Ce este esențial să aibă un televizor în 2019

Holistic

Cu sutele de opțiuni disponibile în ziua de azi, alegerea unui televizor poate părea copleșitoare. Din fericire, numărul mare de opțiuni atunci când cumperi un televizor înseamnă, de asemenea, că există o mulțime de opțiuni grozave acolo, trebuie doar să știi unde să te uiți.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când vei cumpăra un televizor este să stabilești în ce cameră îl vei instala. Acest lucru te ajută să determini care televizor este potrivit, în funcție de spațiul disponibil și de lucrurile pe care le vei urmări pe el. Dacă ai nevoie de un televizor de living, pe care te vei uita la filme, meciuri sau te vei juca, atunci mergi către dimensiunile mari, cu calitate excelentă a imaginii. Dacă ai nevoie de televizor pentru dormitor, un aparat mai mic este ceva mai potrivit. Pentru bucătărie, unde vei asculta știri și vei urmări emisiunile de gătit, nu ai nevoie neapărat de un televizor mare, ci de unul cu difuzoare puternice.

Apoi, vin alegerile mai grele: în funcție de cum vei folosi televizorul și cât de modernă este casa ta, vei avea de ales între televizoare 4K say HD, LED sau OLED. Pe scurt, pentru filme îți sugerăm televizoarele 4K Ultra HD cu HDR sau High Range Dynamic. Pentru sporturi, îți recomandăm un HDTV, dar sfatul nostru este să alegi unul cu o rată de reîmprospătare ridicată pentru a ține pasul cu acțiunile rapide.

Așadar, căutarea unui televizor ar trebui să fie una plăcută, nu o luptă cu detalii tehnice. Deci, îți vom oferi pe scurt o privire de ansamblu asupra principalelor caracteristici TV pe care le poți lua în considerare.

Rezoluție 4K Ultra HD sau HD?

2160p (4K Ultra HD): Cunoscute sub numele de 4K, UHD sau Ultra HD, televizoarele 4K Ultra HD oferă cea mai nouă și cea mai bună rezoluție disponibilă pe piață. Acestea oferă de până la patru ori rezoluția televizoarelor de 1080p și produc imagini extraordinar de clare și detaliate. Acest nivel de rezoluție îți permite să te așezi aproape de ecran pentru o experiență complet imersivă. Un alt avantaj al unui televizor 4K Ultra HD este un interval dinamic ridicat (HDR). Televizoarele de 4K pot reda conținut HDR, iar altele oferă tehnologii suplimentare care au o gamă și mai mare de culoare și contrast cu acest conținut.

1080p (Full HD): Îți va permite să urmărești filmele Blu-ray, conținutul Full HD și toate programele TV la cel mai înalt nivel de detalii. 1080p este de departe cea mai comună rezoluție HDTV disponibilă.

720p (HD): Oferă o imagine HD de calitate pentru emisiuni TV și filme pe DVD și adesea la prețuri foarte accesibile. În general, se utilizează pentru televizoarele mai mici.

LED sau OLED?

Televizoarele LED (diode emise de lumină) sunt cele mai populare tipuri de televizoare de pe piață, oferind o calitate excelentă a imaginii. Televizoarele LED sunt o alegere excelentă pentru toate condițiile de iluminare, în special camere bine iluminate. Ele au adesea profiluri extrem de subțiri, permițând plasarea ușoară în orice spațiu de vizualizare. Televizoarele LED sunt de fapt parte din familia LCD a televizoarelor, cu LED-uri care oferă o lumină de fundal avansată sau iluminare din spate.

Televizoarele OLED (diode organice de lumină) oferă un grad extrem de ridicat de precizie a culorii, un contrast deosebit, unghiuri largi de vizualizare și o imagine care este aproape deloc neclară. Fiecare dintre cele milioane de pixeli este iluminat individual, producând negru intens și o gamă strălucitoare de culori. Tehnologia OLED permite, de asemenea, ecrane extrem de subțiri.

(Advertorial)

Google Ads-sub articol