Ce i-a spus un tânăr din Bistrița, stabilit în Spania, fostului premier al României (FOTO)

Holistic

Un bistrițean stabilit în Spania, în provincia Almeria, a fost vizitat de fostul premier Dacian Cioloș căruia i-ar fi spus că ”se gândește serios să revină în România, să investească acasă, la Bistrița, în sere, dar așteaptă să vadă dacă se schimbă în bine lucrurile la noi în țară – mai putină birocrație, politicieni care să nu fure și care să lucreze pentru oameni”, potrivit unei postări pe Facebook a lui Cioloș, candidat la alegerile europarlamentare din partea Alianței USR-PLUS.

”Alex Rusu e născut în Bistrița, dar a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de 10 ani.

Acum are 28 de ani și e agricultor în provincia Almeria, cunoscută drept cea mai mare concentrare de sere producătoare de legume din Europa.

Alex administrează sere întinse pe 2 hectare, în care cultivă ardei și castraveți.

Este fermier de opt ani. S-a instalat cu sprijin financiar din fonduri europene pentru tinerii agricultori, după ce a făcut un curs intensiv de agricultură, timp de șase luni.

Intenția sa e să se extindă (mai are 10 hectare de sere pe care le dă în chirie, deocamdată, la alți agricultori), pe măsură ce va aduna capital pentru investiții.

Se gândește serios să revină în România, să investească acasă, la Bistrița, în sere, dar așteaptă să vadă dacă se schimbă în bine lucrurile la noi în țară – mai putină birocrație, politicieni care să nu fure și care să lucreze pentru oameni. E gata să investească în țara sa, dar nu vrea să fie nevoit să dea șpagă pentru a face lucruri pe care în Spania le face normal, fără constrângeri sau compromisuri.

Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara. Și e dovada că nimic nu e pierdut dacă redăm încrederea unor astfel de oameni că pot să-și construiască un viitor acasă, într-o Românie la cârma căreia să se afle oameni cinstiți și competenți”, a scris Cioloș.

Alex Rusu e născut în Bistrița, dar a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de 10 ani. Acum are 28 de…

Publiée par Dacian Cioloş sur Mercredi 10 avril 2019

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. ecologistul

  Da tinere se schimba in bine. CCR pregateste albirea dosarelor lu deddy care va fi presedintele cel mai iubit in final al romanilor, avand in vedere cate a patimit dansul fara sa fie vinovat.

  (16)
 2. nicu

  se poate traii si in romania numai ca romanii sunt adevarati parveniti preocuapti sa si impresioneze vecinii de langa ei. daca nu reusesc sa ii impresioneze fug ca potarnichiile dincolo la lucru ca sa se intoarca dupaia asa si sa se dea in stampa in fata lor.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.