Câţi candidaţi s-au înscris la mini concursul pentru directori. Tabără: Avem şcoală cu trei pe un loc

Holistic

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud va testa, săptămâna viitoare, cadrele didactice care s-au înscris la mini concursul pentru cele 30 de şcoli care nu au fie directori, fie directori adjuncţi, fie nici una, nici alta. Inspectorul şcolar general Camelia Tabără de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a declarat pentru Timp Online că sunt şcoli cu trei candidaţi pe loc.

„Avem 33 de posturi de directori şi directori adjuncţi scoase pentru un alt mic concurs pe care o să-l dăm săptămâna viitoare. S-au înscris deja 23 de colegi. Avem şcoală cu trei pe un loc la această modalitate de repartizare. Va fi un interviu despre un plan operaţional şi legislaţie minimală. Cred că lumea a înţeles că aceasta este modalitatea prin care poţi să ocupi un post de director. Noi îi aşteptăm pe directori cu o nouă abordare a monitorizării din partea noastră către directori şi, la rândul lor, din partea directorilor către cadrele didactice. Am construit anul acesta ceea ce noi numim indicatori de calitate astfel încât activitatea pe toate palierele să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia. Cred că e foarte important să încercăm să descoperim în fiecare şcoală luminile şi umbrele pentru că avem obligaţia, aşa cum am spus de atâtea ori, faţă de fiecare copil. Fiecare trebuie să se regăsească, să se descopere, să îl sprijinim. Avem obişnuinţa să ne lăudăm foarte mult cu olimpicii. Dacă facem socoteala, vom vedea că ei sunt într-un procent foarte mic, iar noi trebuie să ne uităm la finalitatea fiecăruia dintre copiii în care statul a investit 8 sau 12 ani de şcolarizare”, a spus Camelia Tabără.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.