunt ca gospodarii orasului.

   (6)
 3. Anonim

  Dar Strada Morii din Unirea , dar parcarea din Unirea peste drum de Trifan ? Din Unirea asteptati doar voturi si nu faceti nimic pt acest Cartier.

  (5)
 4. Maria

  Ce bine că în sfârșit sunt oameni care chiar fac ceva cu drumurile din orasul asta. De asa oameni e nevoie ! Spor la treaba si multa putere de munca in realizarea proiectelor benefice pentru orasul nostru!

  (-19)
 5. Cetățean

  Dar str Viorelelor? E un dezastru acolo!!
  Dar bani pe impozite ne cereti cu gramada si conditii….lipsa!!!
  RUSINE!!!

  (7)
  • Singerzan Adrian

   Pe Viorelelor ați băgat mașini da nu ați pus o roaba de piatră macar ce sa mai vb de asfalt bine că plătim impozite mari

   (1)
 6. PSN

  Cui sa-i multumim ca ne-a invrednicit cu un astfel de vice (la mai mare) care este hotarat pus pe treaba sa infaptuiasca maretele prevederi ale programului de guvernare ?

  (-5)
 7. gânditorul de la Hamangia

  N-am să fiu ipocrit și mie-mi face plăcere să aud că ”se vor” face niște lucruri bune, dar de prea multe ori s-a folosit această expresie și de prea multe ori m-am convins că planurile de viitor n-au devenit realitate. Voi felicita însă, abia după ce voi auzi expresia ”am dat în folosință atâtea și atâtea lucrări și de calitate bună, rezistente în timp, și mă voi convinge că într-adevăr corespund întru tótul scopului destinat. Deși din cele spuse în cadrul articolului s-ar vedea că s-a ținut cont de toate condițiile care trebuie să preceadă astfel de lucrări, eu stau în expectativă și mă rog Bunului Dumnezeu să apuc și eu să văd o lucrare care să corespundă cu bine cerințelor ”lucrului bine făcut” și abia atunci îi voi felicita cu sufletul curat, pe cei care au plănuit, coordonat și executat niște lucrări destinate să servească adevăratele interese ale tuturor componenților comunității, din resursele financiare ale comunității, ale adevăraților stăpâni, de către angajații plătiți de către stăpâni. Abia atunci să mă întrebați de ce-i felicit, și voi spune ”pentru că merită”, nu vreau să mi se spună că m-am pronunțat prea devreme, ca cel din proverbul cu ”vîndutul pieii ursului de pe gard, când ursul era încă în pădure, viu și nevătămat”. Deci, să sperăm, că totul se va termina cu bine și vom putea să ne bucurăm cu toții, până atunci, SĂ AUZIM NUMAI DE BINE!!! și să așteptăm ce ne va aduce viitorul, atât realiștii, cât și cei care se entuziasmează înainte de vreme, și-i ridică în slăvi pe plănuitorii unor rezultate care s-ar putea să nu apară niciodată, sau poate că da? Întrebarea va aștepta acest răsuns, vom vedea cine a avut dreptate!!!, cei care vom apuca, deoarece ”și orbul a sperat să vadă Brăila, dar înainte să ajungă la marginea orașului, a murit”. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică și nouă SPERANȚĂ ÎN MAI BINE!!!

  (1)
 8. Marius

  Pentru ridicarea nivelui vietii in oras este nevoie de o noua Varianta Ocolitoarea. Incercati si sa faceti ceva nou si util de care sa va puteti eventual sa va legatii numele si nu numai sa reparati ceea au facut alti.

  (5)
  • Cetățean

   Asa am vazut si noi strada Viorelelor. Acum 4 ani a zis ca in 2018 va fi asfaltata. Da’ de unde?!
   Povesti cu pești!

   (0)
 9. Pavel Ros

  Ma gunoaielor ca altfel nu va pot numi dar pana acum nu s-au putut asfalta strazile exact acum cand incepe anul electoral va treziti ,si voi mai oameni cat mai puteti rabda chiar nu va dati seama ca astia isi bat joc se noi ? Sper sa inceapa o revolutie cat de repede prin generatia tanara ca altel romania in urmatorii 20 de ani va fii populata de pensionari si gunoaie(politicieni).

  (4)
  • radu

   draga negunoiule iti dorim din suflet strazi asfaltate de ai tai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   (-5)
 10. Nicula cel mai mare MINCINOS

  Ma MINCINOSULE, o mare parte din straziile acestea ai declarat si anul trecut ca se vor astfalta din bordura in bordura!
  Strada 1 Mai, Serg.Maj.Octavian Popa, St.O Iosif…ai zis si anul trecut ca se vor astfalta, DAR nu ai fost in stare nici sa le peticesti cum trebuie.

  (5)
 11. Votant

  Se pare ca la primaria Bistrita nu sa auzit de Autostrada Nordului sau de Aeroport. Cei din primaria ori traiesc pe alta planeta ori in alt timp.

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.