Câți dintre membrii PSD BN au peste 65 de ani

Holistic

PSD Bistrița-Năsăud are un număr de 6.949 de membri dintre care 13,8% au peste 65 de ani, a spus secretarul executiv al organizației județene, Romeo Florian, la conferința de alegeri de vineri de la Centrul Cultural Dacia.

Potrivit acestuia, în județul Bistrița-Năsăud, PSD are un număr de 313 organizații locale, iar de la conferința precedentă până la cea actuală s-au înscris în partid 101 noi membri.

Au fost radiați un număr de 362, numărul total de membri de partid fiind de 6.949 dintre care femei – 2.182 și bărbați – 4.767.

Între 18 și 35 de ani – 2.186, între 35 și 65 de ani – 3800 și peste 65 de ani – 963.

De naționalitate română – 6.790, maghiari – 142, altă naționalitate- 17, ortodocși – 6.248, catolici – 211, alta 490 – alte religii.

”În continuare avem o problemă și trebuie să recunoaștem, nu neapărat pe Bistrița unde avem activitate la organizația de tineret, să atragem cât mai mulți tineri în organizațiile locale, să vorbim pe înțelesul tinerilor, să-i consultăm, să armonizăm politicile între generații. Trebuie să remediem această tendință ca tinerii să emargă spre alte partide politice”, a spus președintele executiv al PSD BN, Nicolae Moldovan.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dan

  Va rog sa nu mai scrieti ,,membrii” Cu doi de ,,i”. Un membru,doi membri. În toate articolele se regăsește pluralul acestui cuvant scris gresit. Multumesc frumos.

  (-1)
  • Vă rog să nu ne mai corectați dacă nu știți ortografie. Faceți o analogie simplă folosind cuvântul ”oameni” și veți vedea că nu poți scrie la plural ”Câți dintre oameni din PSD”, ci ”Câți dintre dintre oamenii…”. În acest caz, cuvântul e articulat.

   (9)
  • Adriana

   D-nul Dan, vă asigur că, exista cazuri când cuvântul „membri” se scrie cu doi „i”…in titlu e scris corect…

   (0)
 2. Nea Ion

  Au ramas doar 6948,ieri a murit lelea Mariuca,avea 99 de ani si era membra de partid din 1952 de cand a fost obligata,in plus i-au luat si pamantul,iar sotul ei a ajuns in puscarie fiind un element rau intentionat ,cu origini de chiabur. Membri se cheama cei care platesc cotizatia la zi (adica vreo 500) ceilalti ii credeti voi ,,membri” ca ia trecut primarul pe lista ,astfel nu mai primesc ajutor social.
  PAREREA MEA!

  (14)
 3. Dan

  Am dat examen de admitere la UBB Cluj Facultatea de Drept in 1993 din aceleasi subiecte de gramatica din care ati dat si d-voastră çand ati fost declarată admisa la Facultate . Deci chiar ma mir. Sunt câteva excepții care se repeta de 1000 de ori tocmai pt a nu cădea în ,,capcana”.Comparatia cu forma articulată a cuvântului,,oameni” nu se aplica sub nici o forma. Scuze Dacă prof . doctor Mircea Goga greșește atunci imi asum critica . O zi bună.

  (4)
 4. Caragea si ciuma lui

  Într-un organ atât de mare (cum este PSD) încap multe mădulare (membre).
  Așa că nu-i de mirare că ” In patria nostra multae silvae FURĂ (sunt), que bestiis abundant” !

  (1)
  • Dan

   Da , se foloseste forma de plural articulat de ex in cazul in care scrii ,,membrii partidului X , miniștrii guvernului Y „. Eu comentam doar respectivul context. Merci.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.