Câţi delegaţi are PNL Bistriţa-Năsăud la congres şi cu cine vor vota

Holistic

Filiala judeţeană a PNL Bistriţa-Năsăud a stabilit, în şedinţa Colegiului Director care a avut loc luni, că, la congresul partidului care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, va trimite 91 de delegaţi, membrii Biroului Politic Judeţean, preşedinţi de organizaţii, primari, consilieri judeţeni şi locali.

PNL Bistriţa-Năsăud a stabilit că va susţine toate cele trei moţiuni care au fost anunţate, respectiv ale lui Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă. Potrivit statutului, pentru ca o moţiune să poată fi dezbătută în congres, e nevoie de susţinerea a minim 10 filiale.

Ca urmare, ca să nu supere pe nimeni, PNL Bistriţa-Năsăud a decis să-i susţină pe toţi cei trei candidaţi, iar delegaţii să voteze cum doresc ei.

Cert este că, la vizitele candidaţilor la şefia PNL în judeţ, lucrurile au stat în felul următor: liderul judeţean Ioan Turc şi-a declarat susţinerea pentru Cristian Buşoi, deputatul Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, secretarul general Vasile Silaşi, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri PNL, Florin Urîte, au venit alături de Ludovic Orban, iar Ioan Oltean şi Dorin Dobra, doi foşti parlamentari, au făcut lobby pentru Viorel Cataramă.

La cum arată aceste tablouri, Ludovic Orban se bucură de cea mai largă susţinere din partea liberalilor bistriţeni, Turc fiind singur alături de Buşoi, iar Oltean şi Dobra fiind într-o situaţie similară.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.